witam,
czy przepustnica od c20xe jest taka sama na motronicu 2.5 i 2.8 czy sa jakies roznice i ta pierwsza (M2.5) nie podejdzie pod M2.8 ?
problem jest tego typu ( na kompie pokazuje jedyny blad - wlasnie potencjometru przepustnicy) auto dojezdzajac do swiatel gasnie, nie za kazdym razem ale czesto, brak reakcji na delikatne ruchy pedalem gazu- i podczas jazdy i podczas postoju na swiatlach ( czasami nawet jakby bardzo dalikatne zduszenie silnika, a na postoju chcec zdechniecia) trzeba mocna operowac gazem zeby jechac, ciezko jest utrzymac stala predkosc bo szarpie (przerywa, jedzie, przerywa i tak w kolko), na jedynce przy probie parkowania wgl nie da sie operowac/jechac mocno szarpie i chce zgasnac, oraz najwazniejsze przy okolo 4200obr/min robi tak jakby "odcinke" czyli; do 4200 ciagnie ladnie potem stop, slabnie, zmniejsza obroty i takie objawy jakby chcial zgasnac. Wszystkie powyzsze objawy jak mnie mam sa odnosnie tego nieszczesnego potencjometru przepustnicy. tak wiec czy przepustnica od c20xe jest taka sama na motronicu 2.5 i 2.8 czy sa jakies roznice i ta pierwsza (M2.5) nie podejdzie pod M2.8 ?
pacjent: corsa B c20xe Motronic 2.8
i ostatnie pytanie czy ktos posiada takową przepustnice z potencjometrem na sprzedaz? prosze o kontakt na pw jakby co.
pozdrawiam
przepustnica z potencjometrem c20xe M2.8
- Marcin '2F'
- Nowy
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Re: przepustnica z potencjometrem c20xe M2.8
zdejmij potencjometry z obu typow i pomierz rezystancje przy tych samch polozeniach. mysle ze to powinno dac odpowiedz czy sie różnią
- ja37
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Re: przepustnica z potencjometrem c20xe M2.8
Różnią się, 2.5 ma styki, a nie potencjometr i nie pasuje jeden z drugim.
Kablologia TPS sprawdzona?
Nie pamietam, czy TPS w 2.8 sie reguluje?
Może to?
Jakby co, to zajedź do mnie mam sprawny TPS do 2.8.
A sprawdź diodą i miernikiem czujnik wałka rozrządu.
Kablologia TPS sprawdzona?
Nie pamietam, czy TPS w 2.8 sie reguluje?
Może to?
Jakby co, to zajedź do mnie mam sprawny TPS do 2.8.
A sprawdź diodą i miernikiem czujnik wałka rozrządu.