Mam pytanie odnośnie wydechu z kwasówki mianowicie:
- jaka średnica do 1,7 cdti żeby go trochę odetkac
- co wsadzic zamiast środkowego
- końcowy mam sebringa ale co do tego później...
- czy jest sens przerabiania wydechu w dieslu, później planuję dalsze mody w kierunku mocy i Nm... myśle o turbie z cdti 125 ze zmienna geometrią i większym IC, na końcu strojenie. Niewiem czy taki wydech coś pomoże...
- jaki koszt zrobienia takiego wydechu i jaki warsztat polecacie w okolicy ROWU
- końcowy mam sebringa, ale chyba go wywalę bo mam zamiar zrobic końcówkę taką jak ma !markos zdj poniżej: (sorry markos za wykorzystanie zdj ale sie chyba nie pognieważ )
cały czas nad tym rozmyślałem przez to zwlekałem z chipsem i myślę że dobrze zrobiłem.
Po wstępnych obliczeniach i paru tel do firm zajmujących sie chip tuningiem myśle że jeżeli wszystko da się zrealizowac to można śmiało celowac w granicę 140-150PS i ok 350NM...
Wydech z kwasówki...
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: Wydech z kwasówki...
normalna cena za moj wydech (3", 2 tlumiki) to 2100pln. ale:
1. mam nieco nizsze ceny
2. zrobilem na jednym tlumiku
3. to jest warszawska cena za robote w znanej firmie
pytanie jest wiec bez sensu, bo co miejsce, to inna cena i inny wydech. zeby dzialal, wcale nie musi byc z kwasowki. a do dizla tradycyjnie jakis przelotowy, troche wiekszy niz seria, w miejsce srodkowego tlumika - srodkowy tlumik, co innego chciales tam wlozyc?
1. mam nieco nizsze ceny
2. zrobilem na jednym tlumiku
3. to jest warszawska cena za robote w znanej firmie
pytanie jest wiec bez sensu, bo co miejsce, to inna cena i inny wydech. zeby dzialal, wcale nie musi byc z kwasowki. a do dizla tradycyjnie jakis przelotowy, troche wiekszy niz seria, w miejsce srodkowego tlumika - srodkowy tlumik, co innego chciales tam wlozyc?
- Tom
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 0
szczerze to nie chciałem tam nic włożyc myślałem że zostawię tylko końcowy z kwasówki i to będzie na tyle.!markos pisze: w miejsce srodkowego tlumika - srodkowy tlumik, co innego chciales tam wlozyc?
Orientuje się ktoś jakiej średnicy jest wydech w cdti??? nie chce mi się włazic pod auto
!markos - co do cen to podejrzewam że różnica pomiędzy cenami w stolicy a u nas jest znaczna
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
to moze w ogole bez tlumikow zrob.. napewno bedzie bardzo cichutko i przyjemnie
- Tom
- Nowy
kumpel ma leona cupre tdi na jednym tłumiku i wcale nie jest jakoś głośno...nie zapominaj że to diesel a nie benzyna
stąd właśnie wziął sie pomysł żeby środkowy wogóle wywalic, on robił wydech ale na zwykłej stali...nikt w śląskim nie robił wydechu z kwasówki???????????
stąd właśnie wziął sie pomysł żeby środkowy wogóle wywalic, on robił wydech ale na zwykłej stali...nikt w śląskim nie robił wydechu z kwasówki???????????
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Kontakt:
tom macie mg motrosport z dobra opinia, chwytaj tel i juz bedziesz mial sprawe jasna i odniesienie do in propozycji z in warsztatow.
na moje oko to 2.5" bedzie gorna granica srednicy pod ten silnik. u mnie w miescie koles w tdi ma koncowki, ktore powoduja taki przeplyw powietrza, ze dzwiek wytwarzany przez te koncowki jest taki, ze latwo stwierdzic ze to benzyna(sluchajac odjezdzajacego auta). powaznie.
na moje oko to 2.5" bedzie gorna granica srednicy pod ten silnik. u mnie w miescie koles w tdi ma koncowki, ktore powoduja taki przeplyw powietrza, ze dzwiek wytwarzany przez te koncowki jest taki, ze latwo stwierdzic ze to benzyna(sluchajac odjezdzajacego auta). powaznie.
- Tom
- Nowy
dzięki porszak zapytam tam. Dzwoniłem do dynosoftu i oni poradzili mi odetkac wydech, powiedzieli że nawet przy zwykłym chiptuningu może to coś pomóc...