Corsa B GSi Rallycar
- jasiek18
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Corsa B GSi Rallycar
........a więc tak autko jest już raczej znane na forum ponieważ nabyłem je od chucky'ego tak ze wszystkie wcześniejsze modyfikacje są już opisane na forum. Na początku chciałem napisać ze jestem super zadowolony z corsy nie spodziewałem się za auto które jeździło w kjs'ach może być tak zadbane.
Modyfikacje dokonane po kupnie to :
- Zimny dolot od zderzaka + przegroda pomiędzy kolektorem a stożkiem
- wymiana gumowych elementów zawieszenia na poliuretanowe
- solidna płyta pod silnik
- nowe oklejenie
Corsina po kupnie od chuckiego wyglądała tak:
Projekt obklejenia
Jakieś 2 godziny i już prawie gotowe :
Zestaw poliuretanów + sworznie i końcówki drążków
Odnowione wahacze i stabilizatory:
Kilka zdjęć ze startów :
X Rajd Niepodległości Jasło 11.11.2010
Rajd Zimowy 2011 Krosno 06.02.2011
Modyfikacje dokonane po kupnie to :
- Zimny dolot od zderzaka + przegroda pomiędzy kolektorem a stożkiem
- wymiana gumowych elementów zawieszenia na poliuretanowe
- solidna płyta pod silnik
- nowe oklejenie
Corsina po kupnie od chuckiego wyglądała tak:
Projekt obklejenia
Jakieś 2 godziny i już prawie gotowe :
Zestaw poliuretanów + sworznie i końcówki drążków
Odnowione wahacze i stabilizatory:
Kilka zdjęć ze startów :
X Rajd Niepodległości Jasło 11.11.2010
Rajd Zimowy 2011 Krosno 06.02.2011
- przyciaga
- Moderatorzy
- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Kontakt:
Re: Corsa B GSi Rallycar
Super że corsa trafiła w dobre ręce. Tak trzymaj i powodzenia w startach
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
- jasiek18
- Świeżak
Najbliższe plany to wykonanie wydechu 2.25 cala z kwasówki, w przyszłości myślę o zakupie amortyzatorów bilsteina b6 na przód i wspawaniu klatki. Mam również w planie jechać na hamownie bo strasznie mnie ciekawi ile corsolot w rzeczywistości ma KM i Nm.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
mega fajnie, że nowy właścicel corsy trafił na to forum pozostaje jeszcze wrzucić klubowe lepki i będzie cacy
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- marcel
- Świeżak
zostaly mi z Corsy, B6 gwintowane, jaakby co...... w przyszłości myślę o zakupie amortyzatorów bilsteina b6 na przód...
-- Pt lut 11, 2011 11:34 pm --
zostaly mi z mojej B6 gwintowane, jaakby co...
Corsa B '99 1.0 12V - 2.0 16V-done
Astra F GSI '92 2.0 16V - in progres
Vectra C '02 2.2 DTI
Vectra C '07 1.9 GTS
Astra F GSI '92 2.0 16V - in progres
Vectra C '02 2.2 DTI
Vectra C '07 1.9 GTS
- seboss
- Nowy
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
a ja mam u siebie lepki klubowe i na samym starcie mam +10pkt respectu-=m&m=- pisze: pozostaje jeszcze wrzucić klubowe lepki i będzie cacy
fajnie, że kolejna CB w KJS startuje
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz
-
- Świeżak
- Imię: Sebastian
a ja to kolego już kiedyś z Tobą miałem się spotkać i popatrzeć na corsinę pisałem Ci gdzieś podałeś mi swoje gg i tak zeszło przez moją długą nieobecność...może jakiś spot w ok. Krosna??
- jasiek18
- Świeżak
Przez długi czas nic nie pisałem w tym temacie co nie znaczy ,że niedłubałem nic przy corsie:D
no to tak w kwietniu na kjs-ie zajechałem silnik przez 2 miesiącestała w garażu nie ruszana, po skompletowaniu budżetu prace ruszyłypełną parą. Na początek buda została wyczyszczone z konserwacji
solidnie obspawana i pomalowana podkładem epoksydowym i lakierem.
Silnik przeszedł generalny remont i został jeszcze delikatnie zmodyfikowany oprócz wcześniejszych modyfikacji doszły takie rzeczy jak:
- głowica po obróbce (powiększone kanały)
-ostre wałki rozrządu 290 od pana Halczyńskiego
-odchudzone koło zamachowe z 9.5 kg na 7.4kg
-kolektor owinięty taśmą termo izolacyjną
- wydech 2 calowy z jednym przelotowym tumnikiem
-zostały zamontowane wzmacniane poduszki pod silnik i skrzynie
Na chwile obecną nie posiadam fotek ze składania postaram sie je wrzucic w najbliższym czasie.
