Witam serdecznie wszystkich foumowiczów.
Mam na inmie Sebastian.
Potrzebuje waszej fachowej porady
Właściwie potrzebny mi schemat immo z corsy ale opisze Wam problem.
Otóż posiadam corse b 1.4 benzyne 96 rok z fabrycznym immobilaizerem.
NIestety od paru tygodni bywało tak co któreś odpalenie, po urchomieniu auto gasło i migała kontrolka.
100% problem z immo. Ponieważ nie dysponowałem schematem postanowiłem narazei nie grzebać w kabelkach ale zrobiłem tak;
1. sprawdzenie auta na drugim kluczu przez kilka dni.
2. wstepne, wizualne sprawdzenie kostek z pinami przy ecu oraz przy module immo przy stacyjce.
3. poprawienie lutów stacja lutowniczą w ecu oraz w module immo.
4. zakup kompletu o elektroniki o tym samym nr tj. ecu, modulu, kluczyka z transponderem.
Niestety na drugim zestewie auto zachowuje się identycznie tak wiec wykluczyłem niedomagania elementów a skupie się teraz na samym okablowaniu (co zreszta powinienem zrobic wczesniej)
BARDZO PROSZE O SCHEMAT PODPIECIA MODULU IMMO DO STEROWNIKA. BEZ TEGO PRACA BEDZIE ZNACZNIE UTRUDNIONA.
Bede bardzo zobowiazany za materialy lub podpowiedz gdzie ich szukac
Pozdrawiam wszystkich
IMMOBILAIZER schemat corsa b c14nz
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: IMMOBILAIZER schemat corsa b c14nz
wątpię aby ktoś na forum miał takowy schemat
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
zobacz tu link
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
Firewolf1
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Problem rozwiazany.
Blad w komunikacji danych.
Jesli ktos bedzie mial problemy z immobilaizerem takie jak opisalem w temacie (tzn ze nie zawsze immo rozbraja) to moge podjac sie naprawy.
Jednakze trzeba przyjechac autem.
pozdrawiam
Blad w komunikacji danych.
Jesli ktos bedzie mial problemy z immobilaizerem takie jak opisalem w temacie (tzn ze nie zawsze immo rozbraja) to moge podjac sie naprawy.
Jednakze trzeba przyjechac autem.
pozdrawiam