Dobry... Mam takowe pytanko...
Mam odkurzacz eaton'a z mesia slk. Po malu przygotowuje swój silnik do założenia tego kompresora. Część rzeczy do remontu silnika juz jest, dodatkowo box w trakcie organizowania, ecu master juz jest...
Ciekawi mnie tylko co za tłoki. Na chwile obecną nie puszczają mnie fundusze na to żeby wywalić okolo 2500 zł za kucizne do silnika a ten kompresor nie ma dmuchać mi w silnik nie wiadomo jakich wartości ( będzie to maks 0,4 bar).
I tu dylemat czy jest sens szukać jakichś innych tłoków które podejdą a odprężą silnik czy szkoda zachodu i od razu celować w kucizne...
Doradźcie coś. Będę wdzięczny...
Pozdrawiam
Kucizna c16xe
- STELMI
- Moderatorzy

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: Kucizna c16xe
Tez tak myslalem... Ale czy seria w c16xe wytrzyma na dluzsza mete eksploatacji przy takim rozwiazaniu...
Wiem ze silniki BMW na żeliwie np. M50 laduja dosc grubo i wytrzymuja ale tam sa dosc solidne materialy... Nie wiem jak to sie sprawdzi w oplowskim motorku
Wiem ze silniki BMW na żeliwie np. M50 laduja dosc grubo i wytrzymuja ale tam sa dosc solidne materialy... Nie wiem jak to sie sprawdzi w oplowskim motorku
- STELMI
- Moderatorzy

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
1.6 nie jest zbyt szałowym silnikiem, skrzynia biegów do niego również. Jednak dzięki liniowej charakterystyce pracy kompresora korby mają nieco łatwiej, bo nie ma nagłego strzału Nm jak w przypadku turbo. Na 0,4b myślę sobie poradząBear_ pisze:Tez tak myslalem... Ale czy seria w c16xe wytrzyma na dluzsza mete eksploatacji przy takim rozwiazaniu...
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
No dzieki za jakies utwierdzenie w temacie 
Szukam teraz jeszcze jakichs informacji u Angoli i pomalu co nieco juz w temacie sie oczytalem
Mysle ze nie bedzie tak zle i przy zimowych wieczorach splodzi sie jakis cuś z tego

Szukam teraz jeszcze jakichs informacji u Angoli i pomalu co nieco juz w temacie sie oczytalem
Mysle ze nie bedzie tak zle i przy zimowych wieczorach splodzi sie jakis cuś z tego