Przegrzany silnik c16xe
- jasiek18
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Przegrzany silnik c16xe
Witam ! Man problem podczas ostatniego kjs-u strzelił mi wąż od pompy wody po jachałem jedną próbę i temperatura silnika wynosiła 115 stopni po przejechaniu próby schłodziliśmy go do jakiś 95 stopni dojechałem do serwisu i tam wynosiła jakieś 100stopni.Silnik po tym zdarzeniu strasznie kopcić . Planuje generalny remont i zastanawiam się czy składać nowy silnik na tym bloku czy kupić inny blok??
- Zioo
- Nowy
- Imię: Adam
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Przegrzany silnik c16xe
napewno rozbierz i daj glowice do sprawdzenia na szczelnosc, bo to moze byc problem.. blok pewnie przezył, jakies slady na tulejach i cylindrach pewnie beda, ale jak nie rozbierzesz, to sie nie dowiesz 
p.s. skad jestes.. bo mam chyba jeszcze blok od x16xe w komorce (chyba ze wyniesli zlomiarze...)
p.s. skad jestes.. bo mam chyba jeszcze blok od x16xe w komorce (chyba ze wyniesli zlomiarze...)
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2011, o 21:41 przez Zioo, łącznie zmieniany 1 raz.
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Pewnikiem odbiły sie pierścienie na tulejach ... po rozebraniu wszystko będzie widoczne. Ja bym skłaniał się ku nowemu blokowi.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- jasiek18
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 0
Ja jestem z krosna na podkarpaciu, hmmm trzeba będzie rozebrać silnik i zobaczyć w jakim stanie jest blok 
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Nie przesadzajcie, żeby uszkodzić blok to na prawde trzeba się postarać a nie tylko troche podgrzać motor. Zreszta tuleja rzecz wymienna. Inna bajka, ze jak nawet się delikatnie przytrze to trzeba pomierzyć czy nie wyjdzie na pierwszy nadwymiar, kupić nadwymiarowe tłoki (od razu można kute doprężające) i ogień.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
W moim przypadku wiele nie trzeba było żeby się pierścienie odbiły
Kalkulując naprawę i dalszy rozwój mocowy taniej wyszło mnie wsadzenie c20xe
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert