Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam problem jak w tytule. Zakupiłem felgi RH CUP 14 cali o szerokości przód 7 cali i tył 8 cali i mam pytanie czy wejdą opony 165/60 lub ewentualnie 185/55 ? Dodam, iż chce mieć opony naciągnięte bo w planach jest german ale niestety nie pozwalają nasz polskie drogi na profil 40 lub 45
Bo na wulkanizacji powiedzieli mi ze opona może się obrócić na takiej feldze, ale myślę że po prostu im się nie chce tak męczyć z tymi oponami .
165/60 na 7 cali spokojnie a 185/55 na 8 cali również spoko ...ale jaka na tym będzie jazda...cza uważać na każdy krawężnik i nie szaleć po zakrętach.. no i jeszcze musisz znaleźć magika, ktory podejmie się akcji naciągnięcia w/w opon
dB Drag - 132,6 dB - ale to ciągle za mało Pozdrawiam fanów plastiku, szpachli, siatki i turbo-wlotów...
to juz lepiej poszukaj 175/50
albo zostan przy optymalnbym wyborze i kup 195/45
a ze niby kto Ci powiedział ze na profilu 45 nie da sie jezdzic po naszych drogach ? :0
da sie i to nawet wsciekac
a kwestia naciegniecia takiej opony na taka felge to tylko checi lub niecheci gumiarza.
Da się jeździć na 45 profilu bo obecnie mam taki na 15 ale te nasze polskie dziury masakra zwłaszcza w moim rejonie i dlatego też chciałbym wybrać alternatywę jakość jazdy/niskie spalanie. Wiadomo że na 165/60 będzie mniej czuć dziury w naszych drogach i auto będzie mniej paliło, wygląd też ujdzie tak samo na 185/55 lub 60 tylko kwestia spalania lekko wzrośnie. Co do opon i felg to podoba mi się german i naciągnięta guma ;] i do tego chcę dążyć .
RotkiV co do 175/50 14 calowych to ciężko znaleźć na allegro takie oponki na 14
Dzięki bez pozdrowień dziś jednak zakupie chyba 185/50 na przód DUNLOPA i po świętach może zawitają fotki felg z oponkami po odnowieniu własnoręcznym ;] . No i ze względu że felgi przednie 7 calowe o et 45 po założeniu obcierały o drążek kierowniczy zakupiłem dystanse przelotowe 5mm na stronę i na tył również ponieważ felgi RH mają oryginalnie noski które służą do dystansów a ja niestety nabyłem felgi nie wiedząc o tym .
Ale wraz z dystansami zakupiłem komplet śrub na wszystkie koła także mam nadzieję że będzie dobrze i że w tyle felga zmieści się 8 calowa bo Et będzie zredukowane z 35 na 30 aby nie obcierała o wewnątrz nadkola.
Ja jezdziłem na rh cupach 8/14 i et 30 (et35 +dystans 5mm) przód i tył wiec mozesz zobaczyc jak to wyglada w moim temacie ( viewtopic.php?f=47&t=66991 ) tył troszeczke obcierał na duzych nierównosciach ale jeżdziłem tak bez poszerzania przez ok 2 lata potem poszerzyłem dla spokoju...
Co do 185/50 to troche baloniaste bedzie ale jezeli ci to nie przeszkadza to ok
Ładna felga pasująca moim zdaniem do okragłej corsy...