czy jest możliwe że jeżeli może jest uszkodzony korek to tak się może dziać że gdzieś chłodnica puszcza? zaznaczam teraz w ogóle nic nie cieknie ani nie jest mokro czy ktoś wie co to może być?
układ chłodzenia
układ chłodzenia
witajcie mam taki problem dzisiaj przyjechałem do domu i zauważyłem kapiący płyn z dolnego rogu chłodnicy po czym zobaczyłem na zapalonym silniku przetarłem tak jak by ustał no więc wziąłem się przejechałem tak porządnie ponad 140 by wzrosło ciśnienie i zajrzałem ponownie i sucho nic a nic w czasie jazdy miałem włączoną klimatyzację przez parę kilometrów czy to ma jakiś związek z ciśnieniem płynu chłodniczego ?
czy jest możliwe że jeżeli może jest uszkodzony korek to tak się może dziać że gdzieś chłodnica puszcza? zaznaczam teraz w ogóle nic nie cieknie ani nie jest mokro czy ktoś wie co to może być?
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: układ chłodzenia
może wjechałeś w kałuże i Ci kapało ...
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- przyciaga
- Moderatorzy

- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Przede wszystkim pytanie czy zauważyłes że w zbiorniczku wyrównawczym ubyło płynu? PO tym jak przegoniłeś samochód nie zobaczysz zadnego wycieku bo wszystko w skutek wysokiej temperatury odparowało. Najlepiej podłuż jakiś karton na noc pod samochód i zobaczysz czy masz jakis mokry placek 
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
wiesz przyciaga, chlodnice to rzadko ciekna bez temperatury/cisnienia.. wyciek tej wielkosci raczej nie bedzie w ogole widoczny w zbiorniczku. wiec jesli juz, to raczej postawic suchy samochod odpalony na parenascie minut i sprawdzic czy cos sie gdzies nie saczy. plyn chlodniczy nie odparowuje bez sladu tak jak woda, wiec nie ma zadnego problemu ze zlokalizowaniem ewentualnego wycieku.
aha - to nie predkosc powoduje wzrost cisnienia, tylko temperatura, a najprsociej i najmocniej mozna zagrzac silnik stojac w miejscu
aha - to nie predkosc powoduje wzrost cisnienia, tylko temperatura, a najprsociej i najmocniej mozna zagrzac silnik stojac w miejscu

- przyciaga
- Moderatorzy

- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
no ja przerabiałam wszytkie mozliwe wycieki z ukł chłodzacego i jak na tapecie była chłodnica to dało sie zauważyć ubytek płynu chłodzącego. Sączyło sie delikatnie i zbierało na zderzaku od wewnątrz.!markos pisze: chlodnice to rzadko ciekna bez temperatury/cisnienia.. wyciek tej wielkosci raczej nie bedzie w ogole widoczny w zbiorniczku
no chłopak nie napisał co wlewa do układu moze płyn a moze wodę.!markos pisze: plyn chlodniczy nie odparowuje bez sladu tak jak woda, wiec nie ma zadnego problemu ze zlokalizowaniem ewentualnego wycieku.
U siebie odkryłam ten wyciek własnie w ten sposób. po 15 minutach jak silnik sie juz nagrzał, podświecajac latarką widac było unoszącą się parę.!markos pisze: wiec jesli juz, to raczej postawic suchy samochod odpalony na parenascie minut i sprawdzic czy cos sie gdzies nie saczy.
No ale i tak pewnie Ty masz racje i dostaniesz pochwałę
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
dzięki już wiem ze mam gdzieś pęknięcie bo coraz gorzej leci ale dzięki za porady jestem wdzięczny
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
swoją wdzięczność możesz wyrazić poprzez klikniecie przycisku "+" -przyznaj pochwałę przy uzytkowniku, który Ci pomógł.bobi pisze:dzięki za porady jestem wdzięczny
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert