Dobry dzien
Padla mi lambda w moim silniku i musze ja wymienic, problem jest tego rodaju ze mam sonde 3 przewodową a takowej nie idzie nigdzie dostac a jak juz idzie to po 400 plnow. wyczytalem na jakims portalu angielskim ze ten silnik moze chodzic na sondzie z jednym przewodem a 2 pozostale kable po prostu sie olewa ...ktos moze to potwierdzic ?? ewentualnie ktos ma sonde na sprzedaz ? jest jakas roznica w srednicy gwintu sondy ??
thx za help z gory
Lambda c16xe
- fotograf
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: Lambda c16xe
W tym silniku sonda jest blisko głowicy więc może zwykła nie będzie potrzebowała grzania i sama dojdzie do odpowiedniej temperatury (pytanie tylko ile czasu jej to zajmie), gwinty są te same dla 1 i 3 przewodowej.
Jeśli chcesz mam sondę 1 przewodową oryginalną, mogę Ci wysłać i zobaczysz czy działa czy nie, potem się rozliczymy
Ewentualnie szukaj na KTK używanej 3 przewodowej na pewno się ktoś znajdzie kto Ci sprzeda
Jeśli chcesz mam sondę 1 przewodową oryginalną, mogę Ci wysłać i zobaczysz czy działa czy nie, potem się rozliczymy
Ewentualnie szukaj na KTK używanej 3 przewodowej na pewno się ktoś znajdzie kto Ci sprzeda
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
- Cougar
- Nowy
- Imię: Krzychu
tzn wiem na pewno ze w silnikach c16xe wystepowala tez sonda jednoprzewodowa i ze czesc tych maszyn wlasnie takową ma. Fotograf uderze jeszce w jedno miejsce a jak nie odezwe sie do Ciebie. Tymczasem jezeli ktos ma sonde jednoprzewodowa prosze o jakis jej numer katalogowy lub cos takiego
Jeszce jedno...nie da rady zastosowac grzanej sondy z c20xe ?? tak samo jest podgrzewana i na gwint 18 ??
Jeszce jedno...nie da rady zastosowac grzanej sondy z c20xe ?? tak samo jest podgrzewana i na gwint 18 ??
c16xe was BIG BUMed...
-
Dariooo80
- Świeżak
U mnie w c16xe tez jest sonda 3 przewodowa ( 2 czarne i 1 fioletowy kabel). W jednym sklepie z częściami od opla powiedzieli ze powinna być jedno przewodowa w tym silniku. Spróbuj wsadzić sondę 1 przewodowa od Fotografa,może przypasuje.
GSI C16XE