wymiana wydechu
-
- Świeżak
- Imię: marek
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
wymiana wydechu
corsa B 1.0 12V skaplikowana jest wymiana tlumika srodkowego i koncowego?? na co trzeba uwazac??
- koza149
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: wymiana wydechu
Nic skomplikowanego, z pewnością najcięższe będzie powybijanie tłumików z rur bo są zapewne bardzo po zapiekane.., odkręcasz opaski, wybijasz tłumik, zdejmujesz z wieszaków, i po sprawie. Na czym będziesz wymieniał te tłumiki ? Jeżeli bez żadnego kanału albo podnośnika to trochę będzie gimnastyki pod autem..
-- 2 lis 2010, o 18:28 --
Przy zakładaniu nowego zwróć szczególną uwagę jak ustawisz końcowy tłumik bo one mają tendencję do pukanie o belkę , jak tył siądzie,a jest to bardzo drażniące..
-- 2 lis 2010, o 18:28 --
Przy zakładaniu nowego zwróć szczególną uwagę jak ustawisz końcowy tłumik bo one mają tendencję do pukanie o belkę , jak tył siądzie,a jest to bardzo drażniące..

-
- Świeżak
bede z kanalu to robil, u mnie drazniace jest to ze w srodkowym cos lata i mnie ten dzwiek drazni i koncowy tez juz jest do kitu to wymieniam obydwa...
- koza149
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Tak więc będziesz miał ułatwioną sprawę.. tak jak pisałem odkręcić opaski, zdjąć z wieszaków i powybijać z rur to będzie najcięższe. Wymienisz jeden , a po zimie to samo będzie Cię czekało z końcowym, więc tak jak napisałeś dwa i spokój. 

- Ocena: 100%
-
- Świeżak
Tłumik a raczej obydwa wymienione i w sumie dobrze bo obydwa byly w srodku poczaskane ,zrobione na wlasna reke i zaoszczedzone 150zl.