[CB]Przepływomierz c16xe - porada?
-
tnj86
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
[CB]Przepływomierz c16xe - porada?
Witam serdecznie.
Koledzy mam następujący problem otóż gdy silnik jest zimny auto nie ma mocy wciskam pedał a ono ledwo jedzie, gdy się zagrzeje lekko już jest ok, nieraz na biegu jałowym obroty falują między 600 a 900, gdy jadę bardzo wolno schodzi z obrotów.
Postanowiłem więc kupić przepływomierz bo zauważyłem że przy moim było coś grzebane, i mam pytanie czy to on może być winowajcą??
Zakupiłem ta przepływkę i mam pytanie czy te numery Zakupiona przepływka co są na przepływce muszą być takie same, i czy ta przepływka będzie działać z moim c16xe ??
Z góry dzięki za odpowiedzi
Koledzy mam następujący problem otóż gdy silnik jest zimny auto nie ma mocy wciskam pedał a ono ledwo jedzie, gdy się zagrzeje lekko już jest ok, nieraz na biegu jałowym obroty falują między 600 a 900, gdy jadę bardzo wolno schodzi z obrotów.
Postanowiłem więc kupić przepływomierz bo zauważyłem że przy moim było coś grzebane, i mam pytanie czy to on może być winowajcą??
Zakupiłem ta przepływkę i mam pytanie czy te numery Zakupiona przepływka co są na przepływce muszą być takie same, i czy ta przepływka będzie działać z moim c16xe ??
Z góry dzięki za odpowiedzi
-
tnj86
- Nowy
Re: [CB]Przepływomierz c16xe - porada?
Sory nie zauważyłem ze nie zmieniłem w opisie swojego silnika mam teraz c16xe ;]
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
hmm, wygląda jak od c16xe, bo to co w aukcji napisane to bzdura, bo ani do x12xe ani do x14xe i x16xe nie podejdzie, jedynie do c16xe.
- Zioo
- Nowy
- Imię: Adam
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
no napewno, w x14xe i x16xe wogole nie ma przeplywomierzacorsarz pisze:hmm, wygląda jak od c16xe, bo to co w aukcji napisane to bzdura, bo ani do x12xe ani do x14xe i x16xe nie podejdzie, jedynie do c16xe.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, o 19:09 przez Zioo, łącznie zmieniany 1 raz.
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
-
tnj86
- Nowy
Czyli wychodzi na to że będzie pasował ? :> to już mi ulżyło w kodzie jest wszystko to samo oprócz ostatnich 4 cyfr chyba.
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
właśnie to miałem na myśliZioo pisze:no napewno, w x14xe i x16xe wogole nie ma przeplywomierza
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
cwatpie jednak zeby tym objawom winny byl przeplywomierz. wymieniles juz? jak to zrobisz to napisz czy jest jakas zmiana. miales jakies bledy ze chcesz go wymieniac.
-
tnj86
- Nowy
No Porszak dziś właśnie dzięki kodom błyskowym odczytałem błędy. Wyskoczył mi błąd 12 i 67 .
Jako że 12 to rozpoczęcie diagnostyki to go omijam a 67 oznacza czujnik położenia przepustnicy, lub przepływomierz powietrza lub masowy jego obwód. Więc c16xe nie ma czujnika położenia przeustnicy więc zostaje mi przepływomierz powietrza lub sprawdzenie jego masy. Jak przyjdzie zakupiony i wymienie go to dam znać czy objawy zniknęły ;]
Jako że 12 to rozpoczęcie diagnostyki to go omijam a 67 oznacza czujnik położenia przepustnicy, lub przepływomierz powietrza lub masowy jego obwód. Więc c16xe nie ma czujnika położenia przeustnicy więc zostaje mi przepływomierz powietrza lub sprawdzenie jego masy. Jak przyjdzie zakupiony i wymienie go to dam znać czy objawy zniknęły ;]
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
c16xe ma czujnik polozenia przepustnicy. 21 i 22 to zbyt wysokie/niskie napiecie.
-
tnj86
- Nowy
No a mi się wyświetla błąd 67 . Porszak a ten czujnik położenia przepustnicy gdzie się znajduje ?
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
no przy przepustnicy. z jednej strony masz plastik za który ciagnie linka a z drugiej TPS (TPS - Throttle Position Sensor/ potencjometr przepustnicy)
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
tnj86
- Nowy
To teraz czeka mnie rozkręcanie do przepustnicy, no DISa trzeba ściągać i osłony górne silnika, a jak będę wszystko skręcał koledzy to muszę coś odpowietrzać ? Bo idzie tam też wężyk do serwa który mocowany jest koło disa. Wybaczcie ale dopiero kupiłem i chcę zrobić Corse na cacy, bo w lipcu jadę do Zakopańca
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
nie pamiętam czy węży do zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzącego nie będzie trzeba zdjąć a wtedy należy odpowietrzyć układ.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
jak masz srubke w obudowie termostatu to mozesz ja poluzowac do odpowietrzenia, w corsie uklad odpowietrza sie sam.trzeba zamknac korek i na wolnych obrotach poczekac do wlaczenia sie wentylatora. potem jesli trzeba uzupelnic plyn. chciales wymieniac przeplywke, a teraz juz chcesz sie dostac do tps?jak juz ja kupilec to poczekaj az przyjdzie i podmien
-
tnj86
- Nowy
No poczekam aż przyjdzie i wymieni ale wiesz Porszak przy okazji by się krokowca przeczyściło ;]. Mam nadzieję że ta przepływka podejdzie pod c16xe. Trzymajcie kciuki dziś może dojdzie do mnie i dam znać co i jak ;]
-- Śr cze 16, 2010 5:34 pm --
No koledzy przepływka przyszła i jest już zamontowana. Auto odpala i ładnie schodzi z obrotów na razie nie jechałem w dłuższą trasę ale wieczorem napisze czy wszystko ok, a zaraz spadam wymienić uszczelkę pod michą i olej . Mam nadzieję że to przepływka była winna ;]
-- Śr cze 16, 2010 5:34 pm --
No koledzy przepływka przyszła i jest już zamontowana. Auto odpala i ładnie schodzi z obrotów na razie nie jechałem w dłuższą trasę ale wieczorem napisze czy wszystko ok, a zaraz spadam wymienić uszczelkę pod michą i olej . Mam nadzieję że to przepływka była winna ;]