Cześć,
Zaczynam budować auto do zawodów. Potrzebuje informacji dotyczących wymiany przełożenia głównego skrzyni biegów. Aktualnie mam f15cr (oryginalna gsi, przełożenie chyba 3.7 lub 3.9) oraz f10 wr od combo (przełożenie główne 4.5). Czy ktoś z Was próbował zmieniać przełożenie główne, czy można swobodnie kombinować pomiędzy skrzyniami f10, f13, f15?
Krótka skrzynia
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: Krótka skrzynia
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Jak napisałem w poście, chodzi mi konstrukcje skrzyni a nie o przełożenia.mehes pisze:Nie ten dział
A szukajka nie działa?
wartosci-poszczegolnych-przelozen-w-skrzyni-t34451.html
- Zynio
- Swój
- Imię: Grzegorz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Kontakt:
witam F15 i f17 to całkiem inna skrzynia niż f10 i f13 bardziej masywniejsze koła zębate i inne skosy na kołach zębatych róznicowe też ma wiekrze satelity (f15 i f17), o 4mm wiekrze łożysko wałka zdawczego to tyle co ja odkryłemMieszko pisze:Cześć,
Zaczynam budować auto do zawodów. Potrzebuje informacji dotyczących wymiany przełożenia głównego skrzyni biegów. Aktualnie mam f15cr (oryginalna gsi, przełożenie chyba 3.7 lub 3.9) oraz f10 wr od combo (przełożenie główne 4.5). Czy ktoś z Was próbował zmieniać przełożenie główne, czy można swobodnie kombinować pomiędzy skrzyniami f10, f13, f15?
[IMG=http://img5.imageshack.us/img5/8149/dsc01890m.th.jpg][/IMG]
ta po prawej to F15 te dwie po lewej to f13
reszte na prv