Wracając do tematu

Nie obrażając nikogo, koleś pewnie ma jakieś kompleksy, albo jest zwykłym pieniaczem. Cieszę się, że trybunał tak sprawę zakończył. Światła... Kolejny drażliwy temat. Rzeczywiście, nie ma sensu świecić ludziom po tablicach, gdy stoimy w korku w mieście. I gdyby prawo zostało zmienione jedynie do zastrzeżenia "obowiązkowa jazda na światłach mijania/dziennych na terenie niezabudowanym", byłoby to ok
Odnośnie samego bezpieczeństwa - jest to forum o tematyce tuningowej. Większość z nas, jest świadomych potencjału swojego samochodu, jesteśmy też świadomi swoich umiejętności. Proponuję jednak rozszerzyć swoje umiejętności. Mam na myśli uprawnienia ratownika drogowego. Dzięki temu nie tylko wiemy jak udzielić pomocy (żeby nie zaszkodzić), jak zabezpieczyć miejsce wypadku, jak informować odpowiednie służby, jak postępować z poszkodowanymi. Przyznam też, że to wszystko wpłynęło na mój styl jazdy

Oczywiście, na złamanie karku nie jeździłem, ale "skoro jest okazja...". Teraz mimo wszystko spokojniej. W Polsce uprawnienia można zdobyć u boku PZM - na przykład dla wlkp jest AW.
http://www.aw.poznan.pl/
A później pozostaje tylko jeździć z kompletną apteczką, młotkiem z nożem życia, kamizelką ratownika i mieć nadzieję oby nigdy nie były potrzebne
Temat pozostawiam Wam do przemyślenia, a do samej jazdy - niby mały to "grzech" lekko przekroczyć prędkość w terenie zabudowanym, ale:
[youtube]i6Mrv5WqVrI[/youtube]
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601