slaba corsa
slaba corsa
Witam mam problem z corsą .Problem polega na tym iż jeździłem na gazie z zepsutym reduktorem auto szarpało nie miało mocy zacząłem jeździć na paliwie i zaczęło robić się to samo auto szarpie jest słabe .Musze dodać też że mam do wymiany sprzęgło czy ma to coś wspólnego z brakiem mocy w autku .Proszę o pomoc
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: slaba corsa
Jakie objawy?zicia79 pisze:Musze dodać też że mam do wymiany sprzęgło czy ma to coś wspólnego z brakiem mocy w autku .Proszę o pomoc
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Uszkodzonego reduktora jestes pewien? Bo wspólnym mianownikiem w przypadku gazu i benzyny mogą być problemy z układem zapłonowym.
Może zatankowałeś kiepskiej jakości paliwo?
Ślizgające sie sprzegło jak najbardziej może objawiać sie brakiem mocy tzn. auto wchodzi na obroty ale nie jedzie.
Może zatankowałeś kiepskiej jakości paliwo?
Ślizgające sie sprzegło jak najbardziej może objawiać sie brakiem mocy tzn. auto wchodzi na obroty ale nie jedzie.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Ja bym obstawiał układ zapłonowy (najpierw przerywa na gazie gdyż wymaga większej energii iskry, a potem i na benzynie nie przerywa). Tak więc kable świece ewentualnie jakieś przebicia na kopułce.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
wiec objawy są takie ze wciskam gaz i auto niema siły jechać szarpie a jeździło ok na benzynie i nagle koniec mol nie do poznania