witam
jestem posiadaczem corsy B 1.4 z automatem. wszystko bylo ok natomiast w jednym momencie padly w niej dwa ostatnie cylindry. od razu zaznacze ze iskra jest , swiece nowe , przewody ok i pasek rozrzadu siedzi na wlasciwym miejscu. przyznaje szczeze ze zglupialem kompletnie. przychodzi mi na mysl jedna opcja a mianowicie wykrzywione popychacze zaworow co skutkowalo by brakiem kompresji i w efekcie zanikiem dzialania tych wlasnie cylndrow. natomiast nie mam bladego pojecia w jaki sposob moglo by do tego dojsc. prosze o pomoc. z gory dziekuje
nie dzialaja 3 i 4 cylinder
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: nie dzialaja 3 i 4 cylinder
sprawdź kompresje czy przypadkiem nie jest walnięta uszczelka pod głowica pomiędzy 3 i 4 cylindrem 
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
krisdmode
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
a nie latwiej bedzie poprostu zdjac glowice? bo tak naprawde to i tak nie pozostaje mi nic innego jak rozlozenie sielnika prawda?
- bix
- Nowy
- Imię: Bartek
- Model auta: Grande Punto
- Silnik: 1.2
Kompresje zmierzysz przed rozłożeniem silnika.
Była: Corsa B x12sz + LPG
Był: Rover 416
Była: Audi A6 C5 1.8T
Jest: Grande Punto 1.2
Był: Rover 416
Była: Audi A6 C5 1.8T
Jest: Grande Punto 1.2
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Ja bym tez zmierzył przed rozkładaniem. Dotego pomiar z próbą olejową i wiesz za co sie brac za góre czy za dół. A paliwo dochodzi do tych dwóch cylindrów. Bo jeśli masz silnik c14se to własnie wtryskiwacze 3 i 4 cylindra maja wspólny sygnał otwarcia z jednostki.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
krisdmode
- Bez listowiec ;-)
co do paliwka to jest to monowtrysk z tego co zdazylem zauwazyc a tak szczerze to nie jestem pewien jaki model motoru w niej siedzi. w zasadzie to kupilem ja za kilka srebrnikow dla mojej pani tak zeby sie troszke bardziej roztyla
. kupilem ja bez ladownia ale ten problem to byl poprostu bezpiecznik natomiast po kilku tygodniach jak juz wczesniej mowilem padly dwa cylinderki. na jutro postaram sie po numerku silkika znalezc jego model. z gory dziekuje za pomoc
- chuckyhc
- Nowy
- Imię: Chucky
- Kontakt:
Panocku a jak zczaiłeś że to 3 i 4 cylinder, w sensie jakie objawy masz?
Była Corsa B GSi C16XE prawie S1600
Jest Corsa C GSi Z18XE
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!