Kąt pochylenia tylnej kanapy

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
kondrax
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Kąt pochylenia tylnej kanapy

Post autor: kondrax »

Witam

Interesuje mnie jaki jest kąt pochylenie tylnej kanapy w corsie B. Chcę zrobić subwoofer, znaczy kolega będzie robił i muszę podać mu ten kąt. Mierzyłem kartką i kątomierzem, przez to, że podłoga bagażnika jest nie równa róże mi kąty wychodzą od 60-70 stopni. Ile tak naprawdę ma ten kąt orientuje się ktoś?
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: Kąt pochylenia tylnej kanapy

Post autor: -=m&m=- »

Podjedź do kolegi i niech zmierzy "po swojemu", w mojej corsie była regulacja tylniej kanapy więc jak sobie wyregulowałem taki kąt miałem :oko:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
kondrax
Świeżak

Post autor: kondrax »

Kolega mieszka 250KM ode mnie. Mam mu podać w mailu wymiary on zrobi skrzynkę i kurierem wyśle. U mnie konta raczej nie ma rególowanego.
Awatar użytkownika
maximo
Nowy
Imię: Dariusz

Post autor: maximo »

Proste do zmierzenia, weź miarkę rozkładaną (taką http://www.hasreklama.com.pl/images/3144.6.jpg) przyłóż jedno ramie do dna bagażnika drugie do kanapy potem weź to tak na sztywno palcami połóż na kartkę papieru ołówkiem zrób 2 proste linie potem je przedłuż żeby się przecięły zmierz kąt jaki tworzą i gotowe, różnica 1-2 stopni nic nie zmieni także spokojnie tak to możesz zrobić.
Obrazek
Bagged c20rsa on DrIIIve
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”