złota corsa 1.8 gsi :)
- arleon
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
złota corsa 1.8 gsi :)
Siema co tu dużo pisac zakupiłem rok temu te autko jest nim
Corsa c 1.8 gsi
125 koni
rok 2003
Jeżeli chodzi o wyposażenie to nie będe sie rozpisywał ponieważ jest ono kąpletne
Jak narazie jedynymi zminami w corse jest kpl.zawieszenie mts-technic -40mm
Hamulce zmienione na brembo oraz nowe klocki ferrodo.
Autko stało na 16 calowych felgach,lecz zostały one sprzedane będa nowe
Autko jest jak narazie na Sprzedaż lecz juz ostatni raz,jeżeli corsa się nie sprzeda to zagośći u mnie na bardzo długo.
A takie mam plany wobec auta:
Silnik od astry bertone turbo-lecz na sam koniec
lusterka gsi
przedni zderzak irmscher moze cos innego
tylny zderzak od corsy gsi rok 2004
czarne przednie lampy
zawieszenie gwintowane
i Może siedzenie od corsy d opc ale to może
http://picasaweb.google.com/Wojciechows ... t/CorsaGSI#
tu jest kilka zdjec pokazujących moja corse
Corsa c 1.8 gsi
125 koni
rok 2003
Jeżeli chodzi o wyposażenie to nie będe sie rozpisywał ponieważ jest ono kąpletne
Jak narazie jedynymi zminami w corse jest kpl.zawieszenie mts-technic -40mm
Hamulce zmienione na brembo oraz nowe klocki ferrodo.
Autko stało na 16 calowych felgach,lecz zostały one sprzedane będa nowe
Autko jest jak narazie na Sprzedaż lecz juz ostatni raz,jeżeli corsa się nie sprzeda to zagośći u mnie na bardzo długo.
A takie mam plany wobec auta:
Silnik od astry bertone turbo-lecz na sam koniec
lusterka gsi
przedni zderzak irmscher moze cos innego
tylny zderzak od corsy gsi rok 2004
czarne przednie lampy
zawieszenie gwintowane
i Może siedzenie od corsy d opc ale to może
http://picasaweb.google.com/Wojciechows ... t/CorsaGSI#
tu jest kilka zdjec pokazujących moja corse
Ostatnio zmieniony 14 sty 2010, o 19:42 przez arleon, łącznie zmieniany 2 razy.
- mojo
- Nowy
- Imię: Artur
Re: złota corsa 1.8 gsi :)
Fajna i zapewne dość dynamiczna przy tym silniku. Miałem dokładnie ten silnik w poprzednim aucie czyli Zafirze A. Pozwalał na dość sprawne poruszanie się przy względnym uważam zużyciu paliwa (9-10 przy dynamicznej jeździe).
doszedł nowy wynalazek 3.0 160 PS 400Nm
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- arleon
- Świeżak
wielkie dzieki fajna stronka a mozesz mi tylko jeszcze powiedzieć który z tych 3 jest do mojego bo ja po angielsku to nie zabardzo
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
nie no to jest hardkor jakis.. slowa "steel" i "plastic" rozrozniasz? jesli nie - pierwsze oznacza stal (do samochodow ze stalowym wybierakiem), drugie oznacza plastik (do samochodow z plastikowym wybierakiem). o to czy rozumiesz co oznacza 1.7 cdti pytac chyba nie musze?
jakbys jeszcze kiedys mial nierozwiazywalny problem z odszyfrowaniem trudnych wyrazow, to jest w sieci takie fajne darmowe narzedzie: http://translate.google.com
jakbys jeszcze kiedys mial nierozwiazywalny problem z odszyfrowaniem trudnych wyrazow, to jest w sieci takie fajne darmowe narzedzie: http://translate.google.com
- mojo
- Nowy
- Imię: Artur
Wyślij im zapytanie na info@opel-tuning.nl z tekstem:
Which Yours short shifter can I buy for Corsa C 1.8 125 HP 2003 year VIN........(tu wpisz swój)?
Jeśli masz oczywiście wszystko w serii.
Masz mocny silnik to może to jest skrzynia i od cdti ale tego nie wiem. Zapytaj, powinni odpowiedzieć
Which Yours short shifter can I buy for Corsa C 1.8 125 HP 2003 year VIN........(tu wpisz swój)?
