Corsa by Kuba
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Corsa by Kuba
no jak zabierzasz ten gsi front ode mnie i naprawisz to bedzie tak wygladało
Corsa in progress
-
- Nowy
Dzisiaj z kolega Melonem wycialem katalizator i tak powstala przelotowka. Dzwiek sie polepszyl ale troche pierdzi bo nie jest pasta posmarowane ale jutro sie to zrobi
Fotka przed wycieciem:
Melon podczas spawania
Wreszcie skonczone
Mam nowe plany co do wydechu, planuje to od 2 tyg jakos i nadarzyla sie okazja by to zrobic a oto przedstawie po krotce co chcialbym zrobic: zamontowac nowy wydech, lecz musze swoj sprzedac chyba ze w zamian pojdzie moj i doplata
Tak wyglada prowizorycznie przylozony do auta, stojacy na lewarku wiec wiecie, nie dokladnie ale sie zatanawiam i korci mnie
Pewnie wielu osobom sie to nie spodoba ze chce wsadzic wydech z motoru do samochodu. To jest jak dobrze pamietam z chyba yamahy 750 jakiejs. No i on bedize do polowy schowany pod zderzakiem bo nie chce by tak wystawal bo lipnie to wyglada...
Fotka przed wycieciem:
Melon podczas spawania
Wreszcie skonczone
Mam nowe plany co do wydechu, planuje to od 2 tyg jakos i nadarzyla sie okazja by to zrobic a oto przedstawie po krotce co chcialbym zrobic: zamontowac nowy wydech, lecz musze swoj sprzedac chyba ze w zamian pojdzie moj i doplata
Tak wyglada prowizorycznie przylozony do auta, stojacy na lewarku wiec wiecie, nie dokladnie ale sie zatanawiam i korci mnie
Pewnie wielu osobom sie to nie spodoba ze chce wsadzic wydech z motoru do samochodu. To jest jak dobrze pamietam z chyba yamahy 750 jakiejs. No i on bedize do polowy schowany pod zderzakiem bo nie chce by tak wystawal bo lipnie to wyglada...
- Ans
- Nowy
Pomysł bardzo mi sie podoba w paru autach slyszalem wydech ktory pochodził od motoru i bylem zachwycony
Audi Adrei Turbo PB
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
wygląda tragicznie ...Kuba.EBE pisze: No i on bedize do polowy schowany pod zderzakiem bo nie chce by tak wystawal bo lipnie to wyglada...
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Nowy
No tak wyglada tragicznie bo nie byl na swoim miejscu jeszcze dokladnie ulozony i dlatego chce go schowac pod zderzak by tam siedzial i moze mala koncowke dorobie. Pozatym samochod robie pod siebie a nie pod publike..
-=m&m=- jezeli bedize wygladalo tragicznie to nie bede go zakladal, ale zoabczyc zawsze mozna bo to nic nie kosztuje:)
-=m&m=- jezeli bedize wygladalo tragicznie to nie bede go zakladal, ale zoabczyc zawsze mozna bo to nic nie kosztuje:)
-
- Świeżak
mi tez sie wydaje ze to sredni pomysł ale probuj...moze cos z tego wyjdzie...powodzenia
Corsa in progress
-
- Nowy
Okarze sie jak beda fundusze na ten cel:) Wczoraj zakupilem z Ansem kilka rzeczy do mojego autka: filtry i uszczelniacz do wydechu.
Zdemontowalem cala puszke od seryjnego filtra poniewaz uznalem ze tak bedzie lepiej.
Troche mialem problem ze stozkiem poniewaz otwor w nim byl wiekszy niz dolot do silnika wiec uzylem rurki pcv pocietej i dopasowanej na scisk... A na sam efekt koncowy woinalem to wszystki izolacja:/ Wiem ze troche nie tak to powinno wygladac ale to jest tymczasowe rozwiazanie, ktore mam nadzieje ze niebawem sie zmieni na normalny dolot..
A tak wyglada efekt koncowy mojej pracy nad filtrem powietrza
Nastepnie sie wzialem za kawalek rdzy w moim bagazniku:/ Tez tymczasowe rozwiazanie bo czekam na blache ktora moze niebawem dosatne i bede wymienial cale, sam spod.
Tutaj ukonczone tymczasowe rozwiazanie...
Zrobilem tez cos od siebie, wypolerowalem wydech. Na zdjeciach nie ma pelnego efektu ale na zywo wyglada super teraz
A... Zapomnialem dodac ze weszla mi gleba na tyl.. Autko siadlo z 4cm na tyle wiec czekam teraz tylko na przod ktory w tym tyg juz bedzie napewno... Tutaj daje zdjecia rowniez z umycia na sam koniec dnia jak i po zalozeniu alu dekli...
Zdemontowalem cala puszke od seryjnego filtra poniewaz uznalem ze tak bedzie lepiej.
Troche mialem problem ze stozkiem poniewaz otwor w nim byl wiekszy niz dolot do silnika wiec uzylem rurki pcv pocietej i dopasowanej na scisk... A na sam efekt koncowy woinalem to wszystki izolacja:/ Wiem ze troche nie tak to powinno wygladac ale to jest tymczasowe rozwiazanie, ktore mam nadzieje ze niebawem sie zmieni na normalny dolot..
A tak wyglada efekt koncowy mojej pracy nad filtrem powietrza
Nastepnie sie wzialem za kawalek rdzy w moim bagazniku:/ Tez tymczasowe rozwiazanie bo czekam na blache ktora moze niebawem dosatne i bede wymienial cale, sam spod.
Tutaj ukonczone tymczasowe rozwiazanie...
Zrobilem tez cos od siebie, wypolerowalem wydech. Na zdjeciach nie ma pelnego efektu ale na zywo wyglada super teraz
A... Zapomnialem dodac ze weszla mi gleba na tyl.. Autko siadlo z 4cm na tyle wiec czekam teraz tylko na przod ktory w tym tyg juz bedzie napewno... Tutaj daje zdjecia rowniez z umycia na sam koniec dnia jak i po zalozeniu alu dekli...
Ostatnio zmieniony 13 lip 2009, o 23:40 przez Kuba.EBE, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mat
- Nowy
- Kontakt:
widzę że na wiosnę każdy odświeża autko ale to dobrze fajny pomysł że stożkiem, ja będę przerabiał dodatkowo puszkę za pomocą maty i żywicy ale pokaże wam jak skończę:) powodzenia w modach
-
- Nowy
Ja musze umyc silnik jak to tez uczynil rotkiv bo tez nie za ciekawie wyglada Jak to opel, zawsze ulany... Jak wpadnie troche grosza to prysne sobie wydech caly wysokotemperaturowym by wygladal ladnie ale tez by go rdza nie zrzerala.. i tak mam srodkowy (w moim wypadku 1 od kolektora) wydech do wymiany bo juz sie zaczelo sypac z niego.. Dobrze ze wczoraj uszczelinilm wydech bo po wycieciu katalizatora zaczal mi pierdziec ostatni wydech bo zostal naruszony, no wyjalem go a pozniej tylko na sucho go wlozylismy i pierdzial mi za to:/ a teraz jest juz lepiej po co to mowie, sami wiecie
Mat no to rob to i pokazuj swoje wyniki powodzenia przy dlubaniu
Mat no to rob to i pokazuj swoje wyniki powodzenia przy dlubaniu
- Mat
- Nowy
- Kontakt:
dzisiaj niedziela to mam wolne ale jutro większość zrobię co do filtra nikt chyba takiego czegoś nie robił to jak skonstruuje to to pokażę bo nie wiem czy to będzie pożyteczne dla przepływu czy nie fajne jest to że praktycznie każdy robi coś innego i nie ma dwóch identycznych cors
-
- Nowy
Ale zastoj sie tu zrobil i cisza taka.. Czas odswierzyc ale jak narazie zapowiedzia bo jutro po poludniu, znaczy sie dzisaij 3 maja powinienem zapodac wszystkie zdjecia i nowinki co zostalo zmienione w mojej corsie. Teraz dam Tylko zapowiedz..
Ostatnio zmieniony 13 lip 2009, o 23:42 przez Kuba.EBE, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cyna
- Nowy
- Imię: Marek
no no widzę że gleba przyszła i na przód, i nowe "paputki":) można było by przenieść ten temat do "Nasze projekty":), aa i daj foto jak wydeszek wygląda z całym autkiem:)
DTM corsa:)
-
- Nowy
Wiec jak pisalem wczesniej ze byl dlugi zastój w moim tamacie.. Staram sie o awans na forum do dzialu projekty, tak na marginesie Ok nie marudzac juz to moze zaczne opisywac co sie zmienilo i jak...
Zaczne moze od zawieszenia bo ono bylo pierwsze: F&K -60mm (jak sie nie myle) cena jakos okolo 170zl z przesylka...
Niestety nie mam zdjecia jak corsa wygladala na stalowkach 13" (na glebie).. Bardzo dobrze sie jezdzi corsa teraz, znaczy sie jezdzilo na tych 13" poniewaz moglem robic co chcialem Usztywnilo mi sie autko i obnizylo ale nie wystarczajaco ile ja chcialem... Na seryjnych amorkach to wiadome ze za duzo nie bedzie ;/ Z czasem sie zakupi jakies sportowe amorki.
Ogolnie to jeszcze robilem maly remoncik przy silniku, no wymiana kolektora z sonda lambda, ktory zestaw zakupilem za 30zl od znajomego bo mial na sprzedaz Troche sie bawilem z nim bo spolerowalem kanty przy nim na zewnatrz i w wewnatrz mala polerke zrobilem z nudow...
Tak wygladal stary kolektor:
A tak nowy po remoncie:
Do tego musialem zakupic 2 uszczelki, ktorych cena mnie zdziwila bo 20zl a myslalem ze beda drozsze:
To czerwone na starym kolektorze to cholernie dobry odrdzewiacz i mam troche teraz silnik czerwony wiec musze go wymyc przez to.. Albo mi sie zdaje albo tak jest, bo sadze ze porpawil mi sie dzwiek teraz, na troszke glosniejszy moze mam zwidy Dobra nie bede juz zmienial tematu tylko opisuje co dalej
Nastepnym modem to sa aluski:
Stilauto Typ Penta S
15" 7j ET25 moze "jestem hardcorem" ale poszerzenia musze zrobic i to zaczalem, poniewaz mi obcieralo cholernie z tylu... Z przodu nie bylo lepiej... Co do felg to cena za nie jest smieszna.. 450zl
Co do opon to sa teraz 205/50/15 a mam zamiar wsadzic 175-185/45-50 zalezy jakie spotkam. Ogolnie to felgi sa do remontu, bede je malowal praktycznie tak jak na zdjeciu pokazanym nizej:
Zaczalem robic te poszerzenia i robilem lewy tylni blotnik, ten co mialem nowy wstawiany przez mechanika i odkrylem cos ciekawego. Zostal on polaczony w nadkolu (zewnetrzna warstwa jak i wewnetrzna) za pomoca uszczelniacza czy co to sie tam nazywa... ;/ czy tak robi porzadny mechanik? :>
I coz, bede spawal w tyg to nadkole... Ogolnie troche roboty bede mial przy poszerzeniach nadkoli, ale mam zamiar wyciangac te nadkola, zakonserwowac i dac spowrotem sierpy.
