mokry aparat zapłonowy corsa c14nz
-
- Świeżak
- Imię: Konrad
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
mokry aparat zapłonowy corsa c14nz
witam, moje autko to corsa b z silnikiem c14nz, problem w tym że strasznie zbiera się wilgoć w aparacie zaplonowym (aparat LUCAS z czarną kopułką) Co za tym idzie wszystko się robi w nim zielone i z czasem gubi zapłony! dlaczego się tak dzieje i co zrobić żeby się to nie powtarzało??
-
- Świeżak
Re: mokry aparat zapłonowy corsa c14nz
odgrzewam, temacik bo jak teraz sporo kilosów kręce to raz na dwa miesiące czyszcze kopułke, bo jest wilgotna. Objawia się to (zawsze się tak zaczyna) gdy silnik się zagrzeje w korku zaczyna prazerywać nagle bez wcześniejszych ostrzeżeń i wiadomo juz że błoto w kopułce. Pomóżcie co to jest? i dlaczego się zaczyna jak się dobrze nagrzeje silnik? gdy jest gorący trudniejhszy przeskok iskry? i dlaczego ta wilgoć tak się zbiera?
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
nie wiem czy aparat ma jakas uszczelke. jest slaba. jelsi napedzany jest z walka rozrzadu to zobacz czy zimmering jest szczelny. jak to typowo wodna wilgoc to podjedz do jakiegos mechaniora zeby spojrzal
-
- Świeżak
elo
problem nadal się powtarza co kilka miesięcy w kopułce wilgoć i trzeba suszyć bo zaczynają nierówno chodzić i przerywa na wolnych obrotach:( Domyślam się że woda skrapla się na wskutek rozgrzewania i studzenia silnika. Ale czy tylko ja mam takie akcje?? Nie walczył nikt z was koledzy z takimi zjawiskami?
problem nadal się powtarza co kilka miesięcy w kopułce wilgoć i trzeba suszyć bo zaczynają nierówno chodzić i przerywa na wolnych obrotach:( Domyślam się że woda skrapla się na wskutek rozgrzewania i studzenia silnika. Ale czy tylko ja mam takie akcje?? Nie walczył nikt z was koledzy z takimi zjawiskami?