Na razie silnik jest na dotarciu jak dotrę to wrzuce jakiś filmik z jazd próbnych
no to tak w kwietniu na kjs-ie zajechałem silnik przez 2 miesiącestała w garażu nie ruszana, po skompletowaniu budżetu prace ruszyłypełną parą. Na początek buda została wyczyszczone z konserwacji
solidnie obspawana i pomalowana podkładem epoksydowym i lakierem.
Silnik przeszedł generalny remont i został jeszcze delikatnie zmodyfikowany oprócz wcześniejszych modyfikacji doszły takie rzeczy jak:
- głowica po obróbce (powiększone kanały)
-ostre wałki rozrządu 290 od pana Halczyńskiego
-odchudzone koło zamachowe z 9.5 kg na 7.4kg
-kolektor owinięty taśmą termo izolacyjną
- wydech 2 calowy z jednym przelotowym tumnikiem
-zostały zamontowane wzmacniane poduszki pod silnik i skrzynie
Na chwile obecną nie posiadam fotek ze składania postaram sie je wrzucic w najbliższym czasie.
Na razie silnik jest na dotarciu jak dotrę to wrzuce jakiś filmik z jazd próbnych
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
jesli uzwasz tarczy sprzegla 200mm to zakladaj kolo od 8v ono w serii wazy mniej niz to co Ty masz po odciazeniu, a swoja droga to ktos hardcorowo pojechal z tym kolem na 7,4kg
rozumiem ze walaki byly przefazowane (czy jednak napawane?), jaki teraz maja wznios?
kanaly w glowicy nie potrzebuja byc wieksze szczegolnie na kjs. ktos Ci to podpowiedzial czy sam wymysliles? kanaly sa na tyle duze, że nie trzeba nic znimi robic. ale skoro je powiekszyles to jaki masz kolektor ssacy i do jakich wymiarów?
i jeszcz ejedno, wywyal stozek i staw seryjna puszke jesli ja masz. zrob w niej kilka otworow od stron blotnika i bedzie ok, a lepiej niz stożek
rozumiem ze walaki byly przefazowane (czy jednak napawane?), jaki teraz maja wznios?
kanaly w glowicy nie potrzebuja byc wieksze szczegolnie na kjs. ktos Ci to podpowiedzial czy sam wymysliles? kanaly sa na tyle duze, że nie trzeba nic znimi robic. ale skoro je powiekszyles to jaki masz kolektor ssacy i do jakich wymiarów?
i jeszcz ejedno, wywyal stozek i staw seryjna puszke jesli ja masz. zrob w niej kilka otworow od stron blotnika i bedzie ok, a lepiej niz stożek
- jasiek18
- Świeżak
Co do koła zamachowego to zobaczę czy czy corsa nie bedzie miała wiekszych problemów z górkami jeśli nie to bedzie można spróbować jeszcze lżejsze koło. Wałki są szlifowane z seryjnych z tego co pamiętam mają wznios 9.4mm. Kolektor dolotowy mam ala mantzel. Kanały zarówno w kolektorze ssącym jaki i w głowicy zostały powiększone do uszczelki, wydechowy tak samo.
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
cos ten spec od silnika przedobrzyl z kanalami, szczegolnie z tymi wylotowymi. kanaly na wydechu powinny miec prog, szczegolnie na gorze. 1mm po obwodzie to jeszcze nie jest duzo. dolotowe jesli nie masz wiekszych zaworow rzedu 33mm to kanaly pod std31mm zawory sa w sam raz a nawet ciut za duze. popchnąles silnik w kiedunku zgubienia na dole i w srednim zakresie.
te poliuretany jakiej firmy? twardościa przypominaja plastik czy jeszcze gume? mam podobnie wygladajace z m-tech dlatego pytam
te poliuretany jakiej firmy? twardościa przypominaja plastik czy jeszcze gume? mam podobnie wygladajace z m-tech dlatego pytam
- Fifo
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Jeden jedyny (...i na szczęście za równo był to pierwszy jak i ostatni) raz miałem styczność z "produktem/usługą" Pana Halczyńskiego, jak równiez miałem wątpliwą przyjemność być u Niego w warsztacie. Nie wiem jak to określić...kicha/gówno/żenada...mniej więcej tak wygląda robota w/w Pana.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- jasiek18
- Świeżak
Porszak być może masz racje zobaczymy jak dotrę motor. Poliuretany nie pamietam jakiej są firmy ale bliżej im do gumy niż do plastiku. Jeśli chodzi o usługi pana Halczyńskiego nie mogę nic powiedzieć, kilku moich znajomych korzystało z jego usług i byli zadowoleni, ja coś będe mógł powiedzieć za tydzień.