Zablokowane koło
- blood1989
- Nowy
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Zablokowane koło
Witam wczoraj miałem mały wypadek mianowicie kilka dni temu bylem robić ręczny koleś rozebrał mi bębny przeczyścił szczęki bębny zmontował linkę naciągnął i łapal już na 2 ząbku na 3 już się koła blokowały. Wczoraj jechałem chciałem wypróbować ręczniaka wchodząc w zakręt i tu.... lipa jedno koło sie zablokowało na stałe przy prubie ruszenia stało w miejscu i szorowało
przyjechał kumpel rozebralismy bęben wszystko było jak należy na rozpieraku (chyba tak się to nazywa) poluźnił założył bęben i było ok dało się dojechać do domu ale z bębna wyskoczyło łożysko po zmontowaniu wszystkiego piszczy mi w tym kole zapewne będzie to te łożysko . Co teraz z tym fantem zrobic czemu sie to zablokowało może najlepszym rozwiązaniem będzie kupić nowe bębny szczęki ? nie wiem:/

- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: Zablokowane koło
Przyczyn może być wiele np:
Zardzewiały rozpierak od recznego (nie wraca).
Wyskakujące ze swej pozycji szczęki brak lub rozciagniete sprężyny.
Generaralnie mechaniżm jest prosty i po rozebraniu powinno byc wszystko widac. Ja obstawiam że cos zardzewiało linka albo rozpierak.
Zardzewiały rozpierak od recznego (nie wraca).
Wyskakujące ze swej pozycji szczęki brak lub rozciagniete sprężyny.
Generaralnie mechaniżm jest prosty i po rozebraniu powinno byc wszystko widac. Ja obstawiam że cos zardzewiało linka albo rozpierak.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie