Tłumik basowy
- blood1989
- Nowy
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Tłumik basowy
Witam
Zastanawiałem się ostatnio czy idzie zamiast drogich sportowych tłumików nawiertac albo cos w tym stylu seryjny żeby dawał ładny basowy dźwięk. Gdzieś kiedyś słyszałem ze tak można zrobić ale czy to prawda ? gdzie trzeba nawiertać czy coś w tym stylu czy wogóle jest to wykonalne i jaki efekt końcowy będzie ?
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2009, o 23:12 przez blood1989, łącznie zmieniany 1 raz.
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
- Podziękował;: 0
Re: Małe pytanko
z dobrego serca powiem ci ...Daruj sobie tego typu Tuningi
chcesz glosno ??? wytni kata wytni srodkowy wstaw rure i jakas ladna koncowke ...
koszt- max 80 zl.
a dzwiek :0 niech.. KUBA EBE ANS PORSZAK sami powiedza
albo idac inna droga najtansze i najmniejsze ala`mugeny ( w allegro szukaj MINI KM MALON)
kosztuja chyba ok. 170 zl one sa bardzo basowe ale w samochodzie w trasie sa meczace;/ ...
a diurami w wydechu to tylko wiochy sobie narobisz
chcesz glosno ??? wytni kata wytni srodkowy wstaw rure i jakas ladna koncowke ...
koszt- max 80 zl.
a dzwiek :0 niech.. KUBA EBE ANS PORSZAK sami powiedza
albo idac inna droga najtansze i najmniejsze ala`mugeny ( w allegro szukaj MINI KM MALON)
kosztuja chyba ok. 170 zl one sa bardzo basowe ale w samochodzie w trasie sa meczace;/ ...
a diurami w wydechu to tylko wiochy sobie narobisz
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
Po pierwsze zmień nazwę tematu na cokolwiek mówiący - ktoś będzie szukał czegoś o tłumikach to nie wpisze przecież w szukajkę "małe pytanko" prawda? Tylko np. "basowy tłumik" - więc zmień to proszę !!!
odpowiadając na Twoje pytanie to zgodzę się z poprzednikiem - nawiercanie sobie odpuść, jeśli chcesz żeby mruczało inaczej niż seryjny tłumik i nie chcesz wydać worka pieniędzy to załóż ostatni z dużego fiata (jest przelotowy), ja tak mam i fajnie gada, a w trasie buczenie słychać od ok 3tys w górę. Jak Ci sie znudzi to zawsze możesz wrócić do seryjnego.
Sam tłumik kosztuje ok 30zł plus przeróbka żeby do corsy pasował też podobna cena, zrobi Ci to każdy tłumikarz, jak to wygląda i jak gada znajdziesz w moim projekcie.
odpowiadając na Twoje pytanie to zgodzę się z poprzednikiem - nawiercanie sobie odpuść, jeśli chcesz żeby mruczało inaczej niż seryjny tłumik i nie chcesz wydać worka pieniędzy to załóż ostatni z dużego fiata (jest przelotowy), ja tak mam i fajnie gada, a w trasie buczenie słychać od ok 3tys w górę. Jak Ci sie znudzi to zawsze możesz wrócić do seryjnego.
Sam tłumik kosztuje ok 30zł plus przeróbka żeby do corsy pasował też podobna cena, zrobi Ci to każdy tłumikarz, jak to wygląda i jak gada znajdziesz w moim projekcie.
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
-
Kuba.EBE
- Nowy
U rotkiva bardzo ciekawie gra jego tlumik:) ja mam basowy a do tego katalizator wycialem i jest gitara teraz
glosniejszy ale wlasnie tak jak chcialem, nie glosno i nie cicho. A co do katalizatora jezeli masz katalizator to zobacz czy w dowodzie nie masz wpisane KAT bo jezeli tak to nie radze wycinac bo moze Ci sie doczepic na przegladzie i bedzie kiepsko... Jest wiele rozwiazan wiec wybierz najlepsze ale jak reszta Ci mowila, nie nawiercaj ukladu....