Opinie o Castrol Magnatec 5W40

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Marko
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Opinie o Castrol Magnatec 5W40

Post autor: Marko »

Hejka. Czy Ktoś ma/miał doświadczenia z olejem Castrol Magnatec 5W40. Warto , niewarto..? :oko:
P.S znacie jakieś miejsca np. hurtownie na Śląsku gdzie w "atrakcyjnej" cenie sprzedają różne oleje..?
Awatar użytkownika
fotograf
Swój
Kontakt:

Re: Opinie o Castrol Magnatec 5W40

Post autor: fotograf »

nie wiem jak syntetyk, ja przez 2 sezony jeździłem na półsyntetyku castrola, przesiadłem sie na GM bo nie widzę różnicy a jest 2x tańszy. Co do zakupów to zawsze kupowałem na allegro oleje castrol przywożone z niemiec - bańki 5l z wysyłką wychodziły za ok 100zł, a w sklepach 4l od 130zł - 160zł
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V :-D
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Post autor: przyciaga »

Ja już drugi rok jeżdzę na synetyku 5W30 Castrola produkownego dla marki Ford i jeśli chodzi o cenę to taniej nie znajdę (za 3,5 l niecałe 50PLN to chyba dobra cena :-D ), a bardzo sobie go chwalę. No co prawda to nie jest Magnatec ale Castrol :grin:
Jak chcesz to mogę zapytać o taki olej w zaprzyjaźnionej hurtowni olejów. Na pewno będzie dużo taniej :D
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
Awatar użytkownika
fotograf
Swój
Kontakt:

przyciaga pisze:Ja już drugi rok jeżdzę na synetyku 5W30 Castrola produkownego dla marki Ford i jeśli chodzi o cenę to taniej nie znajdę (za 3,5 l niecałe 50PLN to chyba dobra cena :-D )
dobrze rozumiem, że nie kupujesz castrola w castrolu tylko castrola w baniakach oleju forda? bo cena jak za syntetyk zabójczo niska, GM 10W40 5l kosztuje przy dobrych wiatrach 50zł :oko:
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
Marko
Nowy

właśnie mam wątpliwości co zrobić, do tej pory miałem zalany silnik olejem: VALVOLINE RACING VR1 Motor Oil 10W-60, czyli dobry półsyntetyk, teraz zastanawiam się nad zmianą na pełny syntetyk. Pytanie tylko czy to ma sens i nie zaszkodzi...
Awatar użytkownika
fotograf
Swój
Kontakt:

zaszkodzi i nie ma sensu, nie przechodzi się w tą stronę z olejami, kolejność to syntetyk->półsyntetyk->mineralny
może to doprowadzić do rozszczelnienia silnika. Półsyntetyczny olej nie jest wcale taki zły dla silnika, dużo gorszy jest mineralny.
Zalej półsyntetykiem i nie kombinuj :oko:
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
Marko
Nowy

zdecydowałem się na Valvoline 10W40 MaxLife, zawsze to Valvoline i nie aż tak strasznie drogi :oko:
dziękuję Wszystkim za pomoc :-D
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Post autor: przyciaga »

fotograf pisze:
przyciaga pisze:Ja już drugi rok jeżdzę na synetyku 5W30 Castrola produkownego dla marki Ford i jeśli chodzi o cenę to taniej nie znajdę (za 3,5 l niecałe 50PLN to chyba dobra cena :-D )
dobrze rozumiem, że nie kupujesz castrola w castrolu tylko castrola w baniakach oleju forda? bo cena jak za syntetyk zabójczo niska, GM 10W40 5l kosztuje przy dobrych wiatrach 50zł :oko:
Tak, jeźdzę na oleju castrola w baniakach forda :-D , ale czy to w czymś przeszkadza :D
Cieszy mnie tylko to że mój silnik przy 170 000 jest taki zdrowy że mogę jeździć na syntetyku i oby wytrzymał jak najdłużej :-D
Marko w razie gdybyś nadal chciał kupic taniej olej to wal śmiało do mnie :D
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”