Witam wszystkich jestem na forum nowy wiec trochę opowiem czym jezdże!!
Posiadam od jakiegoś czasu corse B z 1999,2000 roku z silnikiem 1.0 12v
Od jakiegoś czasu mam problem z odpalaniem auta.Gdy postoi jedną noc i jest zimny to gdy chce ruszać silnik jakgby nie miał mocy i się dławił zalewal ale po jakimś czasie jest normalnie.Jeszcze mam problem z tym iż gdy silnik jest ciepły to cięzko pali trzeba długo kręcic nim.
Proszę o szybką rade..pozdro
Problem z uruchamianiem silnika!!
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
-
Eze
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Problem z uruchamianiem silnika!!
Witam,
Ja również wczoraj miałem problem z rozruchem (Corsa C 1.7DI). Wróciłem z pracy do domku (ok. 40 km) bez żadnych problemów, jednak gdy niedługo później pojechałem na zakupy, to nie mogłem zapalić mimo wielu prób. Dopiero po odczekaniu kilkunastu minut udało się zapalić. Sprawdzałem i komputer nie pokazuje żadnych błędów, dziś palił normalnie, z tym że przy zimnym silniku.
Znalazłem na tym forum, że może to być czujnik położenia wału, ale jak to sprawdzić skoro komputer nie pokazuje żadnych błędów? Co innego prócz wału może dawać takie objawy?

Ja również wczoraj miałem problem z rozruchem (Corsa C 1.7DI). Wróciłem z pracy do domku (ok. 40 km) bez żadnych problemów, jednak gdy niedługo później pojechałem na zakupy, to nie mogłem zapalić mimo wielu prób. Dopiero po odczekaniu kilkunastu minut udało się zapalić. Sprawdzałem i komputer nie pokazuje żadnych błędów, dziś palił normalnie, z tym że przy zimnym silniku.
Znalazłem na tym forum, że może to być czujnik położenia wału, ale jak to sprawdzić skoro komputer nie pokazuje żadnych błędów? Co innego prócz wału może dawać takie objawy?