katalizator

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
metius1
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

katalizator

Post autor: metius1 »

Witam wszystkich! Sory za poruszanie tematu ale moje szukania odpowiedzi na pytanie czy wycinac katalizator czy tez go tylko wybic sa bezowocne. A jak wyciac to co wspawac rurke czy strumiennice?? Dodam ze silniczek to 1.6 16v c16xe
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: katalizator

Post autor: -=m&m=- »

metius1 pisze:Witam wszystkich! Sory za poruszanie tematu ale moje szukania odpowiedzi na pytanie czy wycinac katalizator czy tez go tylko wybic sa bezowocne. A jak wyciac to co wspawac rurke czy strumiennice?? Dodam ze silniczek to 1.6 16v c16xe
Czemu chcesz pozbyć się katalizatora ? Decyzje musisz podjąć sam, zastepując katalizator rurą będzie głośniej aby tego uniknąć możesz wstawić tłumik przelotowy, strumiennice odpuść sobie.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
metius1
Świeżak

nie mam pewnosci czy nie jest on zapchany poniewaz kupilem moja gsi od pewnej starszej pani ktora nia jezdzila na gazie 5 lat i podejrzewam ze jest zapchany. ciagle klopoty z nia mam ostatnio mechanik zmierzyl cisnienie na tlokach i na wszystkich jes 1.8 bara :0 chyba wspawam tłumik przelotowy bo itak jest glosna ale niedlugo bede sprawdzal calywydech to wtedy podejme decyzje. a tak z ciekawosci czemu nie strumiennica?? :D
Awatar użytkownika
yuri1986
Świeżak

Post autor: yuri1986 »

bo strumienica to ściema :) w teorii coś daje a w praktyce prawie nic. a poza tym po pewnym czasie "łuski" które w niej są się wypalają i traci swoje "magiczne" właściwości. :) najlepsze rozwiązanie to tłumik przelotowy :)
Zafira B Z19DTL :) 2005 r. Dpf Free
Awatar użytkownika
Zioo
Nowy
Imię: Adam
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Zioo »

mozna zastapic katalizator ceramiczny, katem metalowym ( ok 170 zł nowy) przy przegladzie sie nie doczepia, glosniej bedzie niewiele (jak nie wcale) i nadal bedzie dobry przeplyw spalin
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
metius1
Świeżak

Dzieki za wiadomosci :-D teraz tylko checi i zabiore sie do dziela.
Dariooo80
Świeżak

Post autor: Dariooo80 »

Silnik C16xe posiada oryginalnie katalizator metalowy, wiem bo wycinałem.
GSI C16XE
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”