Jeśli masz oczywiście wszystko w serii.
Masz mocny silnik to może to jest skrzynia i od cdti ale tego nie wiem. Zapytaj, powinni odpowiedzieć
doszedł nowy wynalazek 3.0 160 PS 400Nm
- arleon
- Świeżak
jaki hardkor??Boże co za ludzie tu na tym forum siedzą bez kitu żal.Tak sie składa że nie rozumiem!markos pisze:nie no to jest hardkor jakis.. slowa "steel" i "plastic" rozrozniasz? jesli nie - pierwsze oznacza stal (do samochodow ze stalowym wybierakiem), drugie oznacza plastik (do samochodow z plastikowym wybierakiem). o to czy rozumiesz co oznacza 1.7 cdti pytac chyba nie musze?
ale dobrze ze mi wytłumaczyleś i za do bardzo wielkie dzięki
-- 3 lut 2010, o 14:27 --
Mojo wielkie dzieki wyśle tak jak napisałes jak odpisza to napisze co hee
A tak na marginesie to wogole jest różnica po założeniu tego short shiftera?
- szajboos
- Nowy
- Kontakt:
arleon pisze: A tak na marginesie to wogole jest różnica po założeniu tego short shiftera?
Szukajka i Google działają po polsku więc z czym masz problem
- arleon
- Świeżak
Myśle ze to jest odpowiednia strona żeby zapytać o takie żeczy.Ja nie mam żadnego problemu sami je stwarzacie.''Masz chęć'' pomóc odpisz na zadane pytanie.Jak nie to nie odpisuj proste!!
- przyciaga
- Moderatorzy
- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Kontakt:
Moim zdaniem to nieodpowiedni watek na tego typu pytanie - tutaj masz prezentowac swoje autko, opisywac zmiany jakie w nim planujesz lub wykonałes. Mógłbyś je (Twoje pytanie) ewentulanie zadać na forum głównym gdzie stworzyłbyś nowy wątek.arleon pisze:Myśle ze to jest odpowiednia strona żeby zapytać o takie żeczy.Ja nie mam żadnego problemu sami je stwarzacie.''Masz chęć'' pomóc odpisz na zadane pytanie.Jak nie to nie odpisuj proste!!
Poza tym uwazam że jestes niegrzeczny lub niesprawiedliwy (nie wiem kóre słowo będzie bardziej odpowiednie) w stosunku do innych użytkowników forum którzy chca Ci pomóc. Grzecznie odsyłaja Cię do szukajki, bo nie zawsze wszystko należy podstawiać pod nos. Troszkę wysiłku wypadałoby włożyc w coś czym jesteś zainteresowany. Ja np nie wiedziałam co to to jest short shifter. Wrzuciłam hasło w google i wszystko mi wyskoczyło. Zdjecia opisy itd itd. Zajeło mi to raptem 1 minutkę Super ze nie wstydzisz się pytać bo to zacna cecha, ale moze nie o wszystko .
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- arleon
- Świeżak
Jakoś inni w swoich wątkach też pytają się o różne żeczy i jakoś to nikomu nie przeszkadza.Pozatym oj z tym się nie zgodze ze jestem nie grzeczny.Poprostu denerwują mnie takie wypowiedzi jak markosa ''nie no to jest hardkor jakis.. slowa "steel" i "plastic" rozrozniasz? ''' Ty to możesz szukac czegokolwiek w google na temat swojej corsy bo jest tego od groma jeżeli chodzi o moją corse jest tego bardzo mało,a o short shifterze niczego nie znalazłem.Pozatym zakończmy ten temat bo zaczyna się tu robić smietnikprzyciaga pisze:Moim zdaniem to nieodpowiedni watek na tego typu pytanie - tutaj masz prezentowac swoje autko, opisywac zmiany jakie w nim planujesz lub wykonałes. Mógłbyś je (Twoje pytanie) ewentulanie zadać na forum głównym gdzie stworzyłbyś nowy wątek.arleon pisze:Myśle ze to jest odpowiednia strona żeby zapytać o takie żeczy.Ja nie mam żadnego problemu sami je stwarzacie.''Masz chęć'' pomóc odpisz na zadane pytanie.Jak nie to nie odpisuj proste!!
Poza tym uwazam że jestes niegrzeczny lub niesprawiedliwy (nie wiem kóre słowo będzie bardziej odpowiednie) w stosunku do innych użytkowników forum którzy chca Ci pomóc. Grzecznie odsyłaja Cię do szukajki, bo nie zawsze wszystko należy podstawiać pod nos. Troszkę wysiłku wypadałoby włożyc w coś czym jesteś zainteresowany. Ja np nie wiedziałam co to to jest short shifter. Wrzuciłam hasło w google i wszystko mi wyskoczyło. Zdjecia opisy itd itd. Zajeło mi to raptem 1 minutkę Super ze nie wstydzisz się pytać bo to zacna cecha, ale moze nie o wszystko .
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
zasdnicza jest taka, ze szybciej siadaja synchronizatoryarleon pisze:A tak na marginesie to wogole jest różnica po założeniu tego short shiftera?
hardkorem jest to, ze majac dostep do internetu i potrafiac zarejestrowac sie na forum, a takze wyprodukowac kilka postow, nawet jesli nie znasz angielskiego - powinienes potrafic tez skorzystac z dobrodziejstwa tegoz samego internetu i chociaz sprobowac znalezc to co cie interesuje, lub to, czego nie rozumiesz. to jest wlasnie hardkor.
- szajboos
- Nowy
- Kontakt:
No o Twoim egzemplarzu może jest bardzo mało, ale nie mów że masz tak strasznie rzadki i niepowtarzalny samochód. Ja rozumiem gdyby to było Ferrari F40 albo jakieś Lambo Miura. Ale nie stwarzaj problemów z CC GSiarleon pisze: Ty to możesz szukac czegokolwiek w google na temat swojej corsy bo jest tego od groma jeżeli chodzi o moją corse jest tego bardzo mało,a o short shifterze niczego nie znalazłem.
Wysil się, wejdź na Migweb'a i poszukaj. Poszukaj tutaj. Odpal Google.com Możliwości sporo. Problem to chyba chęci, których wybitnie Ci brak.
Jeśli chcesz ten short shifter do jeżdżenia do roboty to odpuść. Kupisz sobie zabawke za paredziesiąt jurków i nie wykorzystasz jej...
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
bez znajomości angielskiego niewiele mu to da. Nie widzę sensu montowania short shiftera do mojej corsy, a już całkiem nie wiem po co ci do auta na codzień. Chcesz skrócić czas zmiany biegu o 0,05s(często kosztem synchronizatorów)? Nie sądzisz, ze to ci się nie przyda? Poczytaj lepiej jak wykorzystać efektywnie pieniądze na Twoje auto, skoro chcesz zyskać na przyspieszeniu to pomyśl nad modyfikacjami mechanicznymi silnikaszajboos pisze:Wysil się, wejdź na Migweb'a i poszukaj
- arleon
- Świeżak
Wielkie dzieki stelmi,nigdy nie mialem doczynienia z short shifterem dlatego sam nie jestem pewien czy to zakładać,słyszałem tylko opinie ze to duzo daje dlatego pomyślałem nad założeniem.Wielkie dzieki za pomoc
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
pomyśl lepiej nad dołożeniem nieco więcej pieniędzy (myśle, że w 2k się zmieścisz) i załóż kompresor :
osiągi o wiele lepsze, a do tego ten dźwięk....
osiągi o wiele lepsze, a do tego ten dźwięk....
- arleon
- Świeżak
ze co??? ze niby 2 tysiace złotych czy ja dobrze przeczytałem??jak to by tyle kosztowało to bym dawno założył a co do dzwieku cos pieknego!!!!!
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
M62 ok 1000zł
bov properfect 250-300zł
przekładka z kwasu (nie wiem czy u Ciebie trzeba odprężać) - ok 100zł
płyty alu + pospawanie tego na ORI kolektorze - 300-500zł
2 uszczelki pod głowice - 120zł
wtryski - ?
ECUmaster 400zł
+ strojenie
Wynik widzisz na filmikach na YT, wiec myślę że warto - nie musisz swapować, a mocy o wiele więcej
bov properfect 250-300zł
przekładka z kwasu (nie wiem czy u Ciebie trzeba odprężać) - ok 100zł
płyty alu + pospawanie tego na ORI kolektorze - 300-500zł
2 uszczelki pod głowice - 120zł
wtryski - ?
ECUmaster 400zł
+ strojenie
Wynik widzisz na filmikach na YT, wiec myślę że warto - nie musisz swapować, a mocy o wiele więcej
- arleon
- Świeżak
z tego wszystkiego to wiem tylko co to jest
daf kompresor
bov properfect
2 uszczelki pod głowice
ECUmaster
a reszta hm czarna magia ,widze ze ty w tym siedzisz grubo!! powiem ci ze jestem w stanie uzbierac ta kase
ale widzisz nie liczyłeś robocizny,pozatym u mnie raczej nie ma mechanika który by to zrobi,no i gdzie to wszystko kupic ,no i jakie modele itp kurde nie dardzo sie w tym orientuje
daf kompresor
bov properfect
2 uszczelki pod głowice
ECUmaster
a reszta hm czarna magia ,widze ze ty w tym siedzisz grubo!! powiem ci ze jestem w stanie uzbierac ta kase
ale widzisz nie liczyłeś robocizny,pozatym u mnie raczej nie ma mechanika który by to zrobi,no i gdzie to wszystko kupic ,no i jakie modele itp kurde nie dardzo sie w tym orientuje
- bix
- Nowy
- Imię: Bartek
- Model auta: Grande Punto
- Silnik: 1.2
Za rączkę Cię trzeba prowadzić? Poczytałbyś projekty, choćby STELMIEGO. Tam jest opisane co i jak.
To że masz inny silnik się nie przejmuj, idea, materiały są podobne.
M62 - to jest kompresor (taki badziew na tym filmiku napędzany paskiem i wstawionym bliżej szyby)
ECU-master - tak zwana potocznie świnia, czylli komputer sterujący pracą silnika (a dokładniej zmieniający sygnały nadane przez oryginalny komputer na inne)
To że masz inny silnik się nie przejmuj, idea, materiały są podobne.
M62 - to jest kompresor (taki badziew na tym filmiku napędzany paskiem i wstawionym bliżej szyby)
ECU-master - tak zwana potocznie świnia, czylli komputer sterujący pracą silnika (a dokładniej zmieniający sygnały nadane przez oryginalny komputer na inne)
Była: Corsa B x12sz + LPG
Był: Rover 416
Była: Audi A6 C5 1.8T
Jest: Grande Punto 1.2
Był: Rover 416
Była: Audi A6 C5 1.8T
Jest: Grande Punto 1.2
- arleon
- Świeżak
Wiesz wydaje mi sie ze w rzeczywistości wyjdą o wiele wieksze koszta tak mi sie wydaje.
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
- arleon
- Świeżak
stelmi małe sprostowanie nie wiem tylko tak mi sie wydaje a np pompe paliwowa nie trzeba wymienic na wydajniejsza? i czy silnik wyda przy takiej mocy skoro nie bede ingerował w silnik.
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
nie wiem jak w CC, ale w CB można zamienić fabryczną pompę paliwa na pompę z V6 (obojętnie jakie V6, bo pompy są takie same). Pasują idealnie w miejsce pompy z corsy, są zamienne P&P.
Co do wytrzymałości to wszystko zależy od umiaru i od początkowego stanu technicznego silnika. Pewnie, ze może się coś wysrać, ale czy bez kompresora jest pewne, ze się nic nie wysra? Wszystko zależy od strojenia i od umiaru
Co do wytrzymałości to wszystko zależy od umiaru i od początkowego stanu technicznego silnika. Pewnie, ze może się coś wysrać, ale czy bez kompresora jest pewne, ze się nic nie wysra? Wszystko zależy od strojenia i od umiaru
- arleon
- Świeżak
Przemyśle to wszystko,w sumie to chodzi jak zawsze o kase porozgladam sie po cenach jeżeli koszta nie przekroczą 3 tys to sie zdecyduje.A wiecie jak wygląda temat kompresora? czy w cc jak założę kompresor bedzie trzeba modyfikować maske?
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
patrząc na to zdjęcie:
wydaje mi się, ze nie będzie najmniejszych problemów z upchnięciem kompresora na układzie ssącym przed górną półką ściany grodziowej
wydaje mi się, ze nie będzie najmniejszych problemów z upchnięciem kompresora na układzie ssącym przed górną półką ściany grodziowej