Witam wszystkich forumowiczów !!
Mam pytanie odnośnie różnic między silnikiem 1.2 16v a 14 16v oba ecotec. Chodzi mi dokładnie o to czy jest możliwy montaż silnika 1.4 zamiast 1.2. Dokładnie czy komputer od 1.2 ogarnie silnik 1.4 czy potrzeba ruszać wiązkę ?? jak jest z pozostałymi czujnikami. Problemy dotyczące montażu tzn łapy z poduszkami i różnego rodzaju uchwyty mnie nie przerażają, jedynie uruchomienia silnika 1.4 na standardowej wiązce od 1.2.
Dodam że zamiana ma dotyczyć samochodu Corsa B.
Pozdrawiam wszystkich i proszę o rady.
x12xe a x14xe
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: x12xe a x14xe
Niestety silnikowi x12xe bliżej do x10xe niż do x14xe inna wiązka inne (wtyczki do kompa , sterowanie cewek parami w 14 a w 12 każda osobno, w x12xe jest przepływomierz a w 14 go nie ma). Te silniki to całkiem inna bajka pod wzgledem elektroniki.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
Wielkie dzięki za odpowiedź.
Mam za to następne pytanie:
wszystkie za i przeciw silnika C14se montowanego w CB, z tego co się orientuje to były to roczniki około 1994 jak się sprawują w tych samochodach(jak i same samochody) i pomimo 15 lat. Czy ruda jest wielkim wrogiem w tym przypadku ?
Pozdrawiam PeeM
Mam za to następne pytanie:
wszystkie za i przeciw silnika C14se montowanego w CB, z tego co się orientuje to były to roczniki około 1994 jak się sprawują w tych samochodach(jak i same samochody) i pomimo 15 lat. Czy ruda jest wielkim wrogiem w tym przypadku ?
Pozdrawiam PeeM
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
- Maniu
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 0
Moj silniczek sprawuje sie zaje**cie
mimo 220 tys przebiegu, a rdzy jest troche...
Pozdro
Pozdro
Sweden Beybe 
A co do rdzy to łapie powierzchowne np nadkola progi czy zagłębia się w podłużnice komorę silnika itp
Dzięki za odpowiedzi
Dzięki za odpowiedzi