Teraz przyszedl czas na moje poszerzenia, troche nieciekawie to wyglada ale robilem to w sobote po poludniu bym tylko mogl przejezdzic weekend corsa no i sie udalo Zapodaje jedno zdjecie bo reszta wygladala podobnie, a jak skoncze poszerzac corse to zapodam zdjecia z koncowej pracy
Ogolnie przy aucie zostalo mi troche poprawek blacharskich jak i mechanicznych (belka tylnia...) jak i pas przedni wyprostowac w miare... Co do lakierniczych to maske pomalowac przez tych co mi porysowali ja ;/ ale przy okazji zrobie bad looka pomalowac swiatelka tak jak jeszcze nie widzialem u nikogo u nas w klubie. Jakos za tydzien lub dwa beda swiatla. Efekty sami zobaczycie i ocenicie. Wreszcie tez musz odebrac zderzak GSi od Picia bo nie ma mi kto go wziasc z lodzi ;/ A reszta to sie okarze w praniu co i jak bede robil, co bedzie od funduszy zalezalo.
Sadze ze to wszystko z modow, ktore w ostatnim czasie byly. A jeszce co do poprawek to musze w lewych drzwiach caly zamek wymienic, ten plastki mi zaczal pekac i nie chca mi sie drzwi otwierac, a od storny pasazera wkladka od zamka zablokowala... ;/ Wiec otwieram samochod przez bagaznik.
Czekam na wasze opinie na temat auta w tym stanie Pozdrawiam
Zaczne moze od zawieszenia bo ono bylo pierwsze: F&K -60mm (jak sie nie myle) cena jakos okolo 170zl z przesylka...
Niestety nie mam zdjecia jak corsa wygladala na stalowkach 13" (na glebie).. Bardzo dobrze sie jezdzi corsa teraz, znaczy sie jezdzilo na tych 13" poniewaz moglem robic co chcialem Usztywnilo mi sie autko i obnizylo ale nie wystarczajaco ile ja chcialem... Na seryjnych amorkach to wiadome ze za duzo nie bedzie ;/ Z czasem sie zakupi jakies sportowe amorki.
Ogolnie to jeszcze robilem maly remoncik przy silniku, no wymiana kolektora z sonda lambda, ktory zestaw zakupilem za 30zl od znajomego bo mial na sprzedaz Troche sie bawilem z nim bo spolerowalem kanty przy nim na zewnatrz i w wewnatrz mala polerke zrobilem z nudow...
Tak wygladal stary kolektor:
A tak nowy po remoncie:
Do tego musialem zakupic 2 uszczelki, ktorych cena mnie zdziwila bo 20zl a myslalem ze beda drozsze:
To czerwone na starym kolektorze to cholernie dobry odrdzewiacz i mam troche teraz silnik czerwony wiec musze go wymyc przez to.. Albo mi sie zdaje albo tak jest, bo sadze ze porpawil mi sie dzwiek teraz, na troszke glosniejszy moze mam zwidy Dobra nie bede juz zmienial tematu tylko opisuje co dalej
Nastepnym modem to sa aluski:
Stilauto Typ Penta S
15" 7j ET25 moze "jestem hardcorem" ale poszerzenia musze zrobic i to zaczalem, poniewaz mi obcieralo cholernie z tylu... Z przodu nie bylo lepiej... Co do felg to cena za nie jest smieszna.. 450zl
Co do opon to sa teraz 205/50/15 a mam zamiar wsadzic 175-185/45-50 zalezy jakie spotkam. Ogolnie to felgi sa do remontu, bede je malowal praktycznie tak jak na zdjeciu pokazanym nizej:
Zaczalem robic te poszerzenia i robilem lewy tylni blotnik, ten co mialem nowy wstawiany przez mechanika i odkrylem cos ciekawego. Zostal on polaczony w nadkolu (zewnetrzna warstwa jak i wewnetrzna) za pomoca uszczelniacza czy co to sie tam nazywa... ;/ czy tak robi porzadny mechanik? :>
I coz, bede spawal w tyg to nadkole... Ogolnie troche roboty bede mial przy poszerzeniach nadkoli, ale mam zamiar wyciangac te nadkola, zakonserwowac i dac spowrotem sierpy.
Teraz przyszedl czas na moje poszerzenia, troche nieciekawie to wyglada ale robilem to w sobote po poludniu bym tylko mogl przejezdzic weekend corsa no i sie udalo Zapodaje jedno zdjecie bo reszta wygladala podobnie, a jak skoncze poszerzac corse to zapodam zdjecia z koncowej pracy
Ogolnie przy aucie zostalo mi troche poprawek blacharskich jak i mechanicznych (belka tylnia...) jak i pas przedni wyprostowac w miare... Co do lakierniczych to maske pomalowac przez tych co mi porysowali ja ;/ ale przy okazji zrobie bad looka pomalowac swiatelka tak jak jeszcze nie widzialem u nikogo u nas w klubie. Jakos za tydzien lub dwa beda swiatla. Efekty sami zobaczycie i ocenicie. Wreszcie tez musz odebrac zderzak GSi od Picia bo nie ma mi kto go wziasc z lodzi ;/ A reszta to sie okarze w praniu co i jak bede robil, co bedzie od funduszy zalezalo.
Sadze ze to wszystko z modow, ktore w ostatnim czasie byly. A jeszce co do poprawek to musze w lewych drzwiach caly zamek wymienic, ten plastki mi zaczal pekac i nie chca mi sie drzwi otwierac, a od storny pasazera wkladka od zamka zablokowala... ;/ Wiec otwieram samochod przez bagaznik.
Czekam na wasze opinie na temat auta w tym stanie Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 lip 2009, o 23:44 przez Kuba.EBE, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bez listowiec ;-)
Jeśli moge dodac cos od Siebie z tym zamkniem to czeka Cie rozwiercanie klamki, tzn musisz nawiercic sruby bo innej szansy otwarcia drzwi nie ma, ja probowalem odlaczac akumulator, rozne kombinacje w probami otworzenia przy pomocy druta i innych narzedzi, to samo z proba uzycia drugiego zapasowego kluczka do przekrecenia wkladki, niestety nie dalo to nic, z tego co pamietam moj mechanik od zamkow powiedzial, ze wlaczyl sie system ryglowania no i dostepu od srodka do panelu drzwiowego nie bylo ani przez szybe i trzeba bylo rozwiercac klamke, ale potem poszlo juz bardzo prosto i po wymianie klamki, poskrecaniu calego panelu drzwiowego wszystko dziala:), koszt imrpezy wraz z klamka,która wychaczylem na szrocie wyniosl 135zł. (110 mechanik 25 klamka). Gdybym mial czas zrobilbym to sam, ale,ze nastepnego dnia wyjeezdzalem w trase musialem miec to zrobione na szybko:). Pozdrawiam a tak btw bardzo ładna corsinka:)
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
no jestes hardcorem, az Cie wczoraj nie poznalem przez te felgi,jak sie mijalismy. duzego mula zlapala po zmianie z 13
jak bys zostawil te paski na vipera to jeszcze by tylko brakowalo dachu duble buble
jak bys zostawil te paski na vipera to jeszcze by tylko brakowalo dachu duble buble
-
- Nowy
No ja Ci miglem swiatlami ale tak sadzilem ze mnie nie poznales a do tego reke Ci podnioslem powiem Ci ze kola nie sa wywazone i zbierznosci nie mam po wymianie zaieszenia i trzesie mi troche a co do zamuly to jest troche przez te 205.. Ogolnie to myslalem o takich paskach od vipera hehe
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
ja mysle ze mul to nie przez opony tylko ciezkie felgi. wazylem opony kiedy zmienialem swoje. 155/70/13-6kg, 195/45/16-7kg, felga alu 16"-9kg, nie wiem jeszcze ile stal