Koła a brak wspomagania
Koła a brak wspomagania
Witam!
Przy jakich parametrach kół (opony i felgi) bede mogł w miare spokojnie korzystać z kierownicy (CorsaA, "standard", nic nie poszerzane, ani opuszczane)?
Dzięki
Przy jakich parametrach kół (opony i felgi) bede mogł w miare spokojnie korzystać z kierownicy (CorsaA, "standard", nic nie poszerzane, ani opuszczane)?
Dzięki
Czyli na jakie powinienem się zdecydować, tak, żeby nic nie tarło - nie chcę nic poszerzać, przynajmniej narazie, podobnie jest z glebieniem,ale chciciałbym coś zmienić (no bo fakt faktem, 145/80/13 nie prezentują sie zbyt okazale
, a raczej -jak w taczce
)? 14?A może "jakaś" 15? Bo z tego co czytam z "brakiem wspomagania" nie powinno być tak źle...

- geo022
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
c14 tak jak pisze poprzednik masz mase info w Faq`u wiec nic tylko zajrzyj -dobierz odpowiedni profil -skoro nie chcesz glebienie to wez bardziej baloniasty z 2 do wyboru np wez 185/60 r14 niz 185/55 r14 czy juz w ogole nie mysl o 185/50 r14 . Jesli chcesz nowe oponki poszukaj po necie cen bo nizsze profile sa drozsze niz tez standardowo pakowane do aut. COz- bierz myszke w prawa lapke i szukaj.... 

-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
c14 pisze:Czyli na jakie powinienem się zdecydować, tak, żeby nic nie tarło - nie chcę nic poszerzać, przynajmniej narazie, podobnie jest z glebieniem,ale chciciałbym coś zmienić (no bo fakt faktem, 145/80/13 nie prezentują sie zbyt okazale, a raczej -jak w taczce
)? 14?A może "jakaś" 15? Bo z tego co czytam z "brakiem wspomagania" nie powinno być tak źle...
jak napisałem wczesniej mam 195/45/R15 i nie mam problemu nawet z
kreceniem kierownica jedną ręką na asfaltowym parkingu mimo tego, że moje auto ma szerokie opony i jest zglebione dodam jeszcze ze ET felg=30
wystarczyło przeklepac rant nadkola tylnego wewnątrz by nic nie tarło z przodu pasi idealnie

Władzo czyń swoją powinność

C20XE juz niedługo