Mam spory problem z moją GSi, pojechałem na zmiane uszczelki pod głowicą i okazało się że silnik jest ogólnie w takim stanie że mechanik się dziwił że to jeżdziło, przeważnie ludzie pytają co trzeba zrobić żeby zamiast 1.0 mieć 2.0 a ja proszę o jakieś podpowiedzi czy np 1.2 wejdzie bez przeróbek w stylu wkładam podlaczam i jade czy bedzie troche rzezbienia. Wiem ze 1.2 to monster ale nie mam juz ani sily ani kasy na tego c16xe
GSi ...
GSi ...
Witam 
Mam spory problem z moją GSi, pojechałem na zmiane uszczelki pod głowicą i okazało się że silnik jest ogólnie w takim stanie że mechanik się dziwił że to jeżdziło, przeważnie ludzie pytają co trzeba zrobić żeby zamiast 1.0 mieć 2.0 a ja proszę o jakieś podpowiedzi czy np 1.2 wejdzie bez przeróbek w stylu wkładam podlaczam i jade czy bedzie troche rzezbienia. Wiem ze 1.2 to monster ale nie mam juz ani sily ani kasy na tego c16xe
planuje wpakować 1,2 i będzie kulać i kulać . Proszę o wszelakie info do takiej zamiany
Re: GSi ...
łapy brałem pod uwagę od pierwszej myśli o zmienia silnika, jeszcze wchodzi w grę zbiorniczek wyrównawczy i brak wspomagania
a coś z elektryką związanego ? komputer wtyczki przy silniku ( bo ten c16xe to sporo tego ma
)
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Będziesz miał trochę dłubania przy elektryce.
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no właśnie to mnie martwi
jest cała corsa 1,2 rozbita ze sprawnym silnikiem to w razie czego można wszystko z tamtej przerzucić, cena śmieszna bo jest tak obita że silnik nie ruszony a cała elektryka i wszystko inne tylko przełożyć do mojej, a co do mojego c16xe ktoś go kiedyś poskładał praktycznie na silikon
ogólnie do naprawy cała głowica, 3 zawody wypalone, pierścienie na tłokach też proszą o wymiane no i uszczelki i pare innych pierdołków i wychodzi tyle ze moge kupić 1,2 8v wyremontować i jeszcze zostanie na dobre 0,5 
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Tak przekładasz wiązke i po problemie.
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Pomogłem postaw +