Otóż mam problem z moją Corsą (B GSi) niedawno siadł mi termostat przez co Corsa zaraz po zatrzymaniu się np na światłach zaraz się gotowała (nieważne czy z włączoną klima czy bez). Pomagało tylko włączenie max prędkości wentylatora i gorący nawiew (masochizm w te upały
[CB] Po włączeniu klimy, temp gwałtownie rośnie
-
$peedY
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
[CB] Po włączeniu klimy, temp gwałtownie rośnie
Witam wszystkich forumowiczów 
Otóż mam problem z moją Corsą (B GSi) niedawno siadł mi termostat przez co Corsa zaraz po zatrzymaniu się np na światłach zaraz się gotowała (nieważne czy z włączoną klima czy bez). Pomagało tylko włączenie max prędkości wentylatora i gorący nawiew (masochizm w te upały
) dzisiaj wymieniłem termostat, i bez klimy wszystko jest ok. temp w przedziale 90-93 st, po otwarciu termostatu temp spada i nawet wiatrak się nie włącza żeby schłodzić płyn. Ale jak tylko włączę klimę to praktycznie od razu temperatura idzie w górę i to dość gwałtownie, przekracza próg 93 stopni i idzie dalej. Wiatraki oba chodzą, błędów żadnych nie ma. Spotkał się ktoś z czymś takim ?? co to może powodować ??
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: [CB] Po włączeniu klimy, temp gwałtownie rośnie
Chłodnica od klimy tez oddaje ciepło ( i to nawet sporo ) wiec jeśli jej nie gotuje to jest ok.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie