Piszczy i szarpie po naprawie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
ningen
Bez listowiec ;-)
Imię: Maksymilian
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Piszczy i szarpie po naprawie

Post autor: ningen »

sory za odkopywanie tematu ale mam wiekszy problem a nie chce nowego tematu zakładać.
otóż mam denerwujący pisk w okolicach rozrzadu/alternatora. lecz ani jedno ani drugie nie jest tego powodem :( i jest zagadka. wymieniona pompa wody, napinacz, pasek. jak zdejme pasek od alternatora i odpale dalej pisk. wymienialem popychacze, krzywki i wałek razem z obudową. moze byc że gdzies na wałku piszczy? do tego chodzi dziwnie jakby na 3 gary. iskra jest. kompresja jest. uszczelka pod glowica wymieniona. na forum czytałem ze moze byc pekniety kolektor dolotowy. ale przed remontem nic nie piszczało. a raczej go chyba nie uszkodziłem jak go zdjemowałem. teraz jak chodzi na wolnych piszczy i trzesie sie jakby chodzil na 3 gary. jak jade z rownymi obrotami piszczy i szarpie. a jak mocno przyspieszam to nic nie piszczy ale troszke jakby sie gorzej zbierał. denerwuje mnie to bo bede musial 3 raz chyba zdejmowac głowice. ktos miał coś podobnego? albo ma ktos jakis pomysł na to? jutro bedzie założony gaz zeby sprawdzic czy na gazie tez bedzie kulał.
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Re: Piszczy i szarpie po naprawie

Post autor: Porszak »

podcisnienia, lewe powietrze, uszczelka pod kolektorem dolotowym. troche nawymieniales. masz cierpliwosc.
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
mrmk11
Świeżak
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Piszczy i szarpie po naprawie

Post autor: mrmk11 »

Kolego mam to samo :) dzisiaj rozebrałem silnik... po rozłożeniu rozrządu okazało się iż to ten ,,dzyndzel,, na wałku rozrządu ukręciło... ten ,,dzyndzel,, który wchodzi w koło zębate rozrządu... pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”