Ubytk płynu chłodzącego
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: ryszard
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Ubytk płynu chłodzącego
Mam ubytek płynu na korku wlewu oleju ,,masełko,, pod pkrywa również, na miarce oleju nie . proszę o prady Ryszard
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: Ubytk płynu chłodzącego cosa c
nie rozumiem cieknie olej przez korek???ryszard25 pisze:Mam ubytek płynu na korku wlewu oleju
może jezdzisz na krótkich odcinkach i silnik nie dogrzany -stąd masłoryszard25 pisze:masełko,, pod pkrywa również, na miarce oleju nie . proszę o prady Ryszard
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- koza149
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
musisz napisać trochę jaśniej. Masełko jest w zbiorniku wyrównawczym czy gdzie ? I jaki płyn Ci ubywa ? olej czy płyn chłodniczy ?
-
- Bez listowiec ;-)
Ubywa płynu chłodniczego wycieku niema ,,masełko jest na korku wlewu oleju. Ryszrd
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
może jezdzisz na krótkich odcinkach i silnik nie dogrzany -stąd masłoryszard25 pisze:masełko jest na korku wlewu oleju. Ryszrd
pod chłodniczką ogrzewania patrzyłeśryszard25 pisze:Ubywa płynu chłodniczego wycieku niema
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Pomogłem postaw +
-
- Świeżak
- Imię: jacek
ILE UBYWA CI PLYNU NP NA 300KM MASZ DUZY UBYTEK CZY MALY?DOKLADNIE SPRAWDZALES CZY NIE MA GDZIES MALEGO WYCIEKUryszard25 pisze:Ubywa płynu chłodniczego wycieku niema ,,masełko jest na korku wlewu oleju. Ryszrd
-
- Bez listowiec ;-)
Re: Ubytk płynu chłodzącego
Wymieniono uszczelkę pod głowicą i na korku wlewu oleju ,,majonez'' Ryszard
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
tzn. ? po wymianie uszczelki pod głowica już nie ubywa płynu ale nadal pozostał problem z "masłem" na korku wlewu oleju ?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Masełko może jeszcze być po wymianie (resztki wody zostały w oleju na ściankach bloku , w zakamarkach silnika nie spłynęły z miski). Podobnie masło robi się przy krótkich trasach lub padniętym termostacie (silnik nie osiąga 90*C). Zrób dłuższą trasę (1h -2h jazdy) ,albo po nagrzaniu silnika odkręć korek wlewu oleju i pozostaw na wolnych obrotach tak na 15-20 min (może trochę chlapać olejem więc trzeba się przed tym zabezpieczyć )
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie