kolektor wydechowy-jak odkręcic ?
- MALY
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
kolektor wydechowy-jak odkręcic ?
witam mam wielki problem a nawet ogromny chce odkrecic kolektor wydechowy(tzw. portki)ale nakretki sa tak przegrzane, przerdzewiale ze strach je ruszyc, moze kiedys mielsicie taka sytulacje, jak narazie to nie pojecia jak sie za to zabrac( moze macie jakis patent na takie problemy z srubami ).w najgorszym przypadku jak bym ukrecil sruby to jest jakas mozliwosc by to naprawic
Zasada jest prosta jak sie walnąłeś to i ciebie odwalą
- koza149
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: korektor
kolektor
po psikaj to jakimś środkiem odrdzewiającym i trzeba próbować... Jeśli ukręcisz szpilkę czeka Cię rozwiert ukręconej , chyba że wystaje jakiś kawałek to jest jeszcze możliwość na spawania nakrętki i nie raz udaję się to wykręcić. U mnie ukręciła się w tak perfidny sposób , że nie wystawała i zostało mi tylko rozwiercanie i kombinowanie jak ją wykręcić.

po psikaj to jakimś środkiem odrdzewiającym i trzeba próbować... Jeśli ukręcisz szpilkę czeka Cię rozwiert ukręconej , chyba że wystaje jakiś kawałek to jest jeszcze możliwość na spawania nakrętki i nie raz udaję się to wykręcić. U mnie ukręciła się w tak perfidny sposób , że nie wystawała i zostało mi tylko rozwiercanie i kombinowanie jak ją wykręcić.
- Marcin '2F'
- Nowy
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: korektor
jest jeszcze opcja by odpalic na okolo minute albo 2 silnik zeby sie troche szpilki rozgrzaly i wtedy probowac.
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza

- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Re: kolektor wydechowy-jak odkręcic ?
lub grzanie palnikiem i probowac odkrecac, psikac jakims dobrym odrdzewiaczem dzien wczesniej tez nei zaszkodzi.
- chuckyhc
- Nowy
- Imię: Chucky
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
One, śruby, zazwyczaj tylko straszą wyglądem. Odkręcałem już kilka głowic w oplach i nie zdarzyło mi się by się jakaś ukręciła (żeby nie było, nie twierdze, że się nie ukręcają, chcę dodać otuchy koledze). ja bym najpierw, w miarę możliwości, przeleciał je szczotką drucianą, później odrdzewiacz. prawdopodobnie część nakrętek wykręci się razem z szpilkami, ale to nie problem, zwłaszcza gdy silnik będzie ciepły.
Jak się ukręci, to ta jak koledzy pisali, rozwiercanie (rozpoczęte małym wiertłem), no a później gwintowniczek M8 i jazda. Tyle że na pewno będzie ograniczony dostęp, jeżeli głowica będzie na silniku.
Pozdro i powodzenia,aa no i daj znać czy poszło.
Jak się ukręci, to ta jak koledzy pisali, rozwiercanie (rozpoczęte małym wiertłem), no a później gwintowniczek M8 i jazda. Tyle że na pewno będzie ograniczony dostęp, jeżeli głowica będzie na silniku.
Pozdro i powodzenia,aa no i daj znać czy poszło.
Była Corsa B GSi C16XE prawie S1600
Jest Corsa C GSi Z18XE
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!

PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
- MALY
- Nowy
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
jak narazie rozpoczolem "psiukanie" a co do rozwiercania to wlasnie bedzie duzy problem bo malo miejsca pozniewaz motor lezy w budzie.
jak sie patrzy na te sruby to groza wyglada to tak jak by nigdy niebyly ruszane od kad zjechala z tasmy produkcyjnej
jak sie patrzy na te sruby to groza wyglada to tak jak by nigdy niebyly ruszane od kad zjechala z tasmy produkcyjnej
Zasada jest prosta jak sie walnąłeś to i ciebie odwalą