Chyba pali za dużo ?
- blood1989
- Nowy
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Chyba pali za dużo ?
Mam pytanie do was, ostatnio zauważyłem, że moja corsa pali chyba za dużo jak na 1.0 12v ostatnio zatankowałem za 70zł i przejechałem na tym około 230km miasto i krótkie odcinki na trasie, moja dziewczyna ostatnio jeździła samochodem i zatankowała za 20zł zrobiła nie całe 40km i już się świeci rezerwa. Czy przypadkiem moja corsa nie pali za dużo?? Czasami jak tankowała za 20zł można było przejechać do zapalenia się rezerwy ponad 60km
czy coś może być nie tak ?
- !rafi
- Nowy
- Imię: Rafał
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Re: Chyba pali za dużo ?
Może dziewczyna ma za ciężką nogę ?
Zatankuj do pełna, pojeździj po mieście i znowu do pełna, zobaczysz dokładnie ile Ci bierze i wtedy będziesz wiedział czy coś nie tak i czy szukać problemu, czy może to był odosobniony przypadek.
- blood1989
- Nowy
dziewczyna jeździ spokojnie
właśnie w zime palił mi mniej niż teraz 
a da sie coś zrobić z tym mozolnym pływakiem w baku zrobić ? bo wskaźnik poziomu paliwa tak powoli się podnosi, że to poezja
a da sie coś zrobić z tym mozolnym pływakiem w baku zrobić ? bo wskaźnik poziomu paliwa tak powoli się podnosi, że to poezja
- !rafi
- Nowy
Z tego co napisałeś spalanie wyszło jakieś 6,6l/100, więc jest gitblood1989 pisze:ostatnio zatankowałem za 70zł i przejechałem na tym około 230km miasto i krótkie odcinki na trasie
Zakładając że tankowane było od razu jak się żyd zapalił to wychodzi jakieś ponad 10l/100, więc sporo za dużo, ale dalej uważam żeby zatankować do pełno i sprawdzić dokładnie, bo takie tankowanie za 20 zł i sprawdzanie, kiedy żyd się zapali jest wg mnie do d***blood1989 pisze: , moja dziewczyna ostatnio jeździła samochodem i zatankowała za 20zł zrobiła nie całe 40km i już się świeci rezerwa
- dadidas
- Świeżak
- Imię: Tomek
- Kontakt:
- blood1989
- Nowy
dadidas pisze:a moze wez po uwage rosnace ceny paliwa
a ty przeważnie za ile tankujesz bo widzę, że masz taki sam silnik i ile przejeżdżasz km ?
- marmi
- Nowy
Ciekawa myśl ciekawe co ma dac wsadzenie do takiego silniczka gazu, zanim zwróci sie koszt instalki to dużo tego gazu uleci...!rafi pisze:Nie ma co płakać tylko wsadzać gazownie i śmigać za 2,30 zł za litr
Zatankuj porządnie auto pojeżdzij potem znouw zatankuj do pełna i policz spalanie....
A jeśli wyjdzie nie wiadomo ile to trzeba sie przyjrzeć termostatowi i lambdzie....
- !rafi
- Nowy
Przepraszam, ale w którym miejscu pisałem o zakładaniu gazu konkretnie do Corsy 1.0 ?
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
3 posty wyżej, bo jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem, to autor tematu ma właśnie silnik x10xe...
- STELMI
- Moderatorzy

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
druga sprawa to o ile mnie pamięć nie myli x10xe i x12xe miały kolektory ssące plastikowe, więc koszt instalacji jest niemały
- !rafi
- Nowy
Dzięki że mnie olśniłeś że autor ma x10xe, bo w życiu bym się nie domyśliłcorsarz pisze:3 posty wyżej, bo jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem, to autor tematu ma właśnie silnik x10xe...
Co do ceny instalacji to skończyły się już czasy wsadzania instalacji za 4000 zł, no chyba że ktoś mocno chce w ASO albo posiada pod maska 3,0 V6.
- corsarz
- Swój
- Kontakt:
autor tematu i autor wypowiedzi o paliwie za piatke to ta sama osoba
jak ktos posiada w corsie 3.0 to nie sadze zeby wkladal gaz
jak ktos posiada w corsie 3.0 to nie sadze zeby wkladal gaz
- corsarz
- Swój
- Kontakt:
markos zgadnij na co czekam w tym temacie jeszcze...
...na wypowiedzi jakie to zaajebiste są v-powery i 98ki, bo spalanie spada i mocy przybywa

...na wypowiedzi jakie to zaajebiste są v-powery i 98ki, bo spalanie spada i mocy przybywa