Antena CB montażowa czy magnesowa ?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
blood1989
Nowy
Imię: Mateusz
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Antena CB montażowa czy magnesowa ?

Post autor: blood1989 »

Chłopaki mam takie pytanie nurtujące mnie przez ostatni czas chodzi mi czy zostawić antenkę magnestowa midland ml 145 czy założyć montażową na klapę bagażnika (uchwyt ) czy magnesową ale do 1m bo jednak na corsie 150cm troszkę głupio wygląda chodź osiągi są wyśmienite a druga sprawa nie mam gdzie chowac anteny tak długiej bagażnik niestety zawalony jest sprzętem CA jak już magnesowa to jaka będzie najlepsza do 1 m z góry dziękuję za odp :) :twisted:
Awatar użytkownika
sfoboda
Świeżak
Imię: Marcin
Podziękował;: 0

Re: Antena CB montażowa czy magnesowa ?

Post autor: sfoboda »

Polecam Presiddenta Floride bo jest to naprawde mała ale dobra antenka najlepsza z jaką do dziś miałem do czynienia jeśli chodzi o ten 1 metr długości , nawet president missuri się chowaa kosztuje kokosy !!!
Sam takową antenke używałem ale wiadomo chciało mieć się lepszy zasieg to zakupiłem Lemma AT1000 i było naprawde fajnie ale ogromnej różnicy nie było przy floridzie, a kłopot z chowaniem był ogromny i wygląd taki sobie (165cm długości na klapie robi swoje)
c20xe... c20xeT mmm....
Awatar użytkownika
blood1989
Nowy

kolega właśnie też mówił ze Presiddenta Floride jest dobra ale czy jest porównywalna do midland ml 145 bo nie chcę mieć gorszego zasięgu ?
Awatar użytkownika
kruger
Świeżak

Post autor: kruger »

znowu kolega który miał Floride opowiadał mi że odbiór na tej antenie w terenie sięga kilku km, ale już nadawanie tylko w okolicach km. Nie wiem na ile to prawda... Ja obecnie jeżdze z Hustlerem 1m i powiem że jest wystarczający do normalnego użytku (zamienni używam Presidenta >1m ,ale modelu nie znam jej dokładnie, no i jednak jest troszke lepsza od mojego Hustlera)
Awatar użytkownika
blood1989
Nowy

jeszcze sie zastanawiam nad montażem anteny na klapie bagaznika poprzez uchwyt SF-40 lecz powstaje problem i pytanie. Mianowicie mam spojler i czy pod tym spojlerem mozna zamontowac antenke czy będzie juz za nisko? i wtedy jaka najlepiej długość antenki??
Awatar użytkownika
sfoboda
Świeżak

kolego "blood1989" nie kupuj tego uchwytu sf40 bo bardzo ciężko uzyskać dobrą mase na tym uchwycie (sam żałuje do dziś że to badziewie kupiłem) ,a w dodatku zniszczysz sobie troszke lakier bo montujesz to na 2 badź 4 śrubki które wbijają sie w blache i potem lakier odpada.
Wiele nie stracisz na zasięgu kupując floride ale wygoda bezie i estetyka .
A jak już zdecydujesz się na stałą antene to zrób sobie własne mocowanie które przykręcisz do śruby siłownika i będziesz miał super mase ( troszeczke zdrap lakier pod śrubą tego siłownika od klapy)
c20xe... c20xeT mmm....
Awatar użytkownika
blood1989
Nowy

aha ok czyli juz wszystko wiem to zostaje mi opcja zastopienia zwyklej anteny na antenke cb :) najlepsze rozwiazanie chyba ? :)
Awatar użytkownika
sfoboda
Świeżak

ja na twoim miejscu bym kupił floride, a nie patrząc na wygląd i chcąc mieć długi bat to na jakiś robiony uchwyt (w ostateczności dach)
c20xe... c20xeT mmm....
Awatar użytkownika
yuri1986
Świeżak

Post autor: yuri1986 »

kup tylko magnesówke , szybki demontaż i nie obawiasz się ze antena Ci "zniknie".
ja mam sirio ml 145 i sygnał wychodzi tak na około 15 km - 20 km odbiór a nadawanie jest rzędu 10-15 km. i wystarcza :) decyzja należy do Ciebie :)
Zafira B Z19DTL :) 2005 r. Dpf Free
Awatar użytkownika
seboss
Nowy
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: seboss »

ja mam w corsie hustlera 1m na magnesik i nic więcej do szczęścia nie potrzeba
a w 2 aucie mam montażową też 1m -jakiś rapid za 50 zł( ważne że po odkręceniu 1 śrubki zdejmuję antenę i zostaje tylko zaczep, który nie wadzi jakoś specjalnie) jakość, zasięg i jakość odbioru/nadawania zadowalająca
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

ja stałem przed podobnym wyborem i padło na magnesówke WILSON LITTLE WILL, wiecej info odnosnie anten znajdziesz tutaj viewtopic.php?f=58&t=66668
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car-Audio, CB-Radio”