1/3 Corsa , 2/3 Pekaes
- mojo
- Nowy
- Imię: Artur
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
1/3 Corsa , 2/3 Pekaes
To ja przedstawię Combo.
Silnik 1.7 cdti 100KM - śmiga ładnie, pali mało.
Jeśli chodzi o mody wizualne to zrobili to za mnie ludzie z GM i za dużo się dodać nie da.
Myślę o zmianie map ale na pewno nie na maksa tylko tak żeby bez zmiany mechaniki to co jest wytrzymało bo auto ma codziennie jeździć - jakieś 10-15% czyli coś ala fabryczna wersja 110KM.
A oto kilka fot:
Silnik 1.7 cdti 100KM - śmiga ładnie, pali mało.
Jeśli chodzi o mody wizualne to zrobili to za mnie ludzie z GM i za dużo się dodać nie da.
Myślę o zmianie map ale na pewno nie na maksa tylko tak żeby bez zmiany mechaniki to co jest wytrzymało bo auto ma codziennie jeździć - jakieś 10-15% czyli coś ala fabryczna wersja 110KM.
A oto kilka fot:
doszedł nowy wynalazek 3.0 160 PS 400Nm
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: 1/3 Corsa , 2/3 Pekaes
fajnie się prezentuje, po raz pierwszy widzę taką "terenową" wersję Combo
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Ans
- Nowy
No no fajny pekaesik tatowóz fajny , pewnie idealny na wakacje
Audi Adrei Turbo PB
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
- Krzy Krzy
- Nowy
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Bardzo ładne Combo. Nie widziałem jeszcze nigdy takich "off-roadowych" zderzaków, ale muszę przyznać, że całość bardzo fajnie współgra ze sobą.
Ja troszkę poczekałem i pojawiły się wszystkie zdjęcia.STELMI pisze:działa mi tylko 1 zdjęcie.
Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na GLEBIE ...
- duzy
- Świeżak
- Imię: Łukasz
ta Czester uzawaj na slowa bo z Nolackiem u mnie juz czasami myslimi na ten temat
Nie liczy się samochód . . .
. . . liczy się kierowca
. . . liczy się kierowca
- mojo
- Nowy
Dziękuje, mnie się także spodobało jak go pierwszy raz zobaczyłem zupełnie przypadkowo w salonie kupując coś do poprzedniego Opla. Spodobało się jednak tylko mnie i mojemu synowi bo inni twierdzili ze to autobus i dużo fajniejsza do zmiany byłaby np Zafira B (szczególnie kobiety).Krzy Krzy pisze:Bardzo ładne Combo. Nie widziałem jeszcze nigdy takich "off-roadowych" zderzaków
Jeśli chodzi o "off-rodowe" zderzaki to myślałem że to taki tylko bajerek ale powiem szczerze że w zimie spełniają także funkcję praktyczną bo auto ładnie wślizguje się na zamrożone zaspy przy parkowaniu bez obawy o urwanie zderzaka lub jego części a na srebrnej nakładce nie robią się rysy. Rozbijałem już zaspy i przodem i tyłem Wjeżdżając w zaspy zauważyłem także że praktyczna jest płyta zabezpieczająca silnik od spodu (elementy wyposażenia w pakiecie oplowskim "na złe drogi") no i podwyższone zawieszenie (kolejny element tego pakietu). Brakuje tylko napędu 4x4
Ciągnąc temat zderzaków muszę stwierdzić że każdy kto sobie coś takiego sprawi powinien zainwestować bądź w tłumik końcowy o dłuższej końcówce niż fabryczna bądź końcówkę. Fabrycznie wylot jest za krótki i po kilkuset kilometrach mamy w przypadku diesla elegancko okopcone owe srebrne cudo na zderzaku.
Ja zdecydowałem się na nakładkę końcówki ponieważ:
- nie ma tłumików sportowych dedykowanych do Combo więc byłaby zabawa z przeróbką
- nic nie da sam tłumik bez przerabiania całego wydechu a i to przyrost mocy jest bądź minimalny bądź w cale z tego co się zorientowałem.
Nie miało więc sensu wywalanie nowego w pełni sprawnego fabrycznego tłumika.
Zdecydowałem się na końcówkę Ultera:
Problem z czarnym nalotem zniknął a i wygląda to wg mnie trochę lepiej wizualnie.
PS
Znalazłem bardzo fajny projekt firmy Cobra nie wiem tylko czy jest dostępny:
- mojo
- Nowy
Nie przeczę że możesz mieć rację tylko do wystroju tego modelu, który ja mam nic nie pasuje a i elementów dedykowanych do combo jest bardzo mało. Irmsher nie robi np nic do niego. Rozbierać natomiast półroczne auto i połowę wywalić żeby go przerobić to też bezsensu.Tom pisze:średnio widzę to orurowanie w combo...
-
- Świeżak
Na allecośtam jest jakieś "podobne" orurowanie, ale współczynnik cena do efektu wygląda baaaardzo marnie - całość coś koło 3300zł, a tył wygląda tragicznie (można to traktować raczej jako ciekawostkę) - twoje Combo konkretniejsze niż to na zdjęciu . Lepsze wrażenie mogłaby dać ładna felga, a nawet grill.
- Tom
- Nowy
mojo pisze:Nie przeczę że możesz mieć rację tylko do wystroju tego modelu, który ja mam nic nie pasuje a i elementów dedykowanych do combo jest bardzo mało. Irmsher nie robi np nic do niego. Rozbierać natomiast półroczne auto i połowę wywalić żeby go przerobić to też bezsensu.Tom pisze:średnio widzę to orurowanie w combo...
Dla tego też ja nie robiłbym z tym autem nic, przez ten pakiet stylistyczny jest jedyne w swoim rodzaju...
No, ewentualnie dał bym pomalowac pod kolor klamki i listwy z drzwi oraz zastanowiłbym się, czy nie dac pod kolor również zderzaków (poza tymi srebrnymi elementami) sierpów i progów, wtedy zrobiło by się całkiem dostojne autko
- naked
- Świeżak
Ładne Combo i rzadko spotykane...
Ze zmian stylistycznych nie robil bym za wiele bo chyba malo pasuje do tego stylu,
tak jam malowanie wszystkiego w kolor moim zdaniem bylo by za mdło...
Co do orurowania nie wiem czy nie ma jakiejs zmianki w kodeksie co do tego i czy na przegladzie nie bylo by klopotu bo cos kiedys slyszalem ze to niebezpieczne bardzo dla pieszych... nie wiem peny nie jestem.
Zreszta nie bardzo pasuje do tych zderzakow.
Wg mnie fajnie by wygladaly lampy z czarnym srodkiem i do tego grill w czarny mat ze strbrnym znaczkiem tak jak Fazzie to zrobil w CC naprawde wyladalo by bardziej agresywnie i pasowalo by do reszty plastiow.
Do tego jakies fajne kolo nie koniecznie z bardzo niskim profilem...
. .
Felgi z OPC pasuja (paski nie!)
Pozdro
Ze zmian stylistycznych nie robil bym za wiele bo chyba malo pasuje do tego stylu,
tak jam malowanie wszystkiego w kolor moim zdaniem bylo by za mdło...
Co do orurowania nie wiem czy nie ma jakiejs zmianki w kodeksie co do tego i czy na przegladzie nie bylo by klopotu bo cos kiedys slyszalem ze to niebezpieczne bardzo dla pieszych... nie wiem peny nie jestem.
Zreszta nie bardzo pasuje do tych zderzakow.
Wg mnie fajnie by wygladaly lampy z czarnym srodkiem i do tego grill w czarny mat ze strbrnym znaczkiem tak jak Fazzie to zrobil w CC naprawde wyladalo by bardziej agresywnie i pasowalo by do reszty plastiow.
Do tego jakies fajne kolo nie koniecznie z bardzo niskim profilem...
. .
Felgi z OPC pasuja (paski nie!)
Pozdro
- Fazzie
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Heh, Combo swietna sprawa w sumie. Miejsca na pewno nie zabraknie.
Co do orurowania to tak jak koledzy juz napisali...raczej nie szedlbym w ta strone.
Jak napisales juz wczesniej za bardzo nie chcesz nic zmieniac w aucie, bo zrobili to za Ciebie konstruktorzy, wiec nie szukalbym zmian na sile. Poza tym autko Ci sluzy na codzien i raczej nie chcialbys robic "grubych" tuningow - tak mysle.
Jednak pare zmian moznaby bylo wprowadzic.
A Naked dobrze prawi. Listwa chromowana powinna pojsc w czarny. Bedzie troche agresywniej no i elegancko, hehe.
Do tego masz jasny lakier, wiec zrobilby sie idealny kontrast.
Na pewno fajnie jakbys pomalowal klamki w kolor i tylnia listwe, a listwy boczne sciagnal jesli to mozliwe i nie maja przetloczenia w karoserii. Ewentualnie tez je pomalowac i odbojniki ze zderzaka.
I to chyba tyle. Pewnie nie myslisz o nizszym zawieszeniu, innym kole itp. Poza tym na zdjeciach autko jest brudne (sorry ), a zdjecia takie szare bez slonca, wiec wydaje sie troche nudne. Jakbys je ladnie wypucowal i "strzelil" kilka dobrych ujec to byloby duzo lepiej!
Acha, piszesz jeszcze, ze nie ma za duzego wyboru z czesciami nazwijmy to "tuningowymi", ale przeciez przod jest wlasnie z Corsy i czesci Irmschera czy Steinmetza podchodza. Jak a przyklad zderzak Irmiego w tym o to Combo
Kompletny zderzak Irmschera jest wlasnie na alledrogo i to wlasnie w tym kolorze, ale cena troszke powala.
PS. Nie chcesz moze sie zamienic kratkami dolnymi ze zderzaka. Twoj "plaster miodu" na zwykle?? Hehe.
Co do orurowania to tak jak koledzy juz napisali...raczej nie szedlbym w ta strone.
Jak napisales juz wczesniej za bardzo nie chcesz nic zmieniac w aucie, bo zrobili to za Ciebie konstruktorzy, wiec nie szukalbym zmian na sile. Poza tym autko Ci sluzy na codzien i raczej nie chcialbys robic "grubych" tuningow - tak mysle.
Jednak pare zmian moznaby bylo wprowadzic.
A Naked dobrze prawi. Listwa chromowana powinna pojsc w czarny. Bedzie troche agresywniej no i elegancko, hehe.
Do tego masz jasny lakier, wiec zrobilby sie idealny kontrast.
Na pewno fajnie jakbys pomalowal klamki w kolor i tylnia listwe, a listwy boczne sciagnal jesli to mozliwe i nie maja przetloczenia w karoserii. Ewentualnie tez je pomalowac i odbojniki ze zderzaka.
I to chyba tyle. Pewnie nie myslisz o nizszym zawieszeniu, innym kole itp. Poza tym na zdjeciach autko jest brudne (sorry ), a zdjecia takie szare bez slonca, wiec wydaje sie troche nudne. Jakbys je ladnie wypucowal i "strzelil" kilka dobrych ujec to byloby duzo lepiej!
Acha, piszesz jeszcze, ze nie ma za duzego wyboru z czesciami nazwijmy to "tuningowymi", ale przeciez przod jest wlasnie z Corsy i czesci Irmschera czy Steinmetza podchodza. Jak a przyklad zderzak Irmiego w tym o to Combo
Kompletny zderzak Irmschera jest wlasnie na alledrogo i to wlasnie w tym kolorze, ale cena troszke powala.
PS. Nie chcesz moze sie zamienic kratkami dolnymi ze zderzaka. Twoj "plaster miodu" na zwykle?? Hehe.
Unsere Opels sind viel schneller...
- duzy
- Świeżak
Fazzie dobrze gada przod jest identyczny jak w cc wiec zderzak moznna zmienic sam sie nad tym zastanawialem ale cena na alledrogo jest kosmiczna
Nie liczy się samochód . . .
. . . liczy się kierowca
. . . liczy się kierowca
- Tom
- Nowy
siemano, jeżeli nie ma zbyt wiele takich combo jak Twoje na stołecznych blachach to dzisiaj byłeś w Jastrzębiu Zdroju, a ja Cię namierzyłem Całkiem całkiem się auto prezentuje na drodze...
- mojo
- Nowy
Nie to nie ja Byłem 22-go ale w Ciechanowie i okolicach. No nie tylko 1 taki egzemplarz widać jest.Tom pisze:siemano, jeżeli nie ma zbyt wiele takich combo jak Twoje na stołecznych blachach to dzisiaj byłeś w Jastrzębiu Zdroju, a ja Cię namierzyłem Całkiem całkiem się auto prezentuje na drodze...
- max1975
- Nowy
- Imię: Max :)
- Kontakt:
Auto dobrze mi znane, miałem nawet przyjemność podróżowania nim. Jak na ten segment, nawet nieźle przyspiesza i miło się prowadzi a ile miejsca w środku. Jednym słowem, fajne autko.
Moc i moment !!!!!!!!! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!!
- Tom
- Nowy
dałbym sobie głowę urwac, no cóż, widac, że jednak nie jedno jest takie Combo... tak mi się właśnie wydaje że to combo, które widziałem miało blachy WD...
- mojo
- Nowy
Masz rację Przyjdzie wiosna się umyjeFazzie pisze:Poza tym na zdjeciach autko jest brudne (sorry ), a zdjecia takie szare bez slonca, wiec wydaje sie troche nudne. Jakbys je ladnie wypucowal i "strzelil" kilka dobrych ujec to byloby duzo lepiej!
Combo dłubane nie będzie bo ma jeździć i czasami też coś wozić dlatego np o zawieszeniu mowy nie ma.
Chodzi za mną pomysł diesla podkręconego ale jeżeli już to to nie combo będzie.
Diesel to jednak moc+ekonomia
Zapisałem stan licznika to sprawdzę ile dokładnie pali.
Ostatnio przejechałem 230 km w trybie emeryta bo straszna mgła na trasie + nie najlepsze drogi więc tak 100-110 i ubyło tylko 1/4 zbiornika co uważam za wynik rewelacyjny szacuję 5-5,5 a benzynami o podobnych mocach to nawet przy takiej jeździe wychodziło ponad 7.5 a tak średnio to 9-10
- Fazzie
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Masz racje. Ja tez teraz nie myje.
Mam nadzieje, ze nie masz mi tego za zle, hehe.
A co do Diesla i ekonomii to co tu duzo mowic.
Pzdr!
A co do Diesla i ekonomii to co tu duzo mowic.
Pzdr!
Unsere Opels sind viel schneller...
- marmi
- Nowy
Fajny fajny ten combolocik szczególnie niespotykana wersja z tymi zderzakami i resztą...
A silniczek najlepszy tylko życzyć bezawaryjnej pracy...
A silniczek najlepszy tylko życzyć bezawaryjnej pracy...
- mojo
- Nowy
Spoko Ten brud to taki tuning na terenówkę żeby pasowało do resztyFazzie pisze:Masz racje. Ja tez teraz nie myje.
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ja tak troche poza tematem, a moze i na temat.. po jaka cholere prezentujecie tu jakies ostro zdlubane combo, skoro jedyne co ten konkretny egzemplarz moze dostac, to koncowka ultera, opcjonalnie jakies superfatalne orurowanie? no offence, ale chyba troche nie ten adres z jakimikolwiek modyfikacjami idacymi dalej niz "zalejmy dzisiaj paliwo na innej stacji".
sa samochody-zabawki-projekty do dlubania-psucia i sa samochody, w ktorych ceni sie glownie to, ze sa fabryczne i w takim wlasnie seryjnym stanie sluza najlepiej. ten nalezy do tych drugich, wiec zejdzcie na ziemie.
sa samochody-zabawki-projekty do dlubania-psucia i sa samochody, w ktorych ceni sie glownie to, ze sa fabryczne i w takim wlasnie seryjnym stanie sluza najlepiej. ten nalezy do tych drugich, wiec zejdzcie na ziemie.
- mojo
- Nowy
Re:
A kto pisze, że to combo jest zdłubane?!markos pisze:po jaka cholere prezentujecie tu jakies ostro zdlubane combo
To jest dział Nasze Auta nie Nasze Projekt
Dokładnie więc w czym problem?!markos pisze:sa samochody-zabawki-projekty do dlubania-psucia i sa samochody, w ktorych ceni sie glownie to, ze sa fabryczne i w takim wlasnie seryjnym stanie sluza najlepiej. ten nalezy do tych drugich, wiec zejdzcie na ziemie.
PS
Nie warto pisać po sobotniej imprezce bo się myli działy
- Corsche1993'
- Bez listowiec ;-)
- mojo
- Nowy
Tak wiem, 120 KM i ok 300-320 Nm myślę że by było do zniesienia dla silnika pod kątem trwałości. Robią już 130KM i 360Nm ale to moze sie okazać za dużo wg mnie. Kwiecień/maj mam przegląd gwarancyjny po roku i wówczas możliwe że się skuszę bo wstępnie już rozmawiałem w MasterTuning.Corsche1993' pisze:Ładniutki Combuś a mape spokojnie na 120 można robic.... Pozdrawiam!
Nie mój filmik ale rzeczywiście tak się daje podróżować combo-lotem z 1.7cdti i to nie po autostradzie z rozpędem kilku kilometrów co jak na dostawczaka nie jest uważam źle biorąc pod uwagę zużycie paliwa przy takiej jeździe na poziomie 8.5L bez chipa oczywiście: