slicki drogowe
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
slicki drogowe
szukam opini i porownania opon R888, MARKGUMy i najbardziej interesuja mnie opinie na temat opon MAXSPORT RB5

- Volter
- Nowy
- Imię: Tomek
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: slicki drogowe
Jeśli chcesz podam ci numer do znajomego, który jest przedstawicielem handlowym opon i felg myślę, że coś powinien doradzić.

- kamiloooo
- Post Mistrz
- Kontakt:
wolalbym bardziej opinie ludzi ktorzy na tym jezdzili a nie ktorzy znaja opony z teorii 

- Volter
- Nowy
Na zagranicznych forach doczytałem, że:
-> MAXSPORT-y RB5 idealnie nadają się na 1/4 mili, bardzo dobrze trzymają się na zakrętach, są wytrzymałe, jednak średnio wypadają przy mokrej nawierzchni. Ogólnie ludzie polecają...
->R888 nadają się na nawierzchnię suchą jak i mokrą, podobno bardzo dobra mieszanka, ale nie są zbyt komfortowe, wytrzymałe i ciężko złapać trakcje (w porównaniu do innych opon)
MARKGUMY vs R888 cytat z innego forum: "markgum wydaje mi sie ze lepiej chodzi po brudnych nawierzchaniach czytaj piach bloto
mógłbym nawet powiedziec ze lepiej na dohamowaniu od r888 ale to moze byc mylne odczucie
R888 tak sie nie kładzie jak markgum, ale to oczywiste biorac pod uwage budowe i scianki;
chociaz jak juz mowilem r888 chyba bardziej "pływa" na dohamowaniu
markgum ma ten minus ze to nalewka, na starym karkasie
albo trafisz dobrze albo sie rozleci; ja dwa razy reklamowałem
z reklamacja problemow nie ma jednak zawsze to problem z odesłaniem opony
aha markgum głośniejszy; na juz wytartych i gładkich nawierzchniach chodzi jak F16 ma to swój urok
na nowym asflacie porównywalnie"
Pewnie to wszystko wiedziałeś, ale tak na wszelki wypadek...
-- 16 maja 2011, o 12:33 --
Jeszcze tutaj odnośnie markgum-a cytat
"Powiem Ci tak, miałem porównanie prawie nowych markgumów do starych pirelli rs5 które dostaliśmy w spadku, na odcinku asfalt, 500m praktycznie prostej, dohamowanie, szykana i dalej lotka. Tylko na jednym treningu spróbowaliśmy markguma. Wykłada się jak stary pijak po prycie i psuje zderzaki. Jak masz zamiar głównie upalać na wprost to będą ok, jak masz zamiar napadać ogniem na zakręty to się zastanów. Poważnie."
-> MAXSPORT-y RB5 idealnie nadają się na 1/4 mili, bardzo dobrze trzymają się na zakrętach, są wytrzymałe, jednak średnio wypadają przy mokrej nawierzchni. Ogólnie ludzie polecają...
->R888 nadają się na nawierzchnię suchą jak i mokrą, podobno bardzo dobra mieszanka, ale nie są zbyt komfortowe, wytrzymałe i ciężko złapać trakcje (w porównaniu do innych opon)
MARKGUMY vs R888 cytat z innego forum: "markgum wydaje mi sie ze lepiej chodzi po brudnych nawierzchaniach czytaj piach bloto
mógłbym nawet powiedziec ze lepiej na dohamowaniu od r888 ale to moze byc mylne odczucie
R888 tak sie nie kładzie jak markgum, ale to oczywiste biorac pod uwage budowe i scianki;
chociaz jak juz mowilem r888 chyba bardziej "pływa" na dohamowaniu
markgum ma ten minus ze to nalewka, na starym karkasie
albo trafisz dobrze albo sie rozleci; ja dwa razy reklamowałem
z reklamacja problemow nie ma jednak zawsze to problem z odesłaniem opony
aha markgum głośniejszy; na juz wytartych i gładkich nawierzchniach chodzi jak F16 ma to swój urok
na nowym asflacie porównywalnie"
Pewnie to wszystko wiedziałeś, ale tak na wszelki wypadek...
-- 16 maja 2011, o 12:33 --
Jeszcze tutaj odnośnie markgum-a cytat

"Powiem Ci tak, miałem porównanie prawie nowych markgumów do starych pirelli rs5 które dostaliśmy w spadku, na odcinku asfalt, 500m praktycznie prostej, dohamowanie, szykana i dalej lotka. Tylko na jednym treningu spróbowaliśmy markguma. Wykłada się jak stary pijak po prycie i psuje zderzaki. Jak masz zamiar głównie upalać na wprost to będą ok, jak masz zamiar napadać ogniem na zakręty to się zastanów. Poważnie."

- kamiloooo
- Post Mistrz
- Kontakt:
dzieki
r888 mam i wrazenia pozytywne, tyle ze moglem je porownac ze zwykla drogowa opona,
bylem ciekawaw jak wypadaja na tle RB5 i markguma, markgumy slyszalem wlasnie ze maja slabe scianki
w sumie najbardziej mnie interesuje na ta chwile opinia o MAXSPORT RB5

r888 mam i wrazenia pozytywne, tyle ze moglem je porownac ze zwykla drogowa opona,
bylem ciekawaw jak wypadaja na tle RB5 i markguma, markgumy slyszalem wlasnie ze maja slabe scianki
w sumie najbardziej mnie interesuje na ta chwile opinia o MAXSPORT RB5

- kamiloooo
- Post Mistrz
- Kontakt:
wlasnie szukam z homologacja co by mogl na co dzien gdzies tam pojechac a nie zmieniac na sciganie jakies

- Volter
- Nowy
Znalazłem coś więcej na forach odnośnie maxsportów nie będę cytował tylko napiszę tak jak udało wyczytać.
Maxsporty nie mają zbyt dobrej przyczepności, przy niskiej temp. Inne marki droższe podobno nie mają tego problemu. Są one tanie i idealne do IMO. Powiem tak kto ma te opony to na nie nie narzeka, no i mają homologację
Tylko tyle udało mi się wyczytać z około 5 for :0
Maxsporty nie mają zbyt dobrej przyczepności, przy niskiej temp. Inne marki droższe podobno nie mają tego problemu. Są one tanie i idealne do IMO. Powiem tak kto ma te opony to na nie nie narzeka, no i mają homologację

- kamiloooo
- Post Mistrz
- Kontakt:
tyle ze z tego co ja doczytalem dzieje sie tak przy mieszance twardejVolter pisze:Znalazłem coś więcej na forach odnośnie maxsportów nie będę cytował tylko napiszę tak jak udało wyczytać.

- Volter
- Nowy
Hmm to wygląda na to, że jeśli sam nie sprawdzisz to nigdy się nie dowiesz bo każdy piszę co innego na tych forach. Jeden zaprzecza drugiemu 

-
- Świeżak
- Imię: WINI
- Kontakt:
Markgum jest sensowny tylko w rozmiarze 195/45/15, wtedy opona nie ma szans się "wykładać " na zakrętach. Jeśli założysz oponę o większym profilu, będzie Ci "schodziła" z felgi do połowy opony. Auto robi się podsterowne. Minusem Markguma jest też fakt, że opona ta "trzyma", a w najmniej odpowiednim momencie potrafi "puścić", najczęściej na dohamowaniu z dużej prostej. Ale do tego idzie się przyzwyczaić.
Toyo to opona używana ostatnio przez spora ilość zawodników w RPP. Miałem takowy komplet i szczerze nic rewelacyjnego w niej nie zauważyłem, poza tym, że musiałem w niej spuszczać ciśnienie nawet do 1,2 , żeby się zagrzała. Według mnie nieopłacalny zakup.
Maxsport-y to najlepsze rozwiązanie z dostępnych. Nie używałem osobiście, ale opinie znajomych są pochlebne.
Gdyby nie chodziło Ci o homologację drogową, to polecałbym zakup używek Michelina, bo nawet na używce będziesz lepiej jechał niż na nowej oponie, opisywanej wcześniej.
Toyo to opona używana ostatnio przez spora ilość zawodników w RPP. Miałem takowy komplet i szczerze nic rewelacyjnego w niej nie zauważyłem, poza tym, że musiałem w niej spuszczać ciśnienie nawet do 1,2 , żeby się zagrzała. Według mnie nieopłacalny zakup.
Maxsport-y to najlepsze rozwiązanie z dostępnych. Nie używałem osobiście, ale opinie znajomych są pochlebne.
Gdyby nie chodziło Ci o homologację drogową, to polecałbym zakup używek Michelina, bo nawet na używce będziesz lepiej jechał niż na nowej oponie, opisywanej wcześniej.
NAJTAŃSZY SKLEP INTERNETOWY
http://www.autoshop.shoper.pl
http://www.autoshop.shoper.pl
a federale?
ja mam zalozone na przod spec parady 2 i sa niezle.. zaliczone kilka kolek na pojezdzawce do tego starty na cwiartke i jeszcze sa
do tego kolka ustawione w negatywie na blisko 1,5 stopnia
z punktu finansowego oczywiscie lepsze markgumy niz r888:)
ja mam zalozone na przod spec parady 2 i sa niezle.. zaliczone kilka kolek na pojezdzawce do tego starty na cwiartke i jeszcze sa

z punktu finansowego oczywiscie lepsze markgumy niz r888:)
Ostatnio zmieniony 16 maja 2011, o 16:10 przez koni, łącznie zmieniany 1 raz.
czarna Corsa B 200km+ (w remoncie)
-
- Świeżak
- Imię: WINI
- Kontakt:
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Kontakt:
felga 8 cali czyli troche opona byla naciagnieta
cisnienia 2.1-2.2
opona spadla podczas ostrego kontrowania mocno uciekajacego tylu
pan z pewnej firmy gdzie mieli maxsporty powiadomil mnie ze zostaly wycofane zebym kupil se r888

cisnienia 2.1-2.2
opona spadla podczas ostrego kontrowania mocno uciekajacego tylu
pan z pewnej firmy gdzie mieli maxsporty powiadomil mnie ze zostaly wycofane zebym kupil se r888

- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
to przy wjeździe na tor, a po ilu kółkach to się stało? Jak ciasny tor i po kilku kółkach to mogłeś mieć już ponad 3kamiloooo pisze:cisnienia 2.1-2.2