Gaśnie na wolnych obrotach błąd 16410
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Gaśnie na wolnych obrotach błąd 16410
fura mi gasnie na wolnych jak dojezdzam np do swiatel i naciskam sprzeglo. wszystko byloby fajnie, gdyby nie to, ze mam w swoim samochodzie jakis pojebany komputer, bo po pierwsze nigdy nie wyswietla 12 jako rozpoczecie procedury, tylko odrazu zaczyna pokazywac kody usterek, a po drugie pokazuje cos, czego ja niestety nie potrafie zinterpretowac...
oto co dzisiaj udalo mi sie zczytac po drucianej diagnostyce:
powtarzajaca sie sekwencja 1-6-4-10
ma ktos pomysl co to moze oznaczac? do techa dotre dopiero w poniedzialek rano, bo i tak musze to sprawdzic, ale jakby ktos mial pomysl co to moze byc to chetnie poslucham propozycji
oto co dzisiaj udalo mi sie zczytac po drucianej diagnostyce:
powtarzajaca sie sekwencja 1-6-4-10
ma ktos pomysl co to moze oznaczac? do techa dotre dopiero w poniedzialek rano, bo i tak musze to sprawdzic, ale jakby ktos mial pomysl co to moze byc to chetnie poslucham propozycji
- -=kLaRi=-
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Hmm ,
Ja wlasnie polukalem na necie i na jedym forum pisza ,ze vectry maja kody 4cyfrowe.
i cos takiego :
01804 to nr wyświetlacza a 24846 to częstotliwość nadajnika impulsu ...
Niby nie twoj przypadek ,ale to juz cos .
Moze masz jakis komp z vectry hmm
Ja wlasnie polukalem na necie i na jedym forum pisza ,ze vectry maja kody 4cyfrowe.
i cos takiego :
01804 to nr wyświetlacza a 24846 to częstotliwość nadajnika impulsu ...
Niby nie twoj przypadek ,ale to juz cos .
Moze masz jakis komp z vectry hmm
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
wywal instalacje gazowa... to jest normalne przy gazie
tak na powaznie to jest problem w autach z gazem... niestety nie ma kumpla od tego i ciezko mi powiedziec co to moze byc, ale adekwatnie do gazu mozna szukac przyczyn w benzynie... krokowy bla bla bla wszystko jest ok?
masz 4 cewki? :0 smarowanie zaplonu? o co chodzi
tak na powaznie to jest problem w autach z gazem... niestety nie ma kumpla od tego i ciezko mi powiedziec co to moze byc, ale adekwatnie do gazu mozna szukac przyczyn w benzynie... krokowy bla bla bla wszystko jest ok?
masz 4 cewki? :0 smarowanie zaplonu? o co chodzi
-
- Weteran
- Imię: Marcin
to może i ja sie podepne troszke do tematu
a mianowicie mam podobny problem jak Markos z gaśnięciem furki, z tym że dzieje się tak jak butuje ją do odcinki Ma ktoś może jakies pomysły?? bo już sam nie wiem co to może być?? zła mieszanka?? świece?? a może coś zupełnie innego?? może jak wysteruje smt6 to jej przejdzie?? dodam tylko że zadne błędy nie wyskakują
a mianowicie mam podobny problem jak Markos z gaśnięciem furki, z tym że dzieje się tak jak butuje ją do odcinki Ma ktoś może jakies pomysły?? bo już sam nie wiem co to może być?? zła mieszanka?? świece?? a może coś zupełnie innego?? może jak wysteruje smt6 to jej przejdzie?? dodam tylko że zadne błędy nie wyskakują
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
zjebka dla markosa nie widzę o jaki silnik np. chodzi, że z vectry trzeba było zgadywać .. jak cewki to pewnie dis lub jak w 1.2 16v czy 1.0 12v gdzie cewki są nad świecami.
x14sz był robiony wyłącznie na multecu a kody 4-ro cyfrowe są od 96 lub 97roku
x14sz był robiony wyłącznie na multecu a kody 4-ro cyfrowe są od 96 lub 97roku
.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
- !markos
- M A S T E R
moj silnik od zawsze jest... z corsy adam, nic sie nie zmienilo i ty wiesz doskonale jaki to jest silnik, wiec nie marudz
a ze cos moglo pasc przy stluczce to nie pomyslalem.. udam sie zapewne do warsztatu w poniedzialek, ale obawiam sie, ze 2 tygodnie po naprawie juz nic nie wskoram
tak zupelnie szczerze to po odebraniu samochodu jakies 5 dni pozniej zaczely sie szopki z niedzialajacym predkosciomierzem, ale jakos nie powiazalem tych 2 zdarzen.. a teraz jeszcze dis.. pipa ze mnie i przyjdzie mi pewnie slono za to zaplacic
a ze cos moglo pasc przy stluczce to nie pomyslalem.. udam sie zapewne do warsztatu w poniedzialek, ale obawiam sie, ze 2 tygodnie po naprawie juz nic nie wskoram
tak zupelnie szczerze to po odebraniu samochodu jakies 5 dni pozniej zaczely sie szopki z niedzialajacym predkosciomierzem, ale jakos nie powiazalem tych 2 zdarzen.. a teraz jeszcze dis.. pipa ze mnie i przyjdzie mi pewnie slono za to zaplacic
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
trochę się wczoraj farb nawąchałem.. i nie wiem czemy zmyliła mnie ta vectra
kod 1640 to to samo co stary 93 choć narazie opis się ogranicza do stwierdzenia .. "usterka ogólna"
kod 1640 to to samo co stary 93 choć narazie opis się ogranicza do stwierdzenia .. "usterka ogólna"
.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
- !markos
- M A S T E R
styki pod zegarami? hmm.. kompletnie bez zegarow jakos jezdzil i wszystko mu pasowalo
to, ze gasnie jest wina czujnika obrotow kola, reszta bledow wynika z jebania sie sam nie wiem czego.. dis, czujnik temp powietrza i jeszcze jakis glupi blad, ktorego nie zdazylem odczytac z techa wczoraj. ide podmienic czujnik na ten z prawego kola, ciekaw jestem czy problem zniknie...
to, ze gasnie jest wina czujnika obrotow kola, reszta bledow wynika z jebania sie sam nie wiem czego.. dis, czujnik temp powietrza i jeszcze jakis glupi blad, ktorego nie zdazylem odczytac z techa wczoraj. ide podmienic czujnik na ten z prawego kola, ciekaw jestem czy problem zniknie...