szalejąca corsa - problem z C14SE

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Kaziu52taxi
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

szalejąca corsa - problem z C14SE

Post autor: Kaziu52taxi »

panowie pomóżcie moja corsa OSZALAŁA!!!!1kocham to autko ale jestem laikiem w mechanice.Mechanicy u których byłem niechcą się bawić w naprawe autko skacze po obrotach wymieniłem sonde lambda..nic.wymieniłem silniczek krokowy ..nic..wymieniłem kable na NGK i świece..nic..wszystkie filtry...nic..pojechałem do jednego z lepszych mechaników w moim mieście to powiedział mi żebym zajechał na złom z tym szmelcem może miał racje!!ale ja tego auta nie skasuje chodzby dla tego ze go moje dzieci uwielbiają bardzo prosze o jakieś wskazówki...bo już wymiekłem.zapala mi się kontrolka na pomarańczowo w dolnym lewym rogu i niewiem o co chodzi co to jest?..taki silniczek z śmigiełkami.prosze powiedzcie od czego to??dziękuje za jaką kolwiek pomoc ..laik

/zmnieniłem tytuł wątku na cokolwiek mówiący i przeniosłem do odpowiedniego działu, na przyszłość zakładaj watki zgodnie z regulaminem !!
/fotograf
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Re: szalejąca corsa

Post autor: STELMI »

w złym miejscu założyłeś posta, ale pewnie moderatorzy go przeniosą. Co do problemów to najlepiej jakbyś podłączył do kompa auto, żeby było wiadomo co to za błąd. Osobiście podejżewam nieszczelność w układzie ssącym i stąd skaczące obroty
Awatar użytkownika
fotograf
Swój
Kontakt:

Re: szalejąca corsa - problem z C14SE

Post autor: fotograf »

Po pierwsze to wystarczy chwila szukania i już masz odpowiedź co do pomarańczowej kontrolki :

viewtopic.php?f=63&t=66122

odczytaj błędy i napisz ich nr tutaj. Wtedy będziemy mogli coś pomóc. A najlepszego mechanika w mieście omijaj szerokim łukiem bo widać, że leń i mu się nie chce robić :zakrecony:
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V :-D
A-rek
Nowy
Kontakt:

Re: szalejąca corsa - problem z C14SE

Post autor: A-rek »

a wymieniles potencjometr przepustnicy :)5
Obrazek