Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
MODEL: Corsa B
ROK PRODUKCJI: 1999
SILNIK: c20xe
UKŁAD DOLOTOWY: Jacky
UKŁAD WYDECHOWY: przelot na 2 calach + mugen przelotowy na tyle
ELEKTRONIKA: Inny program wgrany
UKŁAD NAPĘDOWY: seria
ZAWIESZENIE: -60/40 FK
FELGI: 15” oryginalne z Calibry w polerce i pomalowane środki na czarno
OPONY: 195/45
UKŁAD HAMULCOWY: 256x24 z Calibry z tarczami seryjnymi i klockami ferrodo
ŚRODEK: niebiesko czarna seria
CAR-AUDIO: z przodu Helix DB 62.1
WYPOSAŻENIE: elektryczne szybki, central zamek, sportowa kierownica Victora
OPIS MOJEJ FURY - Zaczęło się od tego że w maju 2007r rodzice stwierdzili że potrzebują drugiego auta, małego tak tylko żeby dojeżdżać do pracy i później po zdaniu przeze mnie prawka auto miało być moje Wybór padł na corse, znajomy zadzwonił że ma dla nas auto o godz 14 a do godz 16 już prawnie było nasze
Silnik 1,0 12V- miał być tani i ekonomiczny, ładna tapicerka, ładny lakiera tak poza tym całkowity gołas...
W sierpniu 2007 już stałem się właścicielem corsy i się zaczęło czytanie forum OCFC i wielkie plany, tuning na maxa... siatexy szpachtexy super zderzaki... aczkolwiek po jakimś miesiącu cała koncepcja super kosmicznego auta zanikła i powstała chęć drobnych poprawek i wyróżnianie się z groma seryjnych cors... jakieś tam audio przyszło, podświetlenie zegarów na niebieską, później zawieszenie, kierownica Victora 32cm, założyłem elektrykę szyb i central zamek, polakierowałem sierpy i zderzaki w kolor, felgi RH 15”, hamulce z calibry 2.0, przednie lampki Arteb czarne, tylne lampki Irmschery Black, stabilizator przedni z wersji GSI, felgi które mam teraz, maseczka nowa..
Jakis tydzien temu autko odzyło z nowym silniczkiem - c20xe Planowany jest gwint, a zderzak GSI juz sie maluje
PLANY NA PRZYSZŁOŚĆ: są … bardzo skromne… ogarnąc całe auto... no i nowy kolorek
Fotki:
Ostatnio zmieniony 22 sie 2009, o 16:37 przez DaroXE, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo fajny furacz
dużo osób pomyliło Cie z Klarim
stylistycznie to wlasnie brakuje Ci tylko GSi forntu a tak to bardzoooo ładna lalunia...
tylko Panie cwicz ćwicz ogarniac furacza
Za niedługo wszyscy będą śmigać w klubie z c20xe Gratuluję furki i silniczka, i reszty hebli
Generalnie można powiedzieć że fajna młoda furka, którą pewnie jeszcze długo pośmigasz wydech jest, hample są, i to co najważniejsze: silniczek...jeszcze tylko ewentualnie ten gwint
Wszystko ładnie pięknie:) ale dlaczego chcesz zmieniać kolor?? czarny bardzo dobrze pasuje do Corsy, tylko trzeba umieć o niego dbać, wiem bo sam mam czarną Corsinke:) Ewentualnie na jaki chcesz zmienić kolor??
Ogólnie to planów mam mase ostatnio... ale trzeba najpierw ogarnąc silnik, drugi wydech zrobic (cichy na miasto), gwint... Malowac na czarna perłe nie moge bo już nas z Klarim prawie nie rozróznicie Myślałem o jakims innym kolorku ale to sie jeszcze zobaczy... nie prędzej jak na zime
W dodatku wpadł mi do głowy gupi pomysł żeby sprawic sobie białe 16" stalówki
a ja tak troche OT, nie miałeś problemów z felgami? tzn żeby je tam zmieścić? mam bardzo podobne felgi tyle że z Golfa (z wersji Ice&Fire), i na podobnej glebie jak Ty, u mnie nie chciały wejść. Na wprost dało sie jechać, ale ze skręcaniem już był problem bo zapierały się o wnetrze nadkola (kapcie 195/50)
kruger pisze:a ja tak troche OT, nie miałeś problemów z felgami? tzn żeby je tam zmieścić? mam bardzo podobne felgi tyle że z Golfa (z wersji Ice&Fire), i na podobnej glebie jak Ty, u mnie nie chciały wejść. Na wprost dało sie jechać, ale ze skręcaniem już był problem bo zapierały się o wnetrze nadkola (kapcie 195/50)
A tak ogólnie to piękna Cosiarka
Pane, pan to mozesz miec ewentualnie felgi z Golfa II Fire&Ice jak cos...
A po drugie to felgi z takowego golfa (Estoril'la) w rozmiarze 15" maja bardzxo glupie ET (nie pamietam teraz jakie) po to by ladnie wychodzily w golfie bardziej do krawedzi blotnika...
W Golfie siedzi to przy samym kraju a w corsie niestety nie opuscisz auta w dol...
A... piekna corsa, tylko jak piszesz dopiesc ja po zwenatrz... i jak wyzej... ladnie wyglada na tych 15" z cali... biala stal nie bardzo bedzie trzymala sie klimatu
Pozdro
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm
Kolor - cacy
felunek z calibry - cacy
silnik - cacy
heble - cacy
tylko mam jedno "ale" ... nie pasuje mi jedno zdjęcie do tego to jedno mogłeś sobie odpuścić
widac ze pracy zostało troche włozone w autko, felgi bardzo fajnie pasują do niego a środek chyba po raz pierwszy taki widziałem w corsie Powodzenia w dalszych modach
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Hehehe cursor ostatnio jakos jezdziłem dużo autem rodzicow (75KM) i dzis jak wsiadłem do mojej corsy... to normalnie mie przyspieszenie zabiło aczkolwiek po dłuższej przejazdzce też tak uważam trza cos pogrzebac w tym
nie, to nie jest a'la mugen. to n1 style. a jesli juz firmami sypiesz - to raczej spoon. allegrowe nazewnictwo ssie.
oraz gwizdki pieknie wchodza w trojkaciki lusterek. jak nie masz elektryki - doloz. mozna zrobic eleganckie obudowy, albo - jesli tweeter ma obrotowa obudowe - po prostu je tam wsadzic wycinajac odpowiedni otwor.
zobacze co z tym bedzie... jak narazie nie dokładam wiecej elektryki ... musze ogarnac inne rzeczy zwiazane z silnikiem... ogolnie chce zobaczyc jakie to cos moze wykrecic czas... dlatego sie wybieram na kamień śląski 23 sierpnia
aczkolwiek w trojkacikach lusterek byłoby ładnie masz racje...
!markos pisze:znaczy.. wiesz.. zawsze mozesz po prostu wyjac patyki regulacyjne od lusterek i wlozyc trojkaty pod elektryke, to tez nie problem
Wyciągając "patyki" razem z tą gumą, od rączki, podejrzewam, że dałoby radę zmieścić tam ten tweeter, to malutki(19mm kopułka) tweeter, a akcesoria montażowe umożliwiają obrót.
P.S. Załóż jakiś dobry wzmak pod przód, wtedy dopiero zacznie to grać
P.S. 2. Jak już mówiłem, popracuj nad tym wydechem, bo wg mnie teraz go za bardzo odetkałeś.
Jeden lubi słuchać, drugi jak go słyszą , ot taka sobie różnica .....
U mnie w autku się niewiele zmienia, ale projekt nie umarł ciągle coś majstruje... Dzis byłem na kamieniu zmierzyc czasy mojej serii No i wyszło że najlepszy czas jaki robie w obecnym setupie czyli... niemalze bez opon - zimówki jakies i ciągle nie wychudzonym autem to ET 14.776 a najlepszy ET + RT (z innego przejazdu) to 15.079 przy czym ET było 14.999 ogólnie jestem zadowolony, ale jak bedzie r888 to sie poprawie