Kable audio

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pioso
Świeżak
Imię: Robert
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Kable audio

Post autor: Pioso »

Witam. Mam problem. Kupiłem głośniki wysokotonowe. Montować je chce w seryjnych miejscach, żeby uniknąć kabli na widoku i jakichkolwiek przeróbek. Kwestia ma się tak, że głośniczki siedzą już na swoim miejscu, zwrotki podpięte pod seryjne kabelki, kable ze zwrotki podpięte pod radyjko, prosta rzecz. Po włączeniu radia gwizdki siedzą cicho :) fader psinco daje, kable są lutowane więc styki są PEWNE. Miernik wskazuje przepływ prądu przez głośnik więc jest OK. Gdy sprawdzam na kablu za zwrotka, jest przepływ. Tylko dlaczego to nie gra... Yyy.. czy kable audio w corsie, są rozdzielane ( chodzi o jedna stronę przód - nie tył ) między gwizdek a mid bas? - pewnie są tak przypuszczam. Ale czy sa łączone szeregowo czy równolegle? W którym miejscu jest to rozgałęzienie i czy trzeba ściągać tapicere żeby się tam dostać. Co jest zrobione nie tak.. dodam że autko mam dosyć daleko w garażu więc dojść dojdę dopiero jutro i chciałbym mieć oczka rozjaśnione na ta sprawę :) Zwrotka jest na 100% dobrze podłączona.
Proszę o dobre dorady :)
Awatar użytkownika
wolga85
Weteran
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: Kable audio

Post autor: wolga85 »

W corsie były połączone równolegle ,a przy gwizdkach był dodatkowo wpięty szeregowo z nimi kondensator elektrolityczny (taki najprostszy filtr wyskotonowy) a rozdzielenie następuje gdzieś w drzwiach za wtyczką podłączenia elektrycznego drzwi.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
Awatar użytkownika
Pioso
Świeżak
Imię: Robert
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Kable audio

Post autor: Pioso »

Dzięki. Dlatego nie chciało grać. :) Umiejscowiłem gwizdki na podszybiu i graja dobrze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car-Audio, CB-Radio”