złota corsa 1.8 gsi :)

Tutaj umieszczamy opisy aut nie spełniających założeń forum Nasze Projekty
Awatar użytkownika
kerni
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: złota corsa 1.8 gsi :)

Post autor: kerni »

a mi sie wydaje ze skoro nie masz pojecia o mechanice i ogolnie jako takiego o "tuningu" mechanicznym to odpusc sobie plany, ktore jak by nie bylo sa dosc zaawansowane

moze i bedzie tanio wsadzic kompresor, ale skoro nie wiesz co jest 5 raczej bedzie to ambitny projekt ktory wylonduje na allegro bo go nie ogarniesz

masz 1.8 i moze pomysl nad delikatnym modzeniem tej jednostki

zreszta, skoro dla ciebie pryorytetem jest zderzak, to nie starczy ci zapracia na kompresory czy oplowskie turbodoladowane jednostki

takie moje skromne zdanie :oko:

Masz bardzo ladna baze i delikatne modyfikacje byly by najbardziej odpowiednie.
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Post autor: STELMI »

!markos pisze:no jak wyprodukujesz sobie kolektor, na ktorym bedzie mozna zamontowac kompresor, to pewnie tak..
ale to wszystko raczej nie uda sie za 3kpln :)18
nie przesadzaj, co za problem na podstawie z fabrycznego kolektora zespawać puszkę z dziurą pod wylot kompresora? Dzięki puszce jest też miejsce do wpięcia czujnika boostu czy MAPsensora czy BOVa. Przepustnicę tylko dajesz przed kompresorem a pomiędzy kompresorem a przepustnicą masz podciśnienia do sterowania BOVem.
Awatar użytkownika
cwirus88
Nowy
Imię: Michał

Post autor: cwirus88 »

Widzę, że kolega średnio ogarnia temat mechaniki, więc na Twoim miejscu zrobiłbym tak:

1)Jeździł i cieszył się CC Gsi
2)Sprzedałbym i kupiłbym coś ziemlich sportlich - nie pytaj co bo tutaj jest już jak to mówi markos zylion opcji.

Tyle odemnie, pozdro!
Wylyź.
Awatar użytkownika
arleon
Świeżak

Post autor: arleon »

kerni pisze:a mi sie wydaje ze skoro nie masz pojecia o mechanice i ogolnie jako takiego o "tuningu" mechanicznym to odpusc sobie plany, ktore jak by nie bylo sa dosc zaawansowane

moze i bedzie tanio wsadzic kompresor, ale skoro nie wiesz co jest 5 raczej bedzie to ambitny projekt ktory wylonduje na allegro bo go nie ogarniesz .
oczywiście ze sam bym tego nie robił i chyba nie musze tego pisać.Mam pewnego znajomego mechanika popytam go co sadzi na ten temat i czy dałby rade to zrobic.

-- 7 lut 2010, o 19:51 --

Jeżeli koszty nie będą aż tak duże myśle ze naprawde warto to zrobic,sam dzwiek powala na kolana :)
a co do kolektora właśnie myśle ze z tym bedzie problem,ale popytam czy jest ktos kto by to zrobił i za jaka kase.
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

jak kupisz kompresor to mogę ci zrobić taki kolektor za odpowiednia opłatą ;)
Awatar użytkownika
arleon
Świeżak

Post autor: arleon »

A mozesz mi napisac ile byś chciał? ponieważ wszystko chciałbym przeliczyc.
Awatar użytkownika
kerni
Nowy
Kontakt:

Post autor: kerni »

arleon pisze:
kerni pisze:a mi sie wydaje ze skoro nie masz pojecia o mechanice i ogolnie jako takiego o "tuningu" mechanicznym to odpusc sobie plany, ktore jak by nie bylo sa dosc zaawansowane

moze i bedzie tanio wsadzic kompresor, ale skoro nie wiesz co jest 5 raczej bedzie to ambitny projekt ktory wylonduje na allegro bo go nie ogarniesz .
oczywiście ze sam bym tego nie robił i chyba nie musze tego pisać.Mam pewnego znajomego mechanika popytam go co sadzi na ten temat i czy dałby rade to zrobic.

-- 7 lut 2010, o 19:51 --

Jeżeli koszty nie będą aż tak duże myśle ze naprawde warto to zrobic,sam dzwiek powala na kolana :)
a co do kolektora właśnie myśle ze z tym bedzie problem,ale popytam czy jest ktos kto by to zrobił i za jaka kase.

tylko ze przy takim aucie trzeba bedzie caly czas dlubac, i nikt szczerze ci nie powie ze nie ...a skoro nie masz cmykalki popadniesz w bankrut zanim to zaczenie naprawde jezdzic ...pozatym za karzda pierdole placic mechanikowi ...slabo to widze, chyba ze odwarzysz sie samemu grzebac

ja jak zaczynalem 1tuningi, o mechanice nie wiedzialem wiele ...teraz w 30min wymieniam uszczelke pod glowica w ne ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Kontakt:

arleon pisze:A mozesz mi napisac ile byś chciał? ponieważ wszystko chciałbym przeliczyc.
PW
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Auta”