wymiana pasa przedniego
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Tomasz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
wymiana pasa przedniego
Witam ostatnio zaliczyłem dzwona, pas, wzmocnienie zderzaka obie lampy złamana maska i lekko błotnik + pogubione plastiki ,chodzi o konkretne miejsca mocowania lub spawania przodu,to znaczy pasa,bo można kupić taki http://allegro.pl/opel-corsa-b-97r-pas- ... 30556.html i miał bym w kolorze lub taki http://allegro.pl/opel-corsa-b-93-01-wz ... 07819.html i jaki kupić ?który można by było ewentualnie przynitować ? poprawiłem linki
Ostatnio zmieniony 13 sty 2011, o 00:59 przez arcewwa, łącznie zmieniany 1 raz.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: wymiana pasa przedniego
można przyspawać ...
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
estetyczniej wygląda pospawane
ja też będę wymieniał teraz pas i będę go spawał, nitują pap-loki i ci co nie mają spawarki zresztą jak to wygląda po nitowaniu
ja też będę wymieniał teraz pas i będę go spawał, nitują pap-loki i ci co nie mają spawarki zresztą jak to wygląda po nitowaniu
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Tomasz
no właśnie nie mam spawarki dla tego moje zapytanie, mógł bym pożyczyć ewentualnie i cheftnąć ,a ile za taką robótkę może wziąć blacharz ,bo z resztą sobie poradzę,a nitowaną widziałem raz prelude i dla tego tak drążę temat.Po za tym nie mam teraz kasy i chcę zrobić sam jednak jeżeli uważacie że nity to taka lipa no to was posłucham ,wasze rady często bezcenne ,pozdro.
- koza149
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
nie ma co oszczędzać , tylko normalnie przyspawać, będzie to trwalsze i estetyczniejsze jak pisali wyżej.
-
- Bez listowiec ;-)
Panowie, Ci którzy montowali pas przedni mogli by opisać co i jak zdejmowali? Czeka mnie to niebawem. Chce zrobić to przed zimą. Zdjąłem już zderzak, lampy i wszystko co by mogło przeszkadzać. Trzeba zdejmować błotniki? jak tak to też proszę kolegów co już to robili, jakie śruby i kroki muszę poczynić. Dzięki za odpowiedź z góry Pozdrawiam wszystkich śmigających corsą b
-
- Nowy
- Imię: Artur
Pospawaj gazowo bo jak pospawasz elektryczna spawarka to ci popęka tak miał znajomy pospawał elektrodowa trochę pojezdził i spawy popękał i jak jechał wszystko latało i skrzypiało.
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
po co spawać, po co nitować jak można na turtutkach
Daj to zrobic komuś ogarniętemu w temacie zeby potem wszytko z przodu było proste
Daj to zrobic komuś ogarniętemu w temacie zeby potem wszytko z przodu było proste
-
- Nowy
- Imię: yosh
- Kontakt:
Żadnych spawarek ani gazów, do wspawania należy użyć migomatu.
Moja pierwsza corsa była po lekkim dzwonie i wymieniałem w niej pas przedni, do zamocowania przy spasowaniu używałem właśnie nitów.
Po sprawdzeniu i przymiarkach lamp, zderzaka, itd. nity były kolejno rozwiercane i zastępowane spawami.
Moja pierwsza corsa była po lekkim dzwonie i wymieniałem w niej pas przedni, do zamocowania przy spasowaniu używałem właśnie nitów.
Po sprawdzeniu i przymiarkach lamp, zderzaka, itd. nity były kolejno rozwiercane i zastępowane spawami.
-
- Nowy
- Imię: yosh
- Kontakt:
Zastanów się co napisałeś wyżej, bo wynika z tego że miałeś na myśli gazy techniczne a nie migomat.alban pisze:Pospawaj gazowo bo jak pospawasz elektryczna spawarka to ci popęka tak miał znajomy pospawał elektrodowa trochę pojezdził i spawy popękał i jak jechał wszystko latało i skrzypiało.
spawarka gazowa , a to coś zupełnie nowegoalban pisze:a migomat to nie jest spawarka gazowa??
W brew sugestii migomat nie spawa gazem tylko łukiem, gaz działa tylko osłonowo.
-
- Bez listowiec ;-)
A możecie opisać jak wstawialiście ten pas przedni? Jeszcze jak by do tego fotki były to normalnie już cud malina full wypas
proszę o odpowiedź bo chciałbym to sam zrobić w najbliższym czasie
Pozdrawiam corso-śmigaczy
proszę o odpowiedź bo chciałbym to sam zrobić w najbliższym czasie
Pozdrawiam corso-śmigaczy