miejsce na II zlot corsasport.pl

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.

Wybierz termin II Zlotu CorsaSport.pl

Czas głosowania minął 24 mar 2009, o 09:39

31.07-02.08.2009
9
26%
07.08-09.08.2009
8
23%
Oba terminy mi pasują
18
51%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: miejsce na II zlot corsasport.pl

Post autor: przyciaga »

kozzi pisze:czyli nic się w tym burdelu nie zmieniło :lol: krótko mówiąc: nikt, nic nie wie :lol:
inwestor ? a skąd oni go wezmą/wzieli :lol: no prosze Cie chyba nie uwiezyłaś w tą hisoryjke, bo o inwestorze to ja już słysze od 5-7 lat......ale obym się mylił :)6 było by fajnie :grin:
Uwierzyłam, bo ja na ogół wierzę ludziom. :grin: Widać Ty jakiś nieufny jesteś :twisted:
corsarz pisze:a tor ja przyjedziemy bedzie juz po remoncie czy jeszcze przed?
Prace remontowe są przewidziane na kwiecień, takze spokojnie do sierpnia na pewno się wyrobią :D
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
kozzi
Weteran
Imię: Marcin
Podziękował;: 0

Post autor: kozzi »

mam nadzieje, że się mylę, a Ty Aga się nie mylisz :grin:
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

kozzi pisze:mam nadzieje, że się mylę, a Ty Aga się nie mylisz :grin:
Kto to Aga :)5
No a co gościu zyskałby wciskajac kit? Przecież i tak byliśmy zainteresowani torem czy wyremontowny czy nie.
Słuchajcie a myslicie że powinnam z Automobilklubem spisac jakąś umowe czy tak na gębę. Żeby później nie było że ktoś nam zajął tor.

Pamiętaj, wymień świece.
kozzi
Weteran

przyciaga pisze:
kozzi pisze:mam nadzieje, że się mylę, a Ty Aga się nie mylisz :grin:
Kto to Aga :)5
sorka napisałem w skrócie, bo bardzo słaby jestem po nocnym melanżu :-P
przyciaga pisze:No a co gościu zyskałby wciskajac kit? Przecież i tak byliśmy zainteresowani torem czy wyremontowny czy nie.
Słuchajcie a myslicie że powinnam z Automobilklubem spisac jakąś umowe czy tak na gębę. Żeby później nie było że ktoś nam zajął tor.

pożyjemy zobaczymy, oby było tak jak mówisz :)6
bardzo bym się ucieszył z tego :)2
Awatar użytkownika
Zioo
Nowy
Imię: Adam
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Zioo »

jak tylko moje auto bedzie sprawne w danym terminie napewno sie pojawie i zatargam kilera (aka TomyLDZ) i jego czerwone padlo !!
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

przyciaga pisze: Przy okazji pogawędziłam sobie z Panem (bardzo miła osoba). Dowiedziałam się że cena niestety wzrosła (tak zadecydował Zarząd) do 800 PLN - chyba do przeżycia (z tego co widziałam w zeszłym roku stawka za tor była wyższa) :D
Niech nie przesadzaja z ta ceną chyba, że w niej zawarta jest obsluga toru w co szczerze watpie :oko: Tor na caly dzien nie jest nam potrzebny bo z doswiadczenia wynika ze nikt tyle tam nie wytrzyma :oko:

Ps. o ile pamietam to w zeszym roku wlasnie ze wzgledu na zabazpieczenie toru a raczej jego brak cena byla nizsza od obecnie proponowanej a i sposob zalatwienia byl bardziej adekawtny do ceny ...

Ps. nie wiem jak wczesniej ale w zeszłym roku nie bylo spisywanej umowy, ostateczna cena byla nizsza od wczesniej uzgodnionej ale tak jak wspomnialem ludzie, z którymi było uzgadniane byli poważni. Tutaj nie można sie doczekać na odpowiedź dotyczaca wynajeca toru a ceny zmieniaja sie z godziny na godzine... imho trzeba by ponegocjowac cene i jesli jest mozliwosc to spisac umowe wstepna.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

jesli jest tak jak mowi kozzi to tor zabezpieczony nie bedzie. bo pewnie dziur w ogrodzeniu specjalnie dla nas latac nie beda itp. trzeba na to zwrocic uwage. kozzi wypowiedz sie jak to wyglada jako bywalec toru. czy podczas wynajmu ktos przychodzi otwiera tor? czy placimy w miejscu A, jedziemy na tor w miejsce B i nikogo z AK tam juz nie ma i robimy co chcemy, jak chcemy. bo jesli tak to moze byc rownie dobrze w ten sposob, ze ktos nam sie wbije na tor albo autami, albo dzieci na rowerach, albo inne takie.
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
kozzi
Weteran

Porszak pisze:jesli jest tak jak mowi kozzi to tor zabezpieczony nie bedzie. bo pewnie dziur w ogrodzeniu specjalnie dla nas latac nie beda itp. trzeba na to zwrocic uwage. kozzi wypowiedz sie jak to wyglada jako bywalec toru. czy podczas wynajmu ktos przychodzi otwiera tor? czy placimy w miejscu A, jedziemy na tor w miejsce B i nikogo z AK tam juz nie ma i robimy co chcemy, jak chcemy. bo jesli tak to moze byc rownie dobrze w ten sposob, ze ktos nam sie wbije na tor albo autami, albo dzieci na rowerach, albo inne takie.
Moje doświadczenia z Automobil Klubem Cz-wa są raczej marne, chociaż nie wiem może się coś zmieniło w myśleniu Panów z AK Cz-wa (nie byłem tam już z 4lata). Wygląda to tak, że tor nie jest ogrodzony, zabezpieczony, nie ma żadnego sprzętu pomiarowego, poprostu nic, wjeżdza każdy kto chce i kiedy chce, nigdy (przynajmniej do tej pory tak było) nikt nie przyjeźdzał z Automobil Klubu Cz-wa. Chociaż wiecie jak zapłacimy, będziemy mieli spisaną umowe na wynajem (koniecznie trzeba wziąść telefon od osoby odpowiedzialnej za wynajem) to luzik tor jest nasz na czas wynajmu i tyle!!! Jeśli ktoś nam się wbije to tel. do Pana z AK i po sprawie (przynajmniej ja tak uważam).

Ewentualnie łudze się jeszcze, że jeśli będzie przeprowadzona modernizacja tego toru w kwietniu (tak jak pisze przyciaga ) to może powstanie tam ogrodzenie i dojazd, bo o jakimś sprzęcie do pomiaru to nawet nie marzę.

Pozdrawiam

edit: może dodam na zachęte, że ten tor jest naprawde spoko, miło się po nim jeździ, nawierzchnia jest OK, tylko pobocze jest dość dziurawe, ale może to zrobią w kwietniu przy remoncie :-D
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Na Lublin 2 lata temu tez nie bylo spisywanej umowy, tylko telefonicznie sie kontaktowalismy.

Ale tam tez byli powazni ludzie
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

No pięknie. Oba terminy mają po równej ilości głosów. Zobaczę jak będzie wyglądała sytuacja ok 16 wtedy tez musze znać ostateczną odpowiedź :D Umówię się w takim razie z Panem z AK na spisanie umowy bo nigdy nie wiadomo co się moze wydarzyć i przy okazji spotkania postaram się wynegocjować niższą kwotę za wynajem toru. Tu taka luźna propozycja do kolegi kozziego moze wybrałby sie ze mną na te negocjacje ponieważ ja nie mam aż tylu informacji o torze co on. Chyba że dałoby radę załatwić to telefonicznie.

Pamiętaj, wymień świece.
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

przyciaga pisze:No pięknie. Oba terminy mają po równej ilości głosów. Zobaczę jak będzie wyglądała sytuacja ok 16 wtedy tez musze znać ostateczną odpowiedź :D
Ankieta wygasła dziś rano, przedłuzyłem ją do jutra. Jesli do 16 dzisiajszego dnia wyniki sie nie zmienia to bierzemy pod uwage termin, który dotychczas prowadził, tak więc jeśli ktoś chce oddac jeszcze swój głos to prosze nie czekac na ostatnią chwile...
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

niestety nie mogę się wypowiedzieć gdyż 15sierpnia bierzemy z Olą ślub... i możemy mieć urwanie głowy (raczej na 100% będzie urwanie głowy)
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

Na godzinę 15.38 rzutem na taśmę :-D wygrał jednak termin 31.07.-02.08.2009 także ten termin dzis zarezerwuję. No to już wiemy kiedy odbędzie się zlot :-D

Pamiętaj, wymień świece.
kozzi
Weteran

przyciaga pisze:Na godzinę 15.38 rzutem na taśmę :-D wygrał jednak termin 31.07.-02.08.2009 także ten termin dzis zarezerwuję. No to już wiemy kiedy odbędzie się zlot :-D
byłaś tam ? bo jeśli chcesz to spoko chętnie się przejade z Tobą do AK Cz-wa....
słuchaj niestety mam ograniczony dostęp do netu, wyślę Ci na PW mój numer tel. to podeślij sesemesa kiedy się wybierasz i jakoś się dogadamy :D
Awatar użytkownika
Aro
Weteran
Imię: Arek

Post autor: Aro »

no trudno, pierwszy zlot od lat na którym mnie nie będzie :(
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

Zarezerwowałam termin i umówiłam się z Panem na podpisanie umowy(tak będzie bezpieczniej dla obydwóch stron :-D ) Umówiłam się z AK wstępnie na przyszły poniedziałek i wtedy tez kolega Kozzi były potrzebny :-D ale to się zesemesujemy. Moim zdaniem skoro mamy już ustalony termin warto byłoby się zająć noclegiem i tu pytanie kto dokładnie będzie chętny (czy sam czy z osobą towarzyszącą :grin: ),żebym wiedziała ile domków czy ewentualnie pokoi będzie trzeba zarezerwować. Może w tym celu warto założyć osobny wątek?

Pamiętaj, wymień świece.
kozzi
Weteran

poniedziałek mam chyba wolny więc pasuje :-D
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

przyciaga pisze:Zarezerwowałam termin i umówiłam się z Panem na podpisanie umowy(tak będzie bezpieczniej dla obydwóch stron )
super :)2 jak wygląda sprawa kosztów ?
przyciaga pisze:Moim zdaniem skoro mamy już ustalony termin warto byłoby się zająć noclegiem i tu pytanie kto dokładnie będzie chętny (czy sam czy z osobą towarzyszącą ),żebym wiedziała ile domków czy ewentualnie pokoi będzie trzeba zarezerwować. Może w tym celu warto założyć osobny wątek?
Jak najbardziej tak, tylko trzeba by podać orientacyjne koszty noclegów ;)

Chetne osoby proszone są o wpisywanie sie w watku viewtopic.php?f=45&p=1000251#p1000251
Aro pisze:no trudno, pierwszy zlot od lat na którym mnie nie będzie :(
w zeszłym roku tez tak mówiłeś a jednak sie udało :D
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

Co do kosztów za wynajem toru to chce je przedyskutować w momencie spisywania umowy i tutaj będzie pole do popisu dla kolegi Kozziego :grin: A jaka cena by Was zadawalała? Chyba ta kwota 500PLN była dobra, a co jesli nie będą chciali opuścić ceny?
Przypomniało mi się jeszcze że ta kwota to będzie darowizna na rzecz renowacji toru :grin: tak powiedział ten pan z AK.
Co do kosztów noclegu to przecież sam pomogłes mi wkleic ulotkę z cennikiem :D
Cena za wynajęcie całego domku 160 PLN doba a w domku teoretycznie mieści się 6 osób, ale to tylko teoria :-D Wynajęcie połowy domku gdzie zmieszczą się 3 osoby 80PLN, pokój dwuosobowy 80 PLN doba itd
Postarm się załatwić ten wynajem za ciut niższą cenę moze opuszczą choć po 10 PLN będzie na piwo :-D

Pamiętaj, wymień świece.
Awatar użytkownika
Aro
Weteran
Imię: Arek

Post autor: Aro »

-=m&m=- pisze:
Aro pisze:no trudno, pierwszy zlot od lat na którym mnie nie będzie :(
w zeszłym roku tez tak mówiłeś a jednak sie udało :D
tylko, że w zeszłym roku byłem jakieś 5000km bliżej zlotu... ;)
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

przyciaga pisze: A jaka cena by Was zadawalała? Chyba ta kwota 500PLN była dobra, a co jesli nie będą chciali opuścić ceny?
Kwota jaka zaproponowali na poczatku jest jak najbardziej do przyjęcia, jesli nie będą chcieli opuścić ceny to zawsze możemy przeniesc miejsce zlotu :oko:
przyciaga pisze:
Przypomniało mi się jeszcze że ta kwota to będzie darowizna na rzecz renowacji toru :grin: tak powiedział ten pan z AK.
:lol: Jeśli AK jest prawnym włascicielem toru to my płacimy za wynajecie toru ... darowizna polega zupełnie na czyms innym ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Darowizna ) i nie zabezpiecza nas w żaden sposób :oko:

przyciaga pisze: Co do kosztów noclegu to przecież sam pomogłes mi wkleic ulotkę z cennikiem :D
Cena za wynajęcie całego domku 160 PLN doba a w domku teoretycznie mieści się 6 osób, ale to tylko teoria :-D Wynajęcie połowy domku gdzie zmieszczą się 3 osoby 80PLN, pokój dwuosobowy 80 PLN doba itd
Postarm się załatwić ten wynajem za ciut niższą cenę moze opuszczą choć po 10 PLN będzie na piwo :-D
Próbowałem się bezkutecznie dodzwonic do http://www.put-vena.pl aby potwierdzic mozliwosc wynajecia w tym okresie domków :(
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

Nie mogłes się dodzwonić do Veny bo pracują do 15 (tam jeszcze panują komunistyczne zwyczaje więc nie ma się co dziwić). Chyba że dzwoniłes do Poraja to tam w ogóle chyba nikogo nie ma :grin:
Zadzwonie jutro rano i napisze co i jak, ok?

Pamiętaj, wymień świece.
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

Broń Boże nie odbieraj tego jako krytyke .... myśle, że wszyscy jesteśmy Ci wdzięczni za wkład w organizacje zlotu :)2 moje uwagi mają bardziej na celu wyeliminowanie przykrych niespodzianek i zabezpieczenie sie przed nimi :D

Ps. Dodzwonilem sie tylko do "Lesnej Radości" :-D ale tam uszłyszałem cene 120 pln za pokój 2 os/dobe w pawilonie. Mysle, że te domki 6 os za 160 pln/dobe to byłaby dobra opcja ale nie udało mi się dodzwonic :(
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

A bo ja to jakaś przwrażliwiona jestem :grin: Usunełam poprzednią wypowiedź, bo uznałam ze być moze Cię uraziłam, a nie miałam tego na myśli. Ja sobie tak lubię żartować. Bardzo się cieszę że mogę pomóc w organizacji, zresztą juz o tym pisałam :D
Ale dobrze że jest ktoś kto nad wszystkim czuwa. Ja jestem łatwowierna, więc dobrze ze ktoś mnie stopuje :-D O ten nocleg zapytam jutro, a w razie czego użyję znajomości więc na bank będzie dobrze. Daję na to moje słowo.

Aha i jeszcze widzę - odnośnie listy chetnych - że są to raczej pary, więc zainteresowani bylibyście chyba dwuosobowymi pokojami. Choć tak na prawdę to w tych domkach spaliśmy po 6 osób w połówce, bo jest na tyle miejsca. Tylko nie wiem co na to władze ośrodka.

Pamiętaj, wymień świece.
Kuba.EBE
Nowy

Post autor: Kuba.EBE »

Ja jakos nie widze problemu :) po 1 sie poznamy blizej wszyscy przez caly dzien, pozniej sie zintegrujemy wieczorkiem a co to bedzie komu przeszkadzalo ze w domku bedzie spalo tyle i tyle osob razem :) mi to nie przeszkadza :) choc w pelni nie jestem pewien czy zostane na noclegu...

I co do chlopakow z Łodzi i okolic Belchatowa to bedziemy mogli sie zebrac np gdzies w Belchatowie i razem mozemy zmierzyc ku Częstochowie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

Kuba.EBE pisze:Ja jakos nie widze problemu :) po 1 sie poznamy blizej wszyscy przez caly dzien, pozniej sie zintegrujemy wieczorkiem a co to bedzie komu przeszkadzalo ze w domku bedzie spalo tyle i tyle osob razem :) mi to nie przeszkadza :)
weż pod uwage, że kobieta może np. nie chcieć spać z 5 nawalonymi facetami :-D :grin: :lol:
Kuba.EBE
Nowy

Ale nikt nie mowi ze akurat bedziemy tak spali, mozna zrobic tak ze np kobiety sie usadzi w jednym pokoju :D albo 3 pary wiec nie widac problemu:P hehe
Obrazek
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor

Post autor: RotkiV »

jeszcze sporo czasu do zapalnowania wyjazdu.. ale ja tam zawsze najbardziej lubilem wspolne dojazdy do misjaca docelowego w wiekszej grupie :-D .... nie wiem ilu mamy klubowiczow z połnocy. ale napewno czesc corsiarzy bedzie jechala krajowa 1 lub 8 dojezdzajac do jedynki.... mysle ze warto bylo by polaczyc sie w okolicach rozjazdu w PIOTRKOWIE TRYB.
w ten sposob Centrum i Połnoc dojechala by razem do Czestochowy :)2
Awatar użytkownika
Zioo
Nowy
Imię: Adam
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Zioo »

ja i kiler (jezeli tez pojedzie a pewnie bedzie chetny) napewno bedziemy jechac tylko dobrymi drogami (gleba ogranicza :P ) wiec krajowa 1 z LDZ prosto do celu... mozna by sie na trasie gdzies polaczyc i poleciec w grupie
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
Kuba.EBE
Nowy

Bedziemy sie zgadywali jak bedzie czas przychodzil :) tylko szkoda ze dopiero wtedy bedzie :/ no ze tyle czasu jeszce ale mam nadzieje, no wiem to ze bedzie bardzo ciekawie :)to np mozemy sie polaczyc w piotrkowie na trasie czy w kamiensku na trasie:)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”