Jest to czarna Corsa B z silnikiem 1,4 8v (X14SZ).W chwili zakupu jej stan mechaniczny można było ocenić na 4,5 natomiast wizualny na 3+ ze względu na liczne rysy znajdujące się na lakierze, wgniecenia karoserii, oraz strasznie zaniedbany środek. Po drobnych naprawach mechanicznych oraz ogarnięciu bałaganu w środku autko prezentowało się następująco:

Od chwili zakupu rozpoczęły się poszukiwania odpowiedniego koła oraz sprężynek obniżająceych. Dzięki koledze ANS nabyłem fajne felgi Steinmetz oraz sprężyny FK -30 (dzięki). Poniżej możecie zobaczyć jak zakupione części wyglądają po zamontowaniu. Autko bardzo dobrze trzyma się prostej drogi, natomiast na dziurach ze względu na seryjne wyeksploatowane amorki jest strasznie twardo.

Kolejnym modem było pozbycie się reflektorów z chromowanymi wkładkami. Ze względu na fakt, iż podobają mi się czarne lampy z ryflowanym szkłem postanowiłem pomalować plastiki seryjnego reflektora na czarno. Robota była trochę pracochłonna ale sądzę, że efekt końcowy jest bardzo dobry.
Na dzień dzisiejszy Corsa prezentuje się następująco (fotki robione telefonem).

Dokładniejsze zdjęcia zamieszczę, gdy tylko będę miał dostęp do aparatu cyfrowego.
Plany na przyszłość:
- pomalowanie felg na biało;
- pomalowanie zacisków oraz bębnów;
- zmiana podświetlenia wnętrza na biało (LED);
- wymiana amorków, gdyż obecne już są wyeksploatowane;
- wymiana plastików lub pomalowanie ich na czarno;
- lekkie przyciemnienie szyb;
- zakup czarnych lamp MHW;
- usunięcie wgnieceń blacharki;
- poprawki lakiernicze;
- wymiana foteli przednich na GSI;
- umycie komory silnika;
- zamontowanie rozpórek;
- wymiana silnika na nowszy model, gdy tylko pojawi się okazja + wymiana hamulców.
Chciałbym, aby Corsa posiadała seryjny wygląd. Być może pokuszę się o szachownice na dachu oraz BRE na maskę, ale czas pokaże.