Trochę późno, ale może jeszcze komuś się przyda. Ja to zrobiłem tak:
1. Radio - Clarion CZ301E - piękny wyświetlacz, mnogość ustawień, niezła jakość dźwięku
2. Głośniki przód - Helix Blue 62 odseparowane na dystansach MDF (te starsze, niebieskie), z oryginalnymi zwrotnicami Helix Blue - grają bardzo przyjemnie (przydałby się jednak wzmacniacz

)
3. Głośniki tył - seria, dość mocno ściszona
4. WYGŁUSZENIE DRZWI -
maty DEKARSKIE z marketu budowlanego (100zł za rolkę)
wewnątrz drzwi (za szybą) + zaklejone nimi wszystkie otwory technologiczne (poza tymi odpływowymi na dole oczywiście). Ci co marudzą, że spłyną mogą do mnie podjechać i spróbować chociaż jedną z blachy zerwać - powodzenia. Ostatnio zrywałem te z otworów technologicznych (montaż centralnego zamka), więc wiem co mówię. Wewnątrz po roku od montażu (auto niegarażowane) żadna mata nie drgnęła na milimetr. Ważne tutaj jest dobre oczyszczenie i odtłuszczenie powierzchni. Efekt był zauważalny i wtedy zadowalający.
Zewnętrzną część drzwi (między blachą a tapicerką) zrobiłem dopiero teraz przy okazji montażu centralnego zamka i muszę powiedzieć, że efekt wcisnął mnie w fotel. POROSO - to jest odpowiedź na każde pytanie odnośnie wygłuszeń/wyciszeń w miejscach gdzie nie dociera zbyt wiele wilgoci. Wygłuszanie tym to przyjemność, a efekty są wręcz niesamowite (w CB podłoga od podnóżków pasażerów aż pod deskę rozdzielczą jest tym wyłożona). Mam auto w kawałkach, bo robię wygłuszenie tylnych nadkoli, podłogi i wszystkiego co się da właściwie + kilka innych modyfikacji.
Jeśli chodzi o dobre stereo bez skrzyni basowej w bagażniku to w Corsie B trochę o to trudno. Głównie ze względu na problem wibrujących plastików w drzwiach. Trzeba wszystko spasować idealnie żeby dało się słuchać głośniej muzyki. Ja z jednymi drzwiami już sobie poradziłem, a drugie czekają na poprawki jak już poskładam resztę samochodu.