Ładowanie akumulatora przez alternator
-
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Ładowanie akumulatora przez alternator
Witam mam Corse A 1.4 NV gażnik i zauważyłem jakieś dziwne ładownie przez alternator.Sprawdziłem akumulator na silniku wyłączonym miał bagatela 18v a po odpaleniu autka ładowanie alternatorem było 20 v !! co to za jakieś dziwne zachowanie ładownia miał ktoś taki przypadek ? .pozdro
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: dziwne ładowanie akumulatora przez alternator
Albo masz uszkodzony miernik albo regulator napięcia na alternatorze. wydaje mi się miernik coś ci szwankuje bo przy 20 V z żarówek w reflektorach robią się ksenony i nie świecą długo do tego chyba jednostka sterująca powinna wyrzucić checka. Ja miałem 16 V w maluchu i wodę z niego w tydzień wygotowało a światła jarały tak że klosz pękł od gorąca.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- Zioo
- Nowy
- Imię: Adam
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
u mnie bylo w escorcie 24v ladowanie xenony taaak szyby w niecale 2 sec sie opuszczly etc.. ale padly diody w alternatorze, i wymiana regulatora na nowy nic nie dalawolga85 pisze:Albo masz uszkodzony miernik albo regulator napięcia na alternatorze. wydaje mi się miernik coś ci szwankuje bo przy 20 V z żarówek w reflektorach robią się ksenony i nie świecą długo do tego chyba jednostka sterująca powinna wyrzucić checka. Ja miałem 16 V w maluchu i wodę z niego w tydzień wygotowało a światła jarały tak że klosz pękł od gorąca.
\
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
-
- Bez listowiec ;-)
- Otrzymał podziękowań: 0
Sytuacja się wyjaśniła miernik miał słabą baterie i dlatego takie głupie wskazania ,już wszystko jest O.K