Turbo do 1.0?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Fl0w
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Turbo do 1.0?

Post autor: Fl0w »

Witam

w niedlugim czasie wpadnie mi troche kaski i myslalem nad modyfikacja mojej corsy nie chce wymieniac silnika poniewaz az tyle kasy nie bede mial :P(za jakis 1,6 to pewnie z 3-4tysie) zreszta sporo przerobek by sie z tym wiazalo... dobra wracajac do sedna ile moglaby kosztowac cala instalacjia i czy musialbym zmienaic cos jeszcze ? kolega ma seja 1.2 turbo to cos mi kiedys mowil ze wtryski robil zeby wiecej paliwa podawalo... zreszta teraz juz nie mam z nim kontaktu a ja 0 stan wiedzy o takich rzeczach...

pewnie zaraz ujze komentarze w stylu "1.0 + turbo pffff strata kasy :p"
Smalcyk
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Turbo do 1.0?

Post autor: Smalcyk »

Odpuść wydasz 3-4 tyś żeby tylko a silnik tego nie wytrzyma strata kasy i czasu lepiej zrób swapa na mocniejszy motor 4 cylindrowy :-D
było C14SE - 101 KM 120 NM
Później C14NZ -seria
Obecnie C16XE - obecnie seria :->

Pomogłem ? wciśnij pomógł :)
Fl0w
Świeżak

dobra zalozmy ze kupie 1.6/1.4 to ile moze mnie kosztowac w tym momencie cala ta zabwa? :D bo cos czuje ze chyba do wrzesnia nie zdaze tak swojego kotna zasilic :P
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor

Post autor: RotkiV »

tez uwazam ze bezsensowny pomysł zeby turbic 1.0 :pig: ile z tych 55koni wycisniesz? 70? i wydasz duzo wiecej kasy niz na SWAP.
powiedzmy ze interesuje cie 1.4 16v w stanie bardzo dobrym caly komplet na swap czyli silnik mocowania skrzynia połoski wiazka komputer powinienes kupic spokojnie w 2 tys. zl + robocizna za przekladke.
1.4/1.6 powinienes znalesc bez problemu bo to tesame silniki co w tigrach i ludzie to sprzedaje bo np. wkladaja 2.0
przemysl jeszcze raz to wszystko :)2
Fl0w
Świeżak

wkladajac nowy silnik automatycznie musze isc to zglosic do Rejestracji Pojazdów? zeby wpisali mi inne numry silnika do dowodu? i co robia osoby wkladajace 2.0? skoro nie ma modelu opel corsa 2.0? ;p na co oni to rejestruja? ;p
Smalcyk
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Smalcyk »

powinieneś i do ubezpieczyciela też bo przy kolizji czy wypadku jeśli rzeczoznawca stwierdzi że masz np 2.0 zamiast 1.0 czeka cię długa droga urzędowa z tego co się orientowałem
było C14SE - 101 KM 120 NM
Później C14NZ -seria
Obecnie C16XE - obecnie seria :->

Pomogłem ? wciśnij pomógł :)
Fl0w
Świeżak

to akurat w sierpniu konczy sie oc to wtedy wprowadze ta cala akcje w zycie... musze tez spytac sie swojego mechanika ze owa przekladke mi zrobi :D i ile sobie bedzie liczyl za nia :P
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor

Post autor: RotkiV »

trzeba jechac na przeglad rozszerzony zeby dostac papierek ze wszystko wsio OK.
kupujac silnik warto spisac umowe kupna sprzedazy silnika bo moze byc potrzebna w urzedzie.
i do ubezpieczalni. z tym ze z tego co pytalem to mozesz w kazdej chwili podjechac i zrobic korekte i tylko doplacisz z roznicy z 1.0 na np. 1.6
to sa informacje ktyrch ja sie dowiadywałem co bede musiał zrobic ale moze niech dopisza chlopaki ktoryszy juz to robili :)2
kruszyn1
Swój
Imię: Mateusz

Post autor: kruszyn1 »

możesz też kupić waloną astr/calibre/co chcesz z silnikiem który chcesz włożyć za np 2tysie i jak dobrze trafisz to reszte auta na części sprzedasz za tyle samo i się zwróci troche kosztów, ja tak miałem z astrą i wyszedł mi silnik za friko

u diagnosty to zależy od człowieka, mój nie chciał dowodu zakupu tylko obejrzał silnik i wpisał co trzeba,
do ubezpieczyciela podobno trzeba jechać od razu, ja pojechałem troche później ;) to tylko mi dopisali że była zmiana silnika ale nie dopłacałem nic, przy przedłużaniu na kolejny rok miałem wyższą stawke
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”