wymiana sprzęgła
wymiana sprzęgła
witam mam pytanie prawdopodobnie mam do wymiany docisk sprzęgła bo tak jak by dociskało z opóznieniem takie tykniecie słychać i mam właśnie pytanie jak to zrobić ?czy da się zrobić bez wyciągania skrzyni biegów jeżeli tak to jak i jeżeli to możliwe to prosił bym o fotki jeżeli ktoś posiada silnik to c14se opel corsa b jak wiadomo 

- kamil_gee
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: wymiana sprzęgła
jezeli spojrzysz od dolu na skrzynie i masz taka odkrecana pokrywe na skrzyni to da sie bez wyjmowania calego fajansu (tak mialem w skrzyni F13) wycofujac walek sprzeglowy, jezeli nie ma tego dekla (skrzynia F15) to niestety trzeba wyciagac komplet i jest troche zabawy
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
W F15 też się da problemy są tylko przy kołach zamachowych garnkowych. Odkręca się pokrywe synchro 5 biegu odbezpiecza i cofa wałek. Tarcze wymienia się bez problemu. Z dociskiem jest troche gimnastyki. A sprawdaz czy nie masz zapieczonej linki pedału lub może brakuje ci spreżyny na dzwigni spręgła.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
wiesz nie ma żadnej klapki tylko dekielek od koła ale tam nic sie nie zrobi a linka chodzi ok ale tam nie ma żadnej sprężyny i nie wiem czy w ogóle powinna być myslę że chyba trzeba będzie wyciągać skrzynie całą bo inaczej się nie da
dzięki za rysunki wiesz ja mam trochę inaczej to wszystko bo ta skrzynia wczoraj sprawdziłem ma symbol F15 to chyba nie da rady bez wyciągania ale dzięki za rysunki