No turbo pisze:czester 1 pisze:!markos pisze:poza tym.. umowmy sie.. nie ma samochodow po grubszym tjunie, ktore nadaja sie do jazdy na codzien
ok, wiem ze tak jest. ale umowmy sie, ze to auto
nie jest po grubszym tjunie, przeciez to oplowska seria. auto jest glownie na miasto (ok. czasami jakis zlot czy dziki wyscig na prostej

), za stary jestem na jakies zdobywanie pucharow

, ale wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia
A jak pisałem, że to seria silnik jest, to był sprzeciw i mnie Wyśmiałeś
calokowice w innym kontekscie to napisalem

, chodzilo mi glownie o cala budowe auta i jego przeznaczenie

, mniejsza z tym.
wczoraj pojechalem po odbior auta. skrzynia pospawana. jak stwierdzili ile jest roboty z zrzucaniem silnika w dol, to doszli do wniosku ze jednak pomecza sie z tym na aucie

. wyglada porzadnie, juz nie ma prawa sie z tym nic stac.
no coz, lecz pech mnie jednak nie opuszcza

. ujechalem moze z 5km i nagle trzak spod maski lekki, dymek w lusterkach i juz przypuszczalem co sie stalo

, otwieram maske i widze zerwany pasek klinowy ktrory wystaje spod dolnej czesci obudowy rozrzadu

. teraz to juz pewne, ze jest tam sieczka.
przekrecilem kluczyk to slyszlem tylko jakby rozrusznik sie slizgal.
sam siebie winie

, bo wiedzialem ze brakuje 2 z 5 klinow (po oberwaniu skrzyni pasek sie przytarl) to moglem go sciagnac a 15km jakos bym dojechal, lub jechac pomalu, ale jak zwykle mnie pokusilo jakies tdi
w domu czekal nowy do zalozenia

wiec laweta i pa pa suko znow na kilka tyg
teraz tak mysle zeby zrobic jakas mocna obudowe tego rozrzadu, najlepiej metalowa i dosc szczelna, aby nie miec z tym klopotu po raz kolejny, ktos robil cos podobnego?
oraz pytanie do kotlina i marcinpsk, czy oprucz uszczelki głowicy z z20let mozna ktores z elementow wymienic na lepsze/mocniejsze przy kapie silnika?
dobra, trzeba troche umilic sobie zycie i odpicowali mi felgi, malowane proszkowo

wiec tak oficjalnie: fela OZ Steinmetz ST1 R17 i 7,5" et38 z gumami 215/40 : dwie Toyo T1S oraz dwie Fullrun H199, pozostałosci z astry, mysle ze na ten sezon wystarcza
teraz tylko jakies dekielki, jakies sugestie?, co tam teraz jest trendi
oraz chlodnica oleju z z20let, dzieki marcinpsk