Wymiary wydechu
- Hiv
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Wymiary wydechu
Mysle o zmianie wydechu koncowego w corsie. Raczej nie bedzie to dedykowany do corsy wydech. Cos taniego, przelotowego prawie chce wlozyc. Ale jak wiecie corsa niema za wiele miejsca miedzy zdezakiem a tylną belką. Może ktoś mierzyl ile max moze miec dlugosci puszka tlumika zeby dalo sie ja swobodnie zamontowac, dorobic na koncy kolano i puscic nad belka?
Może znów corsa...
- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
Re: Wymiary wydechu CA
Ja nie mierzyłem aczkolwiek w CB wydech poprowadzony jest nad belką, jak będziesz w Łodzi podjedź na Kolumny za CarefouremHiv pisze: Może ktoś mierzyl ile max moze miec dlugosci puszka tlumika zeby dalo sie ja swobodnie zamontowac, dorobic na koncy kolano i puscic nad belka?

STOP Pijanym kierowcom
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
lol czasami mi sie wydaje Hiv że jestes mega leniemHiv pisze:Może ktoś mierzyl ile max moze miec dlugosci puszka tlumika zeby dalo sie ja swobodnie zamontowac, dorobic na koncy kolano i puscic nad belka?

"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Taaa... Wykope go sobie na parkingu pod blokiem na mrozie -12... Luzik...-=m&m=- pisze:lol czasami mi sie wydaje Hiv że jestes mega leniemHiv pisze:Może ktoś mierzyl ile max moze miec dlugosci puszka tlumika zeby dalo sie ja swobodnie zamontowac, dorobic na koncy kolano i puscic nad belka?przecież sam możesz wjechać na kanał i pomierzyć
a jak Ci się już nie uda albo nie bedziesz wiedział jak to zadaj pytanie
rozwaliłęś mnie tym postem

Tu zdecydowanie jaśniej. Niby sporo miejsca ale w corsie seryjny tłumik jest pod skosem i obie strony ma wyprowadzone pod odpowiednimi katami. Od srony belki i tak będzie trzeba coś zeżbic ale od strony zderzaka robi sie problem bo najczesciej z puszki jest wyjscie na wprost. Wiec chyba to jakis szpec musialby sie zabrac do tego i popsuc ładną koncówkę...=JUHol= pisze:z 0,5m jest napewno

Może znów corsa...
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Ok. Ale wtedy tłumik bedzie pod kątem wiec koncowka bedzie wychodziła nie na wprost tylko zwyczajnie krzywoPorszak pisze:el-tec ci zrobi tak jak u Piracika, albo kup uniwersalny i dospawasz rure od starego tlumika. cyli ucinasz ja tam gdzie wchodzi w tlumik i nie masz problemu z dopasowaniem do nowego

Może znów corsa...
- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
Chodzi raczej o to co się zmieści.!markos pisze:nie bardzo rozumiem jaki problem dospawac koncowki do tlumika pod katem tak, zeby wychodzily prosto nawet jak puszka jest "krzywo"?
Hiv, w dobrym zakładzie powiedzą co się zmieści a co nie

STOP Pijanym kierowcom
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
dzieki BracieAro83 pisze:Piracik ostatnio jest bardzo zajęty dlatego pozwole sobie napisać za niego:
@kamiloooo - 600zł...
@D12 - spoko, nie gniewam się...

Jeszcze mozna to zalinkowac:

@Hiv - El-tec jest zajebisty! Naprawde chlopaki robia profi robote i cena rzeczywiscie idzie w jakosc
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Ja potrzebuje sam końcowy. I nie mogę sobie pozwolić na 600PLN choc wiem, ze to jest profi. Mam własciwie już coś co mogę kupić za 150zł i musi mi to na razie wystarczyc. To zwykły przelot z nierdzewki i końcówka z kwasówki. Tylko, że tam końcówka jest na wprost a nie tak skręcona jak u piratka. A nie dam rady zamontować tłumika pod kontem prostym do zderzaka. W CA wygląda to bardzo podobnie. Dlatego właśnie pytałem.
I widzę po fotkach, że będę musiał wprowadzić jakieś kombinacje...
I widzę po fotkach, że będę musiał wprowadzić jakieś kombinacje...

Może znów corsa...
-
- Forum Master
- Kontakt:
tak czytam i czytam , przez chwile nawet uwiezylem ze jestem na ocfc
w czym problem? mierzysz starego klamota, szukasz czegos podchodzacego, wycinasz straego szczura , zakladasz nowego z mocowaniami + rzezba zeby koncowka byla tak jak chcesz, i po problemie pieknie buczy i gra za te 150 zeta i za pol roku bedzie juz polowa jego a druga polowa zdazy sie utlenic 

- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Cena z dopasowaniem i montazem wszystkiego chociaz Pirat cos i tak przeplacilkamiloooo pisze:pirat te 600 zeta to za sam tlumik czy z montage bo siakos drogo...![]()
orientuje sie ktos jak EL-TEC ma sie z ULTERAMI... co lepszejsze?? oprocz ceny bo ULTER kosztuje 300...

Co do porownania to ulter ma tylko koncowke z kwasowki, a cala puszke ze stali aluminiowanej, el-tec robi wszystko z kwasowki

-
- Nowy
- Kontakt:
Ja obciołem orginalną końcówke i dospawałem końcówke ultera z dyfuzorem także i miły pomruk jest
Kilka fotek jak u mnie to wygląda:

a w taki sposób siedzi orginalna puszka...

Kilka fotek jak u mnie to wygląda:

a w taki sposób siedzi orginalna puszka...

Ostatnio zmieniony 16 sty 2006, o 22:52 przez Matys, łącznie zmieniany 1 raz.
Corsa A 1.4i C14NZ