Witam Serdecznie,
Panowie i Panie potrzebuje pomocy..
Wymieniłam w swojej Corsie przednie tarcze hamulcowe teraz mam 256x20,wymieniłam również jarzma, zaciski, płyn hamulcowy, i odpowietrzyłam cały układ hamulcowy .. Ale Corsa jak nie hamowała tak nie hamuje..
Co jeszcze można sprawdzić ? Co zdziałać ?
Pomóżcie !
Hamulce Przednie
-
- Swój
- Imię: Robert
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Hamulce Przednie
Upewnij się czy odpowietrzałaś w odpowiedni sposób (od najdalszego koła, w ustalonej kolejności). Na forum jest kilka tematów, użyj wyszukiwarki.
Pozdrawiam, Robert
Pozdrawiam, Robert
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Kinga
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Witam,
Coś tam hamuje, ale bardzo słabo. Pedał hamulca jest jakiś miękki, dopiero jak wcisnę hamulec tak w 3/5 to zaczyna hamować. Odpowietrzyłam tylko przód. Zaniepokoiło mnie też to, że w tym starym płynie hamulcowym były opiłki metaliczne. Wiecie od czego mogło się tak stać ?
Pozdrawiam
Coś tam hamuje, ale bardzo słabo. Pedał hamulca jest jakiś miękki, dopiero jak wcisnę hamulec tak w 3/5 to zaczyna hamować. Odpowietrzyłam tylko przód. Zaniepokoiło mnie też to, że w tym starym płynie hamulcowym były opiłki metaliczne. Wiecie od czego mogło się tak stać ?
Pozdrawiam
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Wymienić cały płyn hamulcowy
odpowietrzyć
odpowietrzyć